avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 509 soluții astăzi
Forum Activitate Albisi

Activitate Albisi

Stimati domni avocati ! Va rog sa-mi da-ti raspuns la urmatoarele intrebari :
1.Care este termenul legal ( durata maxima ) pentru emiterea deciziei de pensionare si care lege si articol din lege se refera la aceasta ?
2.In cazul ca acest termen este depasit de Casa Judeteana de Pensii si prin aceasta imi provoaca prejudicii ce pot sa fac ?
3. Daca exista o posibilitate legala de a solicita urgentarea emiterii deciziei de pensionare, executarea ei in procedura de urgenta si daca este cazul plata unei taxe de urgenta ? Va multumesc !
Domnilor avocati ! DacM-am pensionat cu data de 1 Iulie 2012, la acea data firma la care am lucrat conform CCM /2012 trebuia sa-mi acorde un ajutor financiar egal cu 10 salarii brute cu care am fost incadrat, pina in prezent in mod nejustificat n-am primit nimic si dupa cum le cunosc obicieiurile n-am speranta sa pot rezolva amiabil dreptul meu la acei bani .Va rog da-mi raspundeti la 3 intrebari : 1.Care este instanta la care pot apela pentru rezolvarea solicitarii mele de a primi banii ce mi se cuvin cf CCM /2012 ( Judecatoria sau Tribunalul teritorial competent ? ). De la Judecatorie ma tot paseaza in alta parte. 2.Daca pot cere Judecatoriei sau Tribunalului teritorial competent ca plata acestei sume , relativ destul de consistente ,sa aiba in vedere devalorizarea leului in raport cu moneda Euro, avind in vedere ca suma ce mi-o datoreaza firma la care am lucrat , la 1 Iulie (data pensionarii ) si momentul cand voi primi banii inseamna in fapt mai putini lei . 3.Daca obligatiile salariale si celelalte obligatii din CCM ale angajatorului nu au fost onorate angajatului in timpul cind eram angajat,, pot solicita prin instantei acordarea lor folosindu-ma de principiul retroactivitatii iar daca raspunsul este da pe ce perioada ? Va multumesc mult de tot si astept raspunsul dvs ! Cu respect ing. Albisi I
Răspuns la discuția Intrebare
Multumesc Mult de tot !!!
Răspuns la discuția Intrebare
va rog sa-mi trimiteti un model de cerere pentru a incepe actunea in instanta. multumesc
Discuție Intrebare
Cu data de 1 Iulie a.c. m-am pensionat,conform Contractului colectiv de munca pe 2012 valabil intreprinderea unde am lucrat trebuia sa-mi acorde un sprijin financiar egal cu 10 salarii brute neimpozabile dar din motive personale si nonobiective pina acum n-au facut acest lucru desi l-am solicitat si in scris.Ce pot sa fac ca sa-mi castig drepturile ? Pot sa-i dau in judecata si printr-o hotarire judecatoreasca definitiva sa-i oblig la plata sumei ce mi-o datoreaza si respectiv sa cer blocarea conturilor bancare pina nu se achita de obligatiile financiare fata de mine ? Multumesc mult !