avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 737 soluții astăzi
Forum Activitate smarius22

Activitate smarius22

Răspuns la discuția Recuperare TVA
Corect, aveti dreptate insa suspendarea inspectiei supenda si termenul de rambursare. Iar eu nu am gasit prevazuta in nici un act normativ o durata maxima a suspendarii inspectiei. In concluzie poti fi tinut asa, suspendat si cu banii nerambursati pana la Sfantu Asteapta fara sa am vreo cale de atac. Si sumele cresc in continuare..... Nu prea ma incalzeste dobanda lor cand pe mine ma preseaza furnizorii sa le achit ce le datorez.

Răspuns la discuția Recuperare TVA
Multumesc, imi puteti da va rog si baza legala ce prevede suspendarea pe max. 30 de zile?
Buna ziua!
As dori un sfat in legatura cu problema cu care ma confrunt. Firmei mele, avand CAEN 0111 i se aplica taxarea inversa, deci nu mai pot compensa tva-ul, urmand sa il recuperez de la stat. Am solicitat rambursarea undeva in luna octombrie 2011, s-a decis de catre ANAF inceperea inspectiei fiscale, o verificare incrucisata iar dupa o perioada aceasta aceasta s-a suspendat pe motivul ca nu au primit unele facturi de la o sucursala ANAF din Bucuresti care trebuia sa verifice o anumita editura ce avea sediul acolo. Si situatia e aceeasi si acum, de fiecare data cand ma duc la ANAF imi pun aceeasi placa; e imposibil sa dureze atat de mult.
Ce pot face eu in cazul asta? Exista vreo cale legala de a-i determina sa se miste? Suma de recuperat creste de la o zi la alta si nu e deloc o suma mica.
Stiu ca au dreptul sa suspende inspectia dar chiar asa, mai e putin si se implineste 1 an de cant eu stau cu sumele nerecuperate.

Va multumesc!