avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 495 soluții astăzi
Forum Activitate NicolaeC

Activitate NicolaeC

Răspuns la discuția CASS pentru PFA
Multumesc pentru raspuns.
Nu am primit inca notificare de la finante si mi-au recomandat si ei sa iau legatura cu cei de la CJAS. Daca platesc suma de baza la actualele penalizari si dobanzi nu se vor mai adauga in timp alte majorari? Cei de la finante spun ca ei nu stiu din ce se compune suma transmisa de CJAS. Asadar probabil ca ei vor contnua sa aplice penalizari si dobanzi pe suma ramasa dupa ce eu voi plati suma de baza. Sau nu?
Discuție CASS pentru PFA
Am fost recent la fisc sa imi platesc impozitul pe venitul obtinut din activitati independente (PFA). Acolo mi-au comunicat ca am de plata si o suma foarte mare pentru CASS din 2006 pana azi (din care cea mai mare parte o reprezinta penalizarile). Eu in ultimii 5 ani am fost si salariat cu CIM si mi s-a retinut pe stat CASS (deci aveam contract cu aceasta institutie). Totusi in toti acesti ani nimeni nu m-a contactat sa imi comunice daca si cat mai am de plata pe langa sumele virate de angajator, desi mi-am depus regulat declaratia de venit si am platit la timp impozitul calculat si comunicat de fisc. Mai mult, in ultimii ani am fost asigurat si in sistemul privat de sanatate.
Va rog sa imi recomandati o cale de atac sau sa imi oferiti un sfat pentru a obtine o reducere (macar) a penalizarilor care s-au strans in aceasta perioada.