avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 544 soluții astăzi
Forum Activitate cradu

Activitate cradu

Domnule Gigi Popa va multumesc pentru raspunsul prompt, am primit motivare pentru respingerea cererii:

Se respinge cererea de inscriere la pensie pentru LIMITA DE VARSTA deoarece varsta la data solicitarii este mai mica decat varsta standard redusa conform art 55 din legea nr 263/2010
Nu s-a acordat gr II de munca in perioada ... intrucat conform inscrisurilor de la poz .... din carnetul de munca incadrarea s-a facut prin HCA nr 1/ian 2006, adica dupa abrogarea Ord 50/1990 (01.04.2001)


Adeverinta respecta formularul din anexa 14 la Legea pensiilor publice nr 263/2010 si se mentioneaza exact procent si perioada, ba chiar se mentioneaza ca inscrierea s-a facut in baza HCD nr 8 din iulie 1999, doar ca in acele doua poz. din carnetul de munca inscrierea se face in 2006 desi trebuia facuta in anul 1999, cine a completat in carnetul de munca a facut o greseala.

Problema e ca nu se ia in considerare adeverinta si nu inteleg de ce. Trebuie mentionat ca adeverinta anuleaza/inlocuieste poz 86 si 88 din carnetul de munca?
Buna ziua!

Am o problema legata de o decizie de respingere a cererii de pensionare a tatalui meu.

Motivul respingerii este acela ca are doua inscrieri cu privire la perioadele de incadrare in grupa a doua de munca facute in anul 2006, iar ordinul 50 din 1990 temeiul juridic pe baza caruia s-au facut inscrierile a fost abrogat in anul 2001 si in consecinta nu i se iau in considerare perioadele de grupa a doua, dar mentionez ca el a avut grupa a doua intre anii 1972 si 1977.

Problema care o pun eu este aceea ca desi inscrierile au fost facute in anul 2006 perioadele cand el este considerat ca fiind incadrat in grupa a doua sunt anterioare abrogarii ord 50/1990 si consider ca temeiul juridic trebuie considerat valid.

Sa presupunem ca "logica" mea nu este corecta din punct de vedere legal totusi cred ca cineva a gresit, firma ca nu a facut inscrierile la timp si ca tata a fost pacalit de sistem in acest sens. Are o adeverinta de la firma care stipuleaza clar perioadele cand el este incadrat in grupa a doua semnata si stampilata, dar care la fel cica nu se ia in considerare si nu prea inteleg de ce.

Am facut contestatie la decizie, dar din cate am auzit este foarte probabil sa se respinga si contestatia. Va rog imi puteti spune ce ar trebui sa fac in continuare si daca exista vreo posibilitate prin care sa avem castig de cauza. Nu mi se pare deloc corect ca dupa 46 de ani si dintr-o eroare de acest gen tata sa nu poata iesi la pensie, este absurd.

Daca acea adeverinta ar avea o mentiune ca prin acea adeverinta pozitiile din cartea de munca sunt inlocuite de mentiunile din adeverinta oare atunci se va lua in considerare?

Multumesc.
38. Sunt cheltuieli deductibile, de exemplu:

- 23. cheltuielile de delegare, detaşare şi deplasare, cu excepţia celor reprezentând indemnizaţia de delegare, detaşare în altă localitate, în ţară şi în străinătate, care este deductibilă limitat;

39. Sunt cheltuieli deductibile limitat, de exemplu, următoarele:

- cheltuielile reprezentând indemnizaţia de delegare şi detaşare în altă localitate, în ţară şi în străinătate, în interesul serviciului, sunt deductibile, respectiv în limita a de 2,5 ori nivelul legal stabilit pentru instituţiile publice;



Te contrazic in ceea ce priveste faptul ca diurna nu este deductibila la PFA-uri, eu consider ca este.

Conform celor cu bold de mai sus, copiate din Codul fiscal se specifica faptul ca indemnizatia de delegare este deductibila doar limitat, urmand sa se precizeze si limitarea ei la 2.5 ori nivelul legal stabilit pentru institutiile publice.

Astept sa fiu contrazis daca interpretarea mea este gresita, desi ma indoiesc.