avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 680 soluții astăzi
Forum Activitate gh3gh1

Activitate gh3gh1

Personalul medical din centrele de vaccinare este raportat in d112. Dupa depunerea declaratiei, sunt persoane care apar neasigurate la sanatate. Casa de sanatate solicita depunerea unei declaratii rectificative. Ce trebuie rectificat, daca aceasta categorie de personal este declarata tip asigurat 33, si este completata sectiunea C cu (C_8,C_9) si (C_25, C_26) si in sectiunea E cu E45-E49. Data intrarii in categoria de asigurat este data inceperii activitatii (data din luna anterioara - de exemplu 10.03.2021 pt raportarea in d112 din aprilie 2021)
Un salariat a fost concediat in aprilie 2020 dar instanta considera concedierea ilegala si dispune reincadrarea acestuia. Salariatul il luna concedierii era membru de sindicat. La recalcularea drepturilor salariale pe anii anteriori, ii opresc si cotizatia de sindicat pe care o avea?
Discuție poprire salar
Avem un salariat care s-a pensionat la limita de varsta in ianuarie 2021 si care avea popriri pe salariu de la mai multi executori judecatoresti. S-au trimis actele de poprire la Casa de pensii. Cu 1 martie 2021 se incadreaza din nou cu contract de munca (are si calitatea de pensionar). Cum procedam: mai facem popriri pe salariu in baza adreselor de poprire de la executori sau o face numai casa de pensii?
pentru o institutie publica, prevederea din ordonanta 158/2005 ca angajatorul suporta integral indemnizatia pt concediul de carantina, se aplica numai pe durata starii de urgenta?
Discuție plata salariu
un salariat solicita ca salariul sa fie virat intr-un cont de la un spital (sa ajute spitalul). Este legal?
Discuție poprire salar
de la un executor judecatoresc s-a primit o poprire pentru un fost angajat (contractul de munca a fost desfacut acum cateva luni in urma). Cum se procedeaza daca dupa cca. 1 an acesta este angajat din nou, tinand cont ca poprirea a fost infiintata de executor atunci cand acesta nu era angajatul unitatii?
un angajat din sectorul bugetar are o poprire infiintata pe 1/3 din veniturile nete. In veniturile nete intra si indemnizatia de hrana, acordasta conf legii 153/2017?
Trebuie stampila la unitatea emitenta pe un concediu medical (nu este respins de casa de sanatate in lipsa acestei stampile)?
Ce contributii se datoreaza pe echivalentul salariului de baza in caz de deces functionar public? (lege 188/1999)?
Discuție vechime munca
cu 1 ianuarie 2019 salariul minm e diferentiat, lucru care se reflecta si in declaratia 112. Un salariat cu studii superioare, care are vechime totala in munca de 1 an si 3 luni, cu 2 luni lucrate pe studii superioare (la ultimul loc de munca) si restul pe studii medii, il trecem in d112 ca salariat cu studii superioare si vehime peste 1 an sau salariat?