avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1156 soluții astăzi

Rămâi informat cu avocatnet.ro, acum și pe Google News. Click aici și apasă pe urmărește-ne (follow sau steluță)!

Forum Activitate istvanel

Activitate istvanel

multumesc de rapsuns! Am sa depun o cerere la primarie in prima instanta, cine stie, poate am noroc si scap cu atit. Daca nu, asa cum ziceti m-am interesat si eu pe net si pare ca am sanse mari de tot instanta. am gasit cazuri in care s-a procedat cum ziceti s-a suplinit acordul vecinului prin decizie judecatoreasca.
multumesc de rapsuns! Sincer asa m-am gindit si eu sa cer mediere de la primarie, dar cu cine am vorbit de la primarie mi-a zis ca nu fac asa ceva. totusi cred ca luni am sa depun o asmenea cerere de clarificare si sa-mi dea optiunile legale ce le am din punctul primariei de vedere. In fond ei cer acordul vecinului, ei vad clar ca eu le-am dat lor acordul deci ar trebui sa poata interveni. Tot asa verbal mi-a zis cineva de la primarie ca un acord odata dat nu-l mai poti retrage, Ca asta era ideea mea initiala sa cer retragerea acordului ca sa fim "resetati" la acelasi nivel! Mie mi se pare incorect, celputin in cazurile ca al nostru in care e vorba de reciprocitate amindoi avind spatii comerciale in acelasi imobil. El are alim publica in CF ( eu nu) dar acum a renuntat la alim publica si l-a transofrmat spatiul in part-hotel ...dar cred ca nu e relevant acest amanunt!
Detin un spatiu comercial ( destinatie inscrisa in CF ) intr-o casa in care am un singur vecin. EU i-am dat mereu acordul pentru orice ativitate ar fi dorit oridecite ori mi s-a cerut ( cel mai recent mai 2024 ). El locuieste la etaj, spatiul meu este la parter (cu intrare din strada) si spatiul sau comenrcial este la demisol. Recent mi-a plecat chiriasul si noul chirias are nevoie de avizul primariei pt alimentatie publica. Vecinul imi refuza acordul desi in CFul lor este specificat "alimentatie publica" ceea ce denota ca a primit acordul cindva in trecut. In discutiile purtate textual prin WhatsApp am dovada ca refuza acordul ce pot sa fac ca sa ies din acest blocaj!?! Nu mai este dispus sa discute direct ci doar printr-un avocat Inainte de avocat m-am gindit sa intervin la primarie sa ne medieze, intr-ucit e vorba de reciprocitate ( buna credinta) Exista ceva articole in codul civil privind asta. Fiecare luna fara chirias este o pierdere serioasa pentru mine. Multumesc anticipat pentru raspunsuri!
avem urmatoarea situatie :
O femeie care mai are o sora in viata si 3 nepoti din care 2 frati dupa o sora decedata si o nepoata dupa o alta sora decedata. Sora in viata nu are nici sot nici copii.

In cazul in care femeia in cauza decedeaza in ce cote se aloca mostenirea intre sora supravietuitoare si cei trei nepoti?

Cum se schimba situatia daca in momentul moestenirii exista doar cei trei nepoti?