avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 807 soluții astăzi
Forum Activitate lexamis88

Activitate lexamis88

Răspuns la discuția AJUTOR PENSIE DE URMAS!
Buna ziua imi cer scuze pentru greseli..din cauza starii de nervi si frica in care ma aflam. Situatia sta astfel.Din pensia tatalui meu noi doua primeam 75% adica suma de 750 de lei.Asta era pensia de urmas pentru 2 urmasi.Pe cuponul de pensie in prima luna scria 375lei ii revin mostenitorului x alexandra si 375 x verginica(mama mea).Din a doua luna pensia a venit cu suma de 750 de lei pe numele mamei..Mama avea dreptul pana in martie anul curent dar si luna aceasta pensia a venit tot pe numele ei.Eu nu figurez dar nu m a deranjat acest lucru.Dupa cele 6 luni care le-a terminat mama de luat pensie eu ramaneam un sg mostenitor si trebuia sa iau doar 50%din pensie deci din cei 750 de lei se scadeau 25% si ramaneau 480 si ceva de lei aproximativ.Dar repet pensia a venit in continuare cu suma de 750 de lei pe numele mamei.Acum cei de la casa de pensii ma pun sa platesc cei 25%ce i-am primit in plus timp de 6 luni din martie de cand a terminat mama sa ia pensia pana in luna trecuta.Ba mai mult mi au zis ca luna asta(septembrie 2012) nu primesc pensie deloc.Acum intrebarea mea este chiar va trebui sa restitui acesti bani?Ce este de facut?Va multumesc si-mi cer scuze pentru greselile anterioare.Cu respect,Alexandra
Buna seara!am mare nevoie de ajutorul dumneavoastra va rog. Am o foarte mare roblema cu pensia de urmas...In urma decesului tatalui meu anul trecut in septembrie eu primesc pensie de urmas.Am 24 de ani sunt studenta. Mama mea neavand loc de munca a primit timp de 6 luni pensie de urmas de pe urma tatalui meu.La casa de pensii doamna m a pus sa fac un singur dosar atat pt mn cat si pt mama. Pensia era de 750 lei...325 lei pt mn si 325 lei pt mama.Problema este ca din martie mama nu trebuia sa mai ia pensie.Pensia a venit in continuare cu suma de 750 lei pana in luna de fata(septembrie 2012) pe numele mamei fara ca eu sa mai fiu trecuta pe cunonul de pensie.Acum cei de la casa de pensii ma pun sa restitui jumatate din suma pensiei cumulata din martie 2012(cand mama nu trebuia sa mai ia) pana in mom de fata(sept 2012).De ce trebuie sa dau jumatate din pensie inapoi daca suma pensiei mele este de 750lei.???ok nu mai lua mama dupa 6 luni dar nu luam eu aceeasi suma de 750 de lei?ca asta este pensia mea, care s a impartit la mn si la mama.Este corect asa ceva?Ce as putea sa fac?va multumesc din suflet si VA IMPLOR SA MI RASPUNDETI!!!!