avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 446 soluții astăzi
Forum Activitate NicuViorel

Activitate NicuViorel

Răspuns la discuția Drepturi parintesti.
Am luat legatura cu un avocat ieri, mi-a explicat ce si cum..iar de saptamana urmatoare incepem toata actiunea.. Speram sa se termine in cel mai bun mod posibil pentru copil. Va multumesc pentru raspunsuri si timpul acordat!
Răspuns la discuția Drepturi parintesti.
Nu, nu au fost casatoriti, insa copilul este recunoscut. Mama nu este in Italia, ci in Elvetia.. Va incepe proces in momentul in care va veni aici, daca altfel nu se vor putea intelege. Ideea era ca nu cumva el sa poata face vreo ceva in absenta ei (cele doua luni ramase). Faptul ca ea are un al doilea copil nascut acolo, cu alt barbat, ar putea influenta in vreun fel decizia instantei?
Răspuns la discuția Drepturi parintesti.
Ok, va multumesc mult! O zi frumoasa sa aveti!
Răspuns la discuția Drepturi parintesti.
Deci..nu este nicio sansa ca acesta sa castige drepturile asupra copilului? Si, inca o intrebare.. Cam cat ar dura un eventual proces?
Buna ziua!

Sunt bunicul unui baietel de 6 ani, iar parintii intampina ceva probleme si as avea cateva intrebari, daca ma puteti ajuta.
Baiatul a stat la noi pana la varsta de 6 ani, fiind crescut de mine (bunicul), sotia mea, si fata cea mica (matusa baietelului). Mama sa lucreaza in strainatate de aproximativ 4 ani si a venit in tara doar in concedii sau in perioadele libere. Acum un an si jumatate a cunoscut un barbat cu care s-a logodit, iar luna trecuta a dat nastere unui baietel. [Mentionez ca tatal primului copil nu stie de existenta celui de-al doilea.]
Tatal copilului a facut inchisoare 3 ani si jumatate intr-o tara straina, iar acum a venit aici, a inchiriat un apartament si a luat baiatul cu el. Baiatul nu vrea sa stea cu tatal , vrea sa stea aici - unde a fost crescut. Tatal nu stie sa aiba grija de el, baiatul merge la scoala si are nevoie de un program regulat, program pe care acolo nu il are .
Mama vine in tara cam in doua luni pentru a lua baiatul cu ea, insa tatal nu vrea sa ii dea procura, si spune ca va recurge la violenta fizica daca ii va fi luat copilul [caracterul violent al acestuia nu este ceva nou, asa a fost dintotdeauna doar ca, dupa perioada petrecuta in inchisoare, s-a agravat.].
Intrebarea mea este : In aceste doua luni (pana cand ajunge mama in tara), tatal poate actiona in instanta pentru a o decade din drepturi (pe motiv de parasire de domicilui ) ?
Va multumesc anticipat!