Nici eu stiu exact, probabil ca nu m-am prezentat la servici in perioada de preaviz, am cerut o copie dupa decizia de suspendare a contractului dar nu am primit inca nici un raspuns.
Deci dupa parerea mea faptul ca eu mi-am depus demisia pe data de 21.03 si incepind cu data de 23.03 nu m-am mai prezentat la servici inseamna ca sa luat la cunostinta despre abaterea facuta si sa decis ca la data de 1.04 se suspenda CIM. Atunci de la data de 01.04 pina la data de 01.10 sunt sase luni timp in care anjatorul nu a emis nici o decizie asta nu inseamna ca este decazut din dreptul de a mai emite vreo decizie dupa aceasta data?
Am citit undeva tot in acest forum si vreau sa stiu daca asa este -prevederile art.49 C.mun. care la alin.6 prevede: In cazul suspendarii contractului individual de munca, se suspenda toate termenele care au legatura cu incheierea, modificarea, executarea sau incetarea contractului individual de munca, cu exceptia situatiilor in care contractul individual de munca inceteaza de drept.
Prin urmare, termenul de 30 de zile avand natura juridică a unui termen de prescripţie, face posibilă incidenţa instituţiei suspendării, în conformitate cu dreptul comun.
Daca se depaseste termenul de 6 luni atunci angajatorul este decazut din dreptul de a emite decizia de sanctionare.
Un alt motiv pentru care mi-am dat demisia a fost si neplata salariului ,firma la care lucram avea data de 8 cind se dădea avansul si data de 20 cind se dădea lichidarea.In luna februarie ei au schimbat pe 20 avansul si pe 8 lichidarea astfel ca la data de 23 martie cind am înregistrat demisia eu încă nu primisem lichidarea pe februarie si nici pina acum nu am mai primit acei bani. Pot sa contest instanța si neplata salariului.
Alti bani.alta distractie pe asta mizeaza si angajatorii pe faptul ca angajatii nu dispun nici de bani nici de timp pentru ai actiona in instanta si atunci fac ei ce lege vor. Oricum daca alta solutie nu am, asa voi face .