avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 280 soluții astăzi
Forum Activitate Simona222

Activitate Simona222

Răspuns la discuția Calcul punctaj grupa munca
Acum am inteles modul de calcul, nu stiu insa cum se stabileste numarul total puncte realizate. In fine, daca spuneti ca au calculat corect, nici nu are importanta.
Va multumesc inca o data!
Răspuns la discuția Calcul punctaj grupa munca
Va multumesc mult domnule Carp!
Asadar calculul facut de catre casa de pensii este corect? In baza Legii 263/2010? Intreb, fiindca nu cunosc modul de recalculare iar diferenta dintre pensia anterioara si cea recalculata mi se pare cam mare..
Va rog sa imi spuneti daca s-a calculat corect punctajul pentru stagiul adaugat.
Mentionez ca adeverinta pentru grupa 2 munca a fost obtinuta si depusa doar in luna aprilie 2012, drepturile fiind stabilite din luna mai 2012. Pana la valorificarea adeverintei, punctajul mediu anual a fost de 1,44323 iar pensia de 1068 lei. In decizia data dupa depunerea acestei adeverinte la Casa de pensii, la total drepturi apare suma de 1277 lei. Ce reprezinta aceasta suma? Pensia lunara pe care o va primi pensionarul pe viitor sau suma totala calculata incepand din luna mai?
Datele sunt urmatoarele:
data pensionarii 1990
stagiul complet de cotizare 30 ani
stagiul total de cotizare realizat 48 ani 8 luni din care 35 ani 7 luni in grupa 2 a munca
numar total puncte realizate 8.94882 coresp. grupelor adaugate
punctaj mediu anual 1.74152 din care pentru stagiul adaugat 0.29829


Va multumesc!
Răspuns la discuția Adeverinta grupa munca

Consider ca in cauza nu ne aflam în prezenţa adăugării unor venituri si/sau stagii de cotizare, ci în situaţia prevăzută de art. 107 pct. 1,2 din Legea 263/2010, deoarece perioada de referinţă a fost avută în vedere la pensionare, însă încadrarea în grupa III-a de muncă a fost eronat stabilită. Mentionez ca in anul 2012 prin Sentința civilă s-a constatat că, în aceeaşi perioadă am desfășurat o activitate care se încadrează în grupa II-a de muncă.

Va rog sa nu ma intelegeti gresit, nu va contrazic de dragul de a ma afla in treaba, incerc doar sa ma lamuresc si va multumesc inca o data pentru ajutorul dat.
Răspuns la discuția Adeverinta grupa munca
In primul rand va multumesc pentru raspuns!

Am gasit DECIZIA CIVILA NR.1934R pronuntata de Curtea de Apel Bucuresti, din care citez:
Prima instanța a apreciat ca drepturile de pensie recalculate, prin luarea in considerare a întregilor perioade de activitate desfșurate în condiții speciale de munca, se cuvin reclamanților nu de la data de întâi a lunii urmtoare celei în care noile adeverințe au ajuns la dosarele de pensionare, conform art.52 alin.1 lit.b) din Legea nr.179/2004, ci de la data înscrierii la pensie, în limita termenului general de prescripție de 3 ani. În cazul reclamanților, ale cror drepturi inițiale au fost stabilite începând cu data de 01.04.2005, prescripția nu a intervenit.
A mai reținut prima instanț c eroarea în stabilirea si plata drepturilor de pensie cuvenite reclamanților justifica revizuirea drepturilor, de la data nașterii lor. Adeverințele eliberate in baza hotrârii judectorești nu trebuie considerate ca fiind înscrisuri noi, care sa justifice acordarea drepturilor începând cu data de întâi a lunii urmtoare, ci înscrisuri care corecteaz erorile din dosarele de pensionare, svârșite chiar de ctre paratul Ministerul Internelor și Reformei Administrative, prin direcțiile subordonate si pentru care trebuie sa rspund.


Este o situatie similara cu cea expusa de mine, doar textele de lege difera. Ce parere aveti?
In luna aprilie 2012 am depus la Casa locala de pensii Adeverinta din care rezulta activitatea desfasurata in grupa 2 munca.
Cererea a fost admisa, drepturile fiind stabilite incepand cu data de 01.05.2012, luna urmatoare depunerii cererii.

Decizia poate fi contestata sub aspectul datei de la care se acorda punctajul suplimentar, in sensul ca drepturile sa fie calculate si acordate retroactiv respectand termenul general de prescriptie, conform art. 107 din Legea 263/2010?

Va multumesc