avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 750 soluții astăzi
Forum Activitate dianamuresan

Activitate dianamuresan

Buna ziua,

Va rog sa-mi spuneti daca in calculul indeminizatie de crestere copil se iau in calcul si tichetele de masa.

Multumesc
Buna ziua,

Va rog sa-mi confirmati daca sunt informata corect cu un rasp la urm intrebari:

1. Trebuie sa imi intocmesc dosarul pt indemnizatia de crestere a copilului si doresc sa optez pt perioada de 2 ani. In aceasta situatie se primeste stimulentul de insertie in valoare de 500 de lei, dar doar daca ma intorc dupa ce implineste copilul 1 an? Pot sa ma intorc si mai repede dar nu primesc acest stimulent decat pt perioada dintre 1 an si 2 ani

2. Daca am optat pt 2 ani si revin dupa 1 an, angajatorul nu are dreptul sa ma disponibilizeze decat dupa implinirea celor 2 ani + 6 luni? In ce conditii totusi angajatorul poate sa ma disponibilizeze?

3.Care este modul corect de calcul al indemnizatiei pt cresterea copilului? Daca media venitului net pe ultimeme 12 luni este 1400 lei, se aplica 85%? adica indemnizatia o sa fie de 1190lei?

Multumesc.

Buna ziua,
1.Va rog sa ma ajutati cu un rasp. In data de 16.10.2012 a expirat CIM pe care il aveam pe o perioada de 3 luni.Nu am primit de la HR nici un act aditional si atunci am presupus ca sunt "libera de contract".In data de 18.10.2012 vroiam sa ma angajez in alta parte. Inainte de expirarea contractului cu 2 sapt le-am scris un mail colegilor de la HR pt a-i intreba daca mi se prelungeste sau nu si am primt un rasp tot pe mail ca da, dar atat, nici un act aditional. Cand am sunat sa anunt ca nu o sa merg mai departe pt ca vreau sa ma angajez in alta parte(in data de 16.10.2012) mi s-a explicat ca mi s-a prelungit contractul automat si ca legal au la dispozitie 20 de zile lucratoare pt a-mi inmana actul aditional, chiar daca nu l-am semnat. Nu mi se pare legal sa inregistreze in Revisal un act aditional fara semnatura mea. In contractul initial nu era nici o mentiune ca s-ar putea prelungi automat fara sa semnez. Au facut sau nu o ilegalitate?

2. Am solicitatat managerului incetarea CIM-ului cu acordul partilor incepand cu data de 18.10.2012. Eu in data de 18.10.2012 vreau sa semnez CIM-ul la celalalt angajator. Cei de la HR mi-au spus sa trec in cerere prima zi in care nu o sa mai fiu la ei (adica solicit incetarea cu 18.10.2012). Este corect facuta cererea?
Nu prea mai am incredere in ei dupa prima faza.

Multumesc.

Buna ziua,

Va rog sa ma ajutati si pe mine cu un rasp.In data de 16.10.2012 mi se incheie un contract pe perioada det iar in 19.10.2012 semnez un alt contract. Avand o intrerupere de 3 zile, in cazul in care raman insarcinata si nasc pana sa am un an fara intrerupere (adica inainte de 19.10.2013) beneficiez de indemnizatie pt cresterea copilului. Cat se accepta intrerupere?
Multumesc.