avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 303 soluții astăzi
Forum Activitate Denisa19680919

Activitate Denisa19680919

Răspuns la discuția CAR
Mulțumesc!
Discuție CAR
Bună ziua! O prietenă a stat girantă unei doamne, colegă cu ea de serviciu. Doamna, titularul de contract, adică, nu mai plătește, fiindcă are alte plăți de făcut și nu mai are bani. Împrumutul a fost luat de la un CAR de pensionari, nici unul dintre giranți și nici titularul de contract neîntrunind calitatea de pensionar. Reprezentanții CAR nu le-au dat giranților copiile de pe contract, nici graficul de rambursare. După 6 luni, prietena mea și celălalt girant trebuiau anunțați că titularul nu mai plătește. S-a aflat abia acum. Vreau să știu, cine a greșit? În final, prietena mea și giranta cealaltă vor fi executate? Când se va prescrie cazul? Titulara de contract a zis clar că nu poate plăti, dar și că nu va returna banii giranților la final. Ce e de făcut? Mulțumesc!
Vreau să știu dacă o construcție pe limită de proprietate din anii 50-60 e legală sau trebuie demolată?
Răspuns la discuția imprumut intre persoane fizice
Am pierdut doar banii, fiindca Rocredit m-a sfatuit sa vand apartamentul si sa le dau ce li se cuvenea, ceea ce am si facut. Nu s-a ajuns la o executare silita. Am fost chemata, mi s-a spus ca exista posibilitatea vanzarii si gata. Problema e recuperarea banilor. Dar nu cred, fiindca am aflat, de cand am scris aici, ca Popa Delia nu are nimic pe numele ei. Doar daca va avea bunavointa si de unde sa dea acesti bani, mi-i va da, altfel...Multumesc, oricum, pt sfaturi.
Răspuns la discuția imprumut intre persoane fizice
Pai, pr si simplu fiindca nu sunt singura pacalita de aceasta persoana, daca restul nu au facut nimic, eu ce sa fi facut? Si inca eu am primit din bani, altii, nimic. Am fost la Avocatul poporului, care mi-a zis ca e problema daca nu are nimic pe numele ei. Pe urma, cineva mi-a zis altfel si am incercat. Nu se poate, asta e! Va multumesc!
Răspuns la discuția imprumut intre persoane fizice
Si, daca am intrebat aici ceva, nu de-aia am intrebat ca sa ma moralizeze cineva, ci sa ma indrume. daca voiam sa fac ceva rau, nu intrebam. Nu stiu ce meserie aveti, dar va rog, nu vorbiti cu o infractoare, totusi. O seara buna!
Răspuns la discuția imprumut intre persoane fizice
Dar de ce intrebari, domnule/ E dreptul meu sa intreb. Intamplator, am discutatcu cineva si m-a sfatuit sa intreb, persoana stia ca e vorba de 10 ani. De ce ma luati asa/ Plus de asta, nu am fost credul, ci credula, in caz ca nu stiti, Denisa e nume de femeie. Nu prea e politicoasa explicatia dvs, dar va multumesc
Buna seara! Ma numesc Denisa Ciaclan si as dori sa ma ajutati intr-o problema: prin 2008, eu am girat-o cu locuinta pe numita X din Tg Mures, proprietara a unei mici firme, Aceasta persoana nu a platit la timp imprumutul, m-a rugat sa fac o refinantare, in anul 2009, pe 30 decembrie am facut refinantarea la Rocredit IF. X nu si-a platit obligatiile, m-a mintit mereu ca o va face, dar ba se interna in spital, ba disparea. In final, a plecat in Germania, i, unde se afla si la ora actuala.Banca m-a sfatuit sa imi vand apartamentul si sa restitui suma datorata, eu fiindv girantul. Am facut acest lucru si am asteptat apoi ca numita sa imi trimita banii. Ea mi-a trimis 1050 de euro pana in 2012, de atunci, nimic. Mentionez ca a mai tepuit cateva persoane, toti din invatamant. Nu facea singura asta, ci impreuna cu prietena ei, care acum se afla in Marea Britanie. Nixi eu, nici colegii mei pagubiti nu le-am dat in judecata pana acum,mizand pe buna lor credinta ca se vor intoarce si vor rezolva situatia. Acum, m-am inteles cu o colega,. am mai citit pe situe-uri si ne-am gandit sa incepem actiunea. Colega mea are probleme cu amandoua persoanele numite, eu, doar cu numita X Vreau sa va intreb, e prea tarziu pentru un proces? Ce as putea sa fac? As putea sa dau in judecata banca? Mentionez ca nu m-au anuntat din timp ca X nu isi plateste datoriile, doar cand era prea tarziu. Ce e de facut in acest caz? Va multumesc! Astept raspunsul dvs.