avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 413 soluții astăzi
Forum Activitate valeantudor

Activitate valeantudor

Răspuns la discuția Accident auto Slovacia
Ca sa citez un politist: "nu eviti un accident provocand un alt accident". E vinovat soferul BMW-ului, e clar.
Buna ziua,

Ma confrunt cu urmatoarea situatie: am avut un accident in aprilie 2016 iar cel care m-a tamponat era asigurat. Am fost la constatare insa inspectorul a refuzat sa imi treaca pe lista de daune si lonjeroanele de pe spate desi sunt avariate serios. In consecinta am cerut o reconstatare la un service autorizat de catre ei, astfel ca in 2 zile eram cu bara data jos si cu pozele la lonjeroane facute. De aici apare problema: soferul care m-a lovit a fugit de la locul accidentului insa am aflat cine este, numarul de inmatriculare si asa am putut sa deschid dosar de dauna. Din acest motiv stiam ca mai am de asteptat pana sa fiu despagubit asa ca am vandut masina asa avariata si am cumparat alta.

Acum o luna am cerut noutati de la asigurator si surpriza: suma a fost calculata insa fara daunele de la lonjeroane. Le-am cerut sa efectueze o recalculare ca sa includa si lonjeroanele insa ei insista ca "nu au primit nimic de la service". Am contactat service-ul si situatia e urmatoarea: din aprilie 2016 pana in iulie 2016 service-ul s-a mutat in alta locatie si acolo nu mai au tinichigerie si vopsitorie. Din acest motiv asiguratorul a rupt contractul cu ei si le-a taiat accesul la platforma online in care service-ul a incarcat deja de doua ori toate documentele si pozele (iar ei nu mai au o copie proprie).

Cu alte cuvinte singura copie a reconstatarii este in sistemul informatic al asiguratorului si singurii care au acces acolo sunt, desigur, angajatii asiguratorului (service-ul nu mai are acces). Aceasta fiind situatia ei pot sa imi spuna linistiti ca "nu au primit nimic", fiind cuvantul meu si al service-ului impotriva cuvantului lor.

Ce solutii am in momentul de fata? Am facut petitie la ASF dar mi-e teama sa nu stearga intre timp documentele din sistemul lor informatic ca sa nu mai existe nicio dovada a reconstatarii. Am avut inspiratia sa fac si eu niste poze cu telefonul mobil la reconstatare (inclusiv la daunele de la lonjeroane) insa raspunsul primit de la inspectorul de daune este, citez: "Cred ca nu vreti sa intelegeti ca efectuarea acestei reconstatari nu intra in atributiile mele de serviciu.".
Buna ziua,

Pe scurt, sambata trecuta, in timp ce eram stationar, semnalizand intentia de a intra pe un drum laturalnic am fost lovit in spate de un autoturism. Eram in total 5 oameni in masina, sotia mea cu fetita mea (2 luni) si cumnata mea (insarcinata in 5 luni) fiind duse la Urgente pentru investigatii. Problema e ca soferul vinovat a fugit de la locul accidentului; dupa ce am sunat la 112 am pornit in urmarirea soferului vinovat, reusind sa-l urmaresc timp de 13 minute (m-a mai lovit o data in timpul urmaririi, eu tot stationar si el a dat in marsalier, lovindu-mi bara din fata), dupa care i-am pierdut urma (eram la telefon cu dispecerul de politie in tot acest timp). Soferul vinovat a fost gasit si luni i-a cerut politistului care ancheteaza cazul numarul meu de telefon cu intentia de a se impaca cu noi in afara instantei ca sa scape de puscarie (stie ca risca minim 2 ani). Acum, eu am o intrebare referitoare la masina: am aflat ca are asigurare la [EDITAT] si mi-am programat masina la constatare in Bucuresti (accidentul a avut loc in Cluj) iar cei de la [EDITAT] mi-au cerut sa confirm datele soferului vinovat. Politistul de caz nu vrea sa imi confirme prin telefon datele soferului vinovat si al doilea lucru este faptul ca el spune ca e fapta penala, deci doar instanta poate decide daca e sau nu vinovat el. Prin urmare, trebuie sa astept pana cand se finalizeaza dosarul din instanta ca sa imi repar masina? Daca ne impacam si nu mai ajungem in instanta, mai pot sa imi repar masina pe RCA-ul lui?

Multumesc,

Tudor
Evident ca nu intentionez sa iau copilul cel putin in primul an de viata, desi legea nu mentioneaza niciun factor "biologic".

Am spus mai sus: nu vreau sa stie de acest test de stabilire a paternitatii. Nu accept alte variante. Intrebarea mea era alta: daca este admisibil in instanta - eventual pentru a cere un nou test de paternitate, cu mostre ADN de la toti trei.

In ceea ce priveste pensia, se iau in calcul atat venitul meu cat si nevoile copilului - deci nu doar salariul meu.
Buna seara,

Din pacate, sotia mea m-a anuntat ca va divorta curand. Ea e insarcinata in momentul de fata insa, desi nu i-am spus asta, nu sunt sigur ca eu sunt tatal copilului.

In principiu, ce urmeaza sa se intample si ce ar fi cel mai bine sa fac? O sa detaliez putin:
1. Daca fac un test de paternitate la o clinica privata, fara stirea ei (da, stiu ca e ideal sa fie mostre de ADN si de la mama, insa nu vreau sa stie de asta si am inteles ca se poate face testul si fara mostra ei) si rezultatul spune ca nu e copilul meu, e acesta un document admisibil in instanta?
2. Eu am un salariu destul de bun iar daca ar domiciliul copilului ar fi stabilit la ea (eu urmand sa fiu obligat sa achit pensie alimentara), sunt anumite cerinte ca sa platesc aceasta pensie "in natura"? Mie nu mi se pare ca un copil are nevoie de o pensie alimentara de 2,500 RON de la mine, adica sa fie nevoie de 5,000 RON pentru nevoile lui. Stiu ca daca i-as da banii astia majoritatea s-ar duce pe cheltuielile mamei si nu sunt de acord cu asta.
3. Am mai intrebat asta in alt topic insa nu am pus bine problema atunci si a iesit putin situatia de sub control. O sa o pun din nou sub alta forma: eu sunt un om bun, cu valori morale inalte si pot si vreau sa cresc acest copil sperand sa ajunga mai bun ca mine. Mama lui nu ii poate oferi lucrurile astea si sunt foarte ingrijorat de mediul in care ar urma sa creasca acest copil daca domiciliul va fi stabilit la ea. Din experienta dumneavoastra, ce motive pot fi invocate pentru a stabili domiciliul copilului la mine? Nu vreau sa "dau din casa" ci vreau sa imi fac o idee daca am vreo sansa in acest sens sau nu. Stiu ca a apus epoca in care copiii erau dati automat in grija mamei asa ca va rog sa nu imi spuneti direct ca "nu am sanse".

Multumesc!
Ca om trecut prin asta, va zic putin experienta mea. Mie mi-au cerut undeva la 1600 RON pentru ca nu au calculat cum trebuie cei de la CASS (trebuia undeva la 300 RON pt o perioada de 4 ani). Am mers la ANAF unde ei zic ca nu ei fac calculele ci cei de la CASS. Am mers la CASS, mi s-a recalculat pe loc, am primit foaie cu noua suma, am mers la trezorerie si am achitat doar suma aceea si apoi am mers la popriri cu foaia semnata de la CASS si chitanta de la trezorerie pentru ca sa mi se ridice poprirea. Cu ocazia asta am aflat ca cei de la CASS si ANAF isi sincronizeaza bazele de date complet cam o data la 9 luni, pe etape. De exemplu, luna asta sunt sincronizati cei cu numele de familie intre "M" si "T". Asta e, institutiile nu comunica intre ele si noi avem de suferit.
Multumesc de raspunsuri. Nu dau detalii personale - asta voi face, daca situatia o cere, cu avocatul meu. Vroiam sa stiu doar daca exista vreo posibilitate.
Răspuns la discuția Plata Intretinere + Penalitati
Eu totusi nu inteleg o chestie. Daca din 7760 RON doamna poate plati doar 7000 RON, ramane o datorie de 760 RON. Indiferent daca datoria face parte din "principal" sau din "penalizari", luna urmatoare se vor adauga penalizari aditionale pe aceasta suma, nu? De 0.2% pe zi.
Buna ziua,

Pe scurt, situatia e cam asa: si eu si sotia mea (insarcinata in 3 luni) suntem din Cluj insa ne-am mutat de o luna in Bucuresti. Din motive pe care nu as vrea sa le mentionez ea s-a mutat inapoi la Cluj, la mama ei, nepasandu-i de viitorul nostru copil. Problemele sunt vechi si nu prea vad rezolvare la ele. Ideea e ca imi doresc foarte mult ca acest viitor copil al meu sa creasca intr-un mediu moral curat - adica alaturi de mine. Posibilitati financiare am asa ca nici nu am nevoie de nimic de la sotie in afara de copil.

Cum as putea proceda pentru ca, dupa nastere, sa pot lua copilul cu mine la Bucuresti? In afara de divort, nu exista vreo alta cale?

Multumesc anticipat de raspunsuri,

Tudor
Multumesc pentru clarificari :)