avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 770 soluții astăzi
Forum Activitate sennen

Activitate sennen

Buna seara.
As aprecia daca m-ati putea lamuri si pe mine. Nu exista un termen limita pentru dezbaterea mostenirii de 1 an de la data decesului persoanei a carei mostenire se doreste a fi dezbatuta? Daca tatal a decedat acum 7 ani si in toata aceasta perioada nu s-a dezbatut mostenirea, nu s-a pierdut acest drept?
Multumesc .
DM
Revin cu o intrebare legata de cazul meu. Am castigat pe fond, dar reclamantul a facut apel. Am primit apelul, fara a primi si motivele apelului.In instiintarea legata de apel scrie ca am dreptul la intampinare pentru apel. As dori sa stiu daca acum nu fac intampinare, va fi luata in calcul intampinarea prezentata in prima faza aprocesului(la fond)? Adica, dosarul care se va rejudeca, va cuprinde deja toate documentele ce au fost anexate sau e necesara o noua anexare a acestora. Si mai am o nelamurire. Daca reclamantul a facut un apel fara a-l justifica in termen, ce anume ar trebui sa cuprinda intampinarea?
Multumesc
Exprimarea mea a fost total gresita. Cu siguranta unei instante nu i se poate impune luarea unei decizii stabilite de o alta instanta, dar nu inteleg care este exact scopul invocarii precedentului judiciar in acest caz. Situatia de fapt este urmatoarea: instanta 1 stabileste decizia 1 intre partile A(reclamant) si B(parat). Paratul, considerand ca in luarea deciziei nu s-a tinut cont de toate dovezile existente, face recurs si castiga la o instanta superioara cu o hotarare irevocabila.
In cazul meu, fondul este acelasi, partea A este aceeasi, difera partea B care sunt eu. Spuneti ca e posibil ca instanta sa dea aceeasi decizie(decizia 1) ca si in cazul anterior? Ca sa ce? Sa fac si eu recurs pentru a combate acea decizie?
Multumesc pentru raspuns. Intentia mea nu este de a ma sustrage platii, dar reclamantul solicita plata unei sume mult mai mare decat suma stabilita de sentinta pe care am mentionat-o anterior. Ce vreau sa stiu este daca instanta este obligata sa ia aceeasi decizie ca si instanta precedenta, sau o poate ignora si da o cu totul alta decizie?
Buna ziua.
Sunt chemat in judecata pentru neplata cotei parte pentru racordarea la instalatia de gaz a blocului de catre un vecin.
Situatia e in felul urmator: Vecinul respectiv este cel care a platit instalatia initial, in anul 2002. Eu m-am racordat la instalatia de gaz anul trecut, fiind a noua persoana racordata. La momentul racordarii, am luat legatura cu persoana respectiva pentru a-i plati cota parte care i se cuvine. Nu ne-am inteles asupra sumei de plata, motiv pentru care am facut un angajament la notar prin care ma oblig sa despagubesc fiecare proprietar al instalatiei cu suma care i se cuvine.
Acum sunt dat in judecata pentru ca am refuzat sa platesc suma care mi s-a cerut.
Persoana care ma actioneaza in judecata a mai avut un proces din acelasi motiv cu un vecin, proces care s-a incheiat cu o hotarare irevocabila a tribunalului, prin care obliga paratul de la acel moment la plata unei sume de bani, luand in considerare factura platita de reclamant pentru lucrarea executata si ignorand o ulterioara expertiza solicitata de acesta, expertiza care "crestea" valoarea lucrarii efectuate.
As vrea sa stiu daca eu pot invoca acea sentinta, avand in vedere ca este vorba despre aceeasi disputa, singura diferenta reprezentand-o paratul.
Sincer, nu stiu cat de corect vi s-ar parea daca eu v-as cere o suma de 20 ori mai mare, doar asa ... ca mi-am blocat banii 10 ani intr-o teava. Inteleg actualizarea sumei in concordanta cu inflatia dar sa incerc sa scot profit din treaba asta nu mi se pare corect.
Ok, poate nu m-a facut inteles.
Proprietarul care afirma ca a tras initial coloana in bloc - nu spun ca nu ar fi adevarat ci ca refuza sa afiseze o factura a lucrarii - a solicitat suma de 500 lei ca o suma aleasa -citez "asa aleatoriu". La solicitarea afisarii facturii mi-a inchis telefonul in nas.
Eu nu spun ca nu trebuie sa platesc. E logic sa platesc, pentru ca acea coloana de gaz a costat niste bani. Ce nu mi se pare mie corect este sa platesc orice suma mi se solicita, pe principiul "vrei semnatura, platesti cat iti cer, factura n-am sa-ti arat". Daca eu demarand proiectul cu 4 semnaturi din 8 risc sa fiu dat in judecata de ceilalti proprietari, pe motivul ca nu le platesc cota parte, eu de ce nu as fi protejat de lege contra acestui tip de abuz? Presupunand ca toti cei 4 care nu mi-au semnat inca imi solicita cate 500 lei, ar trebui sa le dau, doar ca sa pot avea dreptul de racordare la instalatie?
Firma autorizata care se va ocupa de montarea centralei mi-a transmis: mergeti la toti ceilalti vecini ce sunt conectati la retea si obtineti scris acordul pentru conectare, platindu-le acestora cota parte din valoarea lucrarii. Initial, acea cota parte urma sa fie transmisa de la furnizorul de gaz dar ulterior am aflat ca acesta nu are nici un rol in stabilirea sumei. Am fost la ultima persoana bransata si am intrebat suma pe care aceasta o platise. Am inmultit suma cu 8 si am impartit-o la 9 pentru a obtine cota parte ce trebuie sa o platesc eu. Conform calculului cota parte e de 155.5, deci fiecarei persoane trebuie sa ii platesc ~20 lei.
Am platit aceasta suma la 4 dintre vecini - fara chitanta- cu ceilalti 4 situatia fiind urmatoarea:
o persoana e plecata in Italia
la un apartament a fost se pare sediu de firma pentru ca acum nu locuieste nimeni.
o persoana mi-a solicitat 500 lei pentru semnatura
pe cea de a patra nu am gasit-o inca la apartament.


Nu mi-e clar, ce inseamna "Solicitati oficial, prin scrisoare, cu confirmare de primire sa va precizeze temeiul legal al pretentiei." O scrisoare trimisa prin posta? Ce garantie am eu ca voi primi vreun raspuns la solicitare?
Buna ziua.
As dori anumite sfaturi/pareri indreptatite legate de urmatoarea situatie:
am achizitionat un apartament si intentionez sa montez o centrala termica. Pentru ca proiectul sa poata fi aprobat, am nevoie de acordul celorlalte persoane racordate la reteaua de gaze a blocului, platindu-le acestora cota parte care imi revine din lucrare. In prezent sunt conectate 8 persoane la reteaua respectiva si am reusit sa obtin 4 semnaturi. Problema este urmatoarea: persoana care a tras initial conducta in bloc mi-a spus sa ii dau suma de 500 lei altfel nu semneaza, fara a intentiona sa arate valoarea facturii platite pentru lucrare.
Ce pot sa fac in aceasta situatie? O plangere la politie pentru santaj ar si indreptatita?
Multumesc.
Eu sunt de partea cealalta a baricadei. Mie mi s-au furat capacele de la masina in weekend. Am fost la politie si am facut o plangere dar mi s-a dat de inteles ca eu raman cu paguba iar persoana respectiva ramane cu capacele. Chiar nu exista nici o modalitate prin care o persoana sa fie trasa la raspundere pentru un FURT indiferent daca valoarea prejudiciului este 1 leu sau 10000 Euro?