avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 497 soluții astăzi
Forum Activitate Ropatent

Activitate Ropatent

Puteti face plata, dar totusi trebuie sa va justificati calitatea in care o faceti. Iar cand efectuati plata, este foarte important sa aratati la titlul platii: brevet de inventie RO........., taxa mentinere in vigoare pentru anul....si valoare ei(atentie la valoare pentru ca difera de la an la an) ,. Asadar , este foarte important sa aratati nr brevetului, pentru ce an efectuati plata si cuantumul.

[Editat - va rog nu va postati datele de contact si in mesaje, le aveti in profilul de consultant. Multumesc]
Răspuns la discuția Drepturi de autor - cesiune
In primul rand, trebuie sa va indreptati impotriva societatii care a preluat drepturile, iar,in paralel, sa va inscrieti la masa credala a societatii cesionare, daca pana la momentul incheierii contractului de cesiune trebuia sa va remunereze.
Stimate domn, din succinta prezentare reiese ca ati ales doua cai procesuale de aparare a drepturile asupra marcii;una penala, alta civila.
In procesul penal, din cauza ca numarul sesizarilor este mare, dar mai ales ca organele de urmarire penala nu inteleg si/sau nu vor, este "fireasca" trecerea acestui timp.
Cu toate acestea, trebuie sa formulati cereri de urgentare a solutionariicauzei penale(la procuror).
Iar pe latura civila, din practica echipei noastre(vasta de altfel), nu are relevanta cat de consacrata este marca, ci felul in care v protejati dreptul, instrumentele juridice pe care le folositi.In astfel de cazuri se formuleaza concomitent sau succesiv: cerere de interzicere a folosirii marcii, ordonanta presedintiala, masuri asiguratorii.

Ar trebui sa cititi statutul fiecarui organism de gestiune colectiva, coroborat legea fiscala, insa stiu ca sunt CU TVA.
Prin licenta, care este exclusiva sau neexcluviva, se autorizeaza utilizarea brevetului de inventie, dreptul de proprietate/de titular ramanand.In schimb, contractul de cesiune presupune vanzarea drepturile ce decurg din acordarea unui brevet de inventie, atat a dreptului de proprietate cat si a folosirii/utilizarii.
Licenta face parte din patrimoniul Societatii, asa incat, atunci cand o desfiintati, in actul de impartirea patrimoniului facetireferie si la drepturile cuprivire la licenta.
Răspuns la discuția Încãlcarea drepturilor de autor
Dreptul de autor nu ese absolut, are unele limite, iar in cazul dvs, cata vreme nu comercializati opera, nu incalcati niciun dept, potrivit art. 34 si 35 din Legea 8/1996
Dreptul deautor se dobandeste incadin momentul crearii, asa incat nu trebuie decat sa faceti dovada datei certe. Pentru un raspuns aplicat, va rog sa-mi dati mai multe detalii: cand l-ati creat, suportul pe care s-a creat, daca manualul are cod ISBN etc.
Răspuns la discuția Acord de creaþie în coautorat?
In sensul legii 8/1996 privind drepturile de autor si drepturile conexe dreptului de autor, daca opera este creata la comandat unei terte persoane, contractul este de comanda, care, in sensul art. 1851 din NCC este contract de antrepriza".Asadar, trebuie respectate conditiile prevazute de art. 1851, cat si cele prevazute de Legea 8/1996..
In ipoteza in care opera urmeaza a fi creata in coautorat, trebuie incheiat o conventie/contract de coproprietate,potrivit art. 5 si 6 din Legea 8/1996.
iar in ceea ce priveste incheierea conventiei, simpla semnatura are valoare juridica, pt ca nu se cere forma ad validitatem.