Iti multumesc frumos pentru efortul de a-mi raspunde. Am sunat fostul instructor auto cu care am facut scoala de soferi sa ma sfatuiasca si m-a sfatuit sa ma duc maine la judecatorie si sa specific in plangere ca agentul rutier era singur, nu cu martor cum este specificat in amenda si daca se poate sa imi fie citat martorul respectiv, sa precizez ca vroiam sa tranversez strada, prin preajma nefiind nicio trecere de pietoni. Multumesc frumos inca odata pentru raspuns, maine sper ca voi rezolva problema, consider ca nu am facut nimic gresit si ca pe sosea sunt intr-adevar oameni care incalca regulile codului rutier cu nepasare care trebuiesc luati in considerare..e doar un punct de vedere.
Buna seara, numele meu este Mihai, si am urmatoarea problema:
In seara asta, 14.11.2012, am primit o amenda in care scrie: A circulat pietonal pe carosabil in zona fiind trotuar pietonal.
Tin sa specific ca doar ce iesisem de la o petrecere si urma sa tranversez, in zona nu se afla nicio trecere de pietoni.
Politistul era singur in masina, nu mi-a cerut buletin nici mie nici prietenului meu, caci mai eram cu un coleg, amandorura ne-a sosit amenda acasa, am dat doar datele(nume, prenume, mama, tata, strada, nr). Va rog sa raspunda cineva care stie, preferabil sa dea un add la id : mihaitza_mihai08 . nu as vrea sa platesc amenda, as vrea sa o anulez, daca se poate as vrea sa stiu unde si cum, am nevoie de un sfat astazi, amenda se dubleaza in 48 de ore( 140 lei). Mise pare aiurea sa iau amenda pentru faptul ca mergeam pe langa bordura pentru ca urma sa tranversez. Daca e nevoie scanez amenda, doar da-ti un add la id de mai sus.