avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 181 soluții astăzi
Forum Activitate cosmynootza92

Activitate cosmynootza92

Răspuns la discuția Despagubiri accident rutier
Va multumesc pentru raspuns. Ma gandesc totusi ca o sa dureze enorm de mult tot procesul, pana sa ne vedem cu banii in mana. Nu vrem sa ne imbogatim pe seama acestui fapt, insa nici sa lasam de la noi pentru tot ce s-a intamplat.

As mai avea o intrebare: Compania de asigurari a facut oferta de 33.000 lei. Nu ar putea victima sa le faca o "contraoferta" celor de la asigurari prin care sa ceara ceva mai mult (maxim 50.000 lei?
Răspuns la discuția Despagubiri accident rutier
Revin cu detalii si anume: daunele materiale ce se pot justifica cu bonuri fiscale de medicamente, facturi etc. sunt in jur de 1800 lei.
Răspuns la discuția Despagubiri accident rutier
Nu cunosc mai multe detalii deocamdata, din pacate.
Daunele materiale sunt mai dificil de demonstrat in situatia de fata, intrucat bonurile fiscale nu mai sunt intr-o stare prea buna.
Buna ziua!
As avea nevoie de o parere in ceea ce priveste speta urmatoare:
Accident rutier, provocat (in urma intocmirii expertizei) de o persoana afla in stare de ebrietate. Una dintre victime, constituita parte civila in procesul penal intentat inculpatului, cu un numar de cca 150 zile de spitalizare, 4 interventii chirurgicale pentru o fractura de femur a primit o oferta din partea companiei de asigurari in valoare de 33.000 lei.
Dilema este urmatoarea: este de acceptat aceasta oferta sau ar fi cazul sa continuam in instanta pentru un cuantum mai mare al despagubirilor?

Va multumesc anticipat
As avea rugamintea ca cineva sa ma lamureasca daca inculpatul in cauza este condamnat la 3 ani inchisoare cu executare sau 6 ani cu suspendare.
Multumesc

În baza art. 211 alin. 1, alin. 2 lit. c din C. pen. cu aplic. art. 3201 din C.p.p., cu aplic. art. 74 lit. a din C. pen. şi art. 76 din C. pen. condamnă pe inculpatul ..., pentru săvârşirea infracţiunii de tâlhărie, la o pedeapsă de 3 ani închisoare. Interzice inculpatului drepturile prevăzute de art. 64 lit.a teza a II-a şi lit. b cod penal, pe durata şi în condiţiile art.71 Cod penal. În temeiul art. 861 C.pen., dispune suspendarea sub supraveghere a executării pedepsei aplicate inculpatului, pe o durată de 6 ani, termen de încercare stabilit în condiţiile art. 862 C.pen. În temeiul art. 863 alin.1 C.pen., pune în vedere inculpatului să se supună următoarelor măsuri de supraveghere: a) să se prezinte la datele fixate la Serviciul de Probaţiune de pe lângă Tribunalul Bucureşti; b) să anunţe, în prealabil, orice schimbare de domiciliu, reşedinţă sau locuinţă şi orice deplasare care depăşeşte 8 zile, precum şi întoarcerea; c) să comunice şi să justifice schimbarea locului de muncă; d) să comunice informaţii de natură a putea fi controlate mijloacele sale de existenţă. Datele prevăzute la literele b) – d) se comunică Serviciului de Probaţiune de pe lângă Tribunalul Bucureşti. Pune în vedere inculpatului dispoziţiile art. 864 C.pen., referitoare la situaţiile care atrag revocarea suspendării executării pedepsei, respectiv săvârşirea unei noi infracţiuni înăuntrul termenului de încercare sau neîndeplinirea, cu rea-credinţă, a măsurilor de supraveghere impuse şi a obligaţiilor stabilite prin prezenta hotărâre. În baza art. 71 alin 5 Cod penal suspendă executarea pedepsei accesorii pe durata termenului de încercare. În baza art. 350 alin. 3 lit. b C.p.p. dispune punerea de îndată în libertate a inculpatului ... de sub puterea M.A.P. nr. 107/U.P./31.05.2013 emis de Judecătoria Sectorului 4 Bucureşti dacă nu este reţinut, arestat preventiv sau deţinut într-o altă cauză. În baza art. 88 Cod penal, constată că inculpatul ... a fost reţinut şi arestat preventiv în prezenta cauză, de la data de 30.05.2013 şi până la data punerii efective în libertate de către locul de deţinere. Ia act că inculpatul a achitat suma de 500 lei părţii civile ..., sumă reprezentând cuantumul despăgubirilor morale solicitate de partea civilă. În baza art. 191 alin. 1 Cod procedură penală, obligă inculpatul la plata sumei de 1200 lei, reprezentând cheltuieli judiciare avansate de stat. Onorariul parţial al apărătorului din oficiu care a asigurat asistenţa juridică a inculpatului, în cuantum de 100 lei, se va vira din fondul MJ către Baroul Bucureşti. Cu recurs în 10 zile de la pronunţare pentru procuror şi partea civilă şi de la comunicare inculpat. Pronunţată în şedinţă publică, azi, 07.08.2013.
Răspuns la discuția citatie cu mandat de aducere
ajuta la ceva daca trimit un mail judecatoriei prin care sa motivez faptul ca nu ma pot prezenta?
Răspuns la discuția citatie cu mandat de aducere
si in cazul in care nu sunt in localitate, si chiar nu am cum sa ajung la proces?
Buna ziua!
Astazi am primit o a doua citatie in calitate de martor pt fond, intrucat la primul termen nu am putut sa ma prezint.
In afara de detaliile referitoare la numarul dosarului, mai apare o mentiune in citatie si anume: "NR- cu mandat de aducere".
Asta inseamna ca se va exercita un mandat de aducere?
Multumesc anticipat!