avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 643 soluții astăzi
Forum Activitate dirina2

Activitate dirina2

Buna ziua!
Daca am aprobare pentru cererea de menținere în funcția publică de execuție, după data când îndeplinesc condițiile de vârstă standard de pensionare și stagiul minim de cotizare, în temeiul dispozițiilor art. 517, alin (2) din Ordonanța de Urgență nr. 57/2019, privind Codul Administrativ, imi pot depune dosarul pentru obtinerea pensiei si, in acest fel, sa pot primi si salariul si pensia? Daca da, in ce baza legala? Multumesc anticipat pentru raspuns.
Buna seara,
Speta: O familie compusa din doi parinti si doi copii: primul parinte a decedat cu mai multi ani in urma, ultimul parinte a decedat de curand. Unul dintre copii, care a ajutat parintele ultim, sub toate formele, in special financiar, a primit prin testament toata averea. Celalalt copil, nu a ajutat cu absolut nimic, niciodata, parintele.
Intrebari, legate de succesiune:
- Copilul cu testament primeste ¾ din avere iar celalalt ¼?
- In conditiile in care copilul cu testament a cheltuit cu modernizari ale proprietatii, ingrijire parinte (are toate dovezile, in acest sens) o suma echivalenta cu mai mult de jumatate din valoarea totala a proprietatii, tot ¾ din mostenire primeste sau, acele cheltuieli se scad din patrimea celuilalt copil?
- In cazul in care nu se scad, la succesiune, trebuie actionat in instanta?
- In cat timp de la deces se poate face succesiunea si ce se intampla daca se depaseste acel termen?
- Cand se deschide succesiunea (pana la dobandirea tuturor documentelor) trebuie sa fie ambii copii prezenti?
Intrebari dupa efectuarea succesiunii:
- Ce se intampla daca mostenitorul fara testament (cu partea cea mai mica de mostenire), refuza sa vanda iar imobilul cu terenul aferent nu poate fi vandut partial? Se actioneaza in instanta?
- Avand in vedere cele de mai sus, cum poate proceda mai bine mostenitorul care are testament si care a investit sume mari in proprietate si ingrijire parinte, pentru a beneficia de drepturile sale si a recupera cat mai mult din cheltuielile facute?
- Va multumesc anticipat pentru raspunsuri
Va multumesc pentru informatii
Poate exprimarea mea nu este corecta insa, s-a constatat ca, la apometrele vechi, de asa zisa de clasa A, care au cel putin 25 de ani vechime, daca se deschide robinetul si curge apa in suvita foarte subtire, acesta NU inregistreaza consumul. Chiar eu am facut aceasta verificare, in urma cu 10 ani si intr-un minut, au curs cam 800 ml apa, fara sa se miste deloc rotita apometrului. In concluzie, unele apometre, cele vechi, nu inregistreaza apa,daca debitul este foarte mic deci, stiut fiind acest lucru de catre locatari, cei care au apometre vechi, strang apa neinregistrata de apometru, de obicei in cada (fapt constatat in timpul controalelor celor de la asociatie) ,fara sa o plateasca iar toate aceste pierderi, le platim toti. In cazul apometrului de asa zisa clasa C, R160, se inregistreaza orice picatura de apa, se misca rotita, Oricum, multumesc pentru raspuns.
Clasele se refera de fapt la timpul de declansare a apometrelor. Cu cat sunt mai precise, inregistreaza si o picatura, gel cele de clasa C.
Clasa A – cea mai slaba precizie – declanseaza la 60L/ora

Clasa B – precizie medie – declanseaza la 30L/ora

Clasa C – precizie buna – declanseaza la 15L/ora
Clasele inca se folosesc, desi nu sunt trecute pe aceste apometre. De exemplu, clasei C ii corespunde R160, clasei B ii corespunde R100 si tot asa. Aveti mai jos cateva exemple: [ link extern ]
Buna ziua. In conditiile in care, intr-un condominiu, majoritatea apartamentelor au apometre cu citire radio (acestea fiind de tip B+), iar o parte dintre apartamente au apometre vechi, de tip A, cum se repartizeaza pierderile de apa? Totodata, exista apartamente care au contoare de tip C, mai performante, care sunt de aceeasi categorie cu apometrul general, de bloc, tot de tip C. In acest caz, aceste apartamente platesc diferentele de apa dintre suma evidentiata in factura si suma tuturor citirilor apometrelor individuale (citire prin radio sau comunicata de proprietari)? Exista o baza legala? Va multumesc.
Răspuns la discuția Dispozitie delegare de atributii
Buna seara
Revin cu completari, dupa ce am solicitat compartimentului juridic precizari. Raspunsul de la acest compartiment este urmatorul, pe scurt:
Conform prevederilor art. 92, alin 1 din Legea 188/1999 puteam fi promovata temporar daca indeplineam si conditiile de studii (toti colegii din compartiment, inclusiv eu, avem studii superioare in diverse specialitati, insa nu de medicina), insa in conformitate cu art. 16 din OMS 1078/2010, care precizeaza ca inspectorul sef trebuie sa aiba studii de medicina in specialitatile igiena sau sanatate publica, nu aveam acest drept. Totodata, conform art. 17, alin (2) din OMS 824/2006, inspectorul sef are obligatia sa desemneze un inlocuitor, cand lipseste. Se precizeaza in raspuns ca, in conformitate cu art. 45 din Legea 188/1999 ori pe timpul delegarii, functionarul public isi pastreaza functia publica si salariul.
Deja nu mai inteleg...nu am dreptul sa fiu promovata fiindca nu am aceleasi studii ca inspectorul sef insa sunt obligata, prin dispozitie si "delegare de atributii" sa indeplinesc TOATE atributiile inspectorului sef si desigur, sa raspund pentru toate deciziile pe care le iau. Este normal ca, daca NU am studiile specifice postului si nu pot fi promovata, sa fiu obligata sa preiau toate atributiile acestuia, prin o asa zisa "delegare de atributii?"
Apreciez foarte mult daca m-ati ajuta in acest sens, fiindca nu doresc sa imi mai fie delegate atributiile inspectorului sef. Din nefericire, azi am fost anuntata ca iar mi se delega aceste atributii.
Răspuns la discuția Dispozitie delegare de atributii
Am observat, voi solicita conducerii explicatii cu privire la nerespectarea art.25 din Legea 284/2010. Sunt curioasa sa vad ce raspuns voi primi si mai ales cand.
Răspuns la discuția Dispozitie delegare de atributii
Multumesc pentru raspuns. Din pacate, nu am fost numita pe functia de conducere temporar vacanta, doar mi s-au delegat atributiile functiei de conducere, astfel in aceeasi perioada de timp, indeplineam si atributiile functiei de executie pe care o am si cele ale functiei de conducere delegate. Nu am fost platita nici o zi cu spor pentru functia de conducere.