avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 766 soluții astăzi

Rămâi informat cu avocatnet.ro, acum și pe Google News. Click aici și apasă pe urmărește-ne (follow sau steluță)!

Forum Activitate meri57

Activitate meri57

Mulțumesc mult pentru răspuns. Puteți să-mi dați un articol de lege prin care primăria nu poate refuza executarea lucrării pe domeniul public?
Poate să-mi solicite acordul persoanei pe lângă gardul căreia trece conducta?
Mulțumesc!
Bună ziua
Locuiesc pe o alee aparținând domeniului public, cu lățimea de 3m. Casa mea este primul imobil de pe alee, la o distanță de aproximativ 20m de conducta principala de gaze. În fața mea mai este o locuință care are întrarea pe strada principala dar are și o întrare secundara pe aleea pe care locuiesc (o poarta de aprox. 1,5m)
Am primit aprobarea Distrigaz pentru racordare și avizul tehnic. Firma care urmează sa execute lucrarea a constatat ca nu se poate face extinderea de rețea decât prin conducta de suprafață (din cauza existentei unor subsoluri, cabluri electrice îngropate, canalizări).
Primăria refuza sa dea aprobare pentru executarea lucrării sub pretextul ca prin racordare supraterana se îngustează aleea și îmi cere sa obțin acordul de la toți locatarii aleii (12 familii). Nu am cum sa obțin acest acord deoarece sunt persoane care refuza prezenta conductei pe alee. Întrebarea mea este dacă poziția primăriei este legala având în vedere că instalarea conductei se face pe domeniul public?
Mulțumesc pentru răspuns.
Am drept de locuit, practic suntem doua familii pe 2 case.
Impozitul pentru a doua în 2025 nu creste cu 65%?
Poate să-mi spună cineva pentru perioada 2022 - 2025 cât este acest impozit?
Am avut un apartament și o casa pe care le-am trecut pe numele băiatului prin contract de intretinere cu uzufruct viager. Va rog foarte mult să-mi spuneți dacă baiatul trebuie sa plătească impozit majorat cu 65% pentru a doua casa sau aceasta întra la categoria moșteniri și se plătește impozit normal.
Va multumesc foarte mult!
Am încheiat un contract de uzufruct pentru imobilul în care locuiesc în prezent, situat în provincie, având viza de reședință.
Fiul meu a rămas în apartamentul situat în București pe care îl deține tot cu contract de uzufruct.
Contractul de furnizare de energie electrica pentru locuință din provincie a rămas pe numele meu iar consumul îl achit eu.
În aceste conditii pot beneficia legal de compensare la energia electrica și pot completa declarația pe propria răspundere ca nu beneficiez decât de un loc de consum?
Răspuns la discuția Sediu SRL
Va mulțumesc pentru raspuns
Discuție Sediu SRL
Bună ziua
Va rog sa-mi spuneți dacă pentru sediul Srl, în cazul unui apartament, trebuie declarat tot apartamentul sau poate fi declarata ca sediu doar o camera din apartament?
Va multumesc
Sediul Srl, în cazul unui apartament, trebuie declarat tot apartamentul sau poate fi declarata ca sediu doar o camera din apartament?
cum ma dezabonez
Buna ziua
Va rog mult sa ma ajutati in urmatoarele probleme.
1. Sunt in proces de partaj judiciar. Cum pot verifica daca raportul de expertiza este corect din punct de vedere al preturilor practicate, stabilirea corecta a coeficientilor de uzura etc.?
2. Expertul desemnat de tribunal nu a luat in considerare schitele anexate autorizatiei de constructie privind extinderea si etajarea unei cladiri, emise in 1969, spunand ca sunt neclare, prost intocmite si ca nu le-a inteles. De asemenea mi-a comunicat ca a vorbit si cu presedintele completului care i-a spus sa le depuna asa. Urmeaza sa fac obiectiuni la expertiza. Este posibil sa nu se ia in considerare aceste schite care mie mi se par explicite si lamuritoare?