avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1005 soluții astăzi

Rămâi informat cu avocatnet.ro, acum și pe Google News. Click aici și apasă pe urmărește-ne (follow sau steluță)!

Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Uzufruct viager Impozit majorat pentru a 2a casa ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Uzufruct viager Impozit majorat pentru a 2a casa

Am avut un apartament și o casa pe care le-am trecut pe numele băiatului prin contract de intretinere cu uzufruct viager. Va rog foarte mult să-mi spuneți dacă baiatul trebuie sa plătească impozit majorat cu 65% pentru a doua casa sau aceasta întra la categoria moșteniri și se plătește impozit normal.
Va multumesc foarte mult!
Cel mai recent răspuns: gi-jane2 , moderator 05:54, 25 Iunie 2025
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Pai care mostenire daca ziceti ca a fost un contract între vii, un contract de intretinere
1) Dacă o persoană fizică are în proprietate două sau mai multe clădiri utilizate ca locuinţă, care nu sunt închiriate unei alte persoane, impozitul pe clădiri se majorează după cum urmează:

a) cu 15% pentru prima clădire în afara celei de la adresa de domiciliu;

Se poate sa scape de majorare ca u are dreptul de locuit dsca aveti drept de uzufruct.
Ultima modificare: Marți, 24 Iunie 2025
gi-jane2, moderator
Mulțumesc pentru răspuns.
Am drept de locuit, practic suntem doua familii pe 2 case.
Impozitul pentru a doua în 2025 nu creste cu 65%?
Poate să-mi spună cineva pentru perioada 2022 - 2025 cât este acest impozit?
De când a cumparat, baiatul nu a plătit impozit?
Majorarea e de 15%, v-am scris mai sus art 252 din codul fiscal
Ultima modificare: Miercuri, 25 Iunie 2025
gi-jane2, moderator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

A doua casa. costachel costachel Am doua case: 1. O casa cumparata cu sotia in 1992 (la bloc). 2. Alta in care sta mama (la bloc). In 1998 mama m-ia cedat casa prin contract de ... (vezi toată discuția)
Taxarea proprietatii ceaunica ceaunica cum se taxeaza o proprietate la circa financiara, mai clar locuiedc cu parintii, am cumparat un apartament prin credit prima casa, de la soacra avem in ... (vezi toată discuția)
Impozitul pe a doua casa zuchini zuchini Am in proprietate doua cladiri,a doua cladire e inchiriata in intregime unei firme ca sediu de firma in baza unui contract de inchiriere incheiat in forma ... (vezi toată discuția)