avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 322 soluții astăzi
Forum Activitate catalinolaru

Activitate catalinolaru

Eu am lucrat sofer pe tir..accidentul l-am avut cu turismul..este posibil ca in noul cod rutier sa-mi dea voie la exercitarea profesiei?
multumesc.
in oug 195 scrie clar 6 luni de la data executarii pedepsei si in hotararea definitiva nu scrie de nici o alta pedeapsa complementara..eu nu stiam ca pedeapsa se considera executata abia cand se termina toata perioada..adica 3 ani..in concluzie trebuie sa astept sa se implineasca 3 ani si abia dupa inca 6 luni pot merge la examen..
va multumesc..
in martie 2010 am fost condamnat definitiv la 3 ani inchisoare cu executare pentru art.178.(ucidere din culpa)..in urma acestei hotarari clar mi s-a anulat si permisul de conducere..
legea spune asa:
(1)Persoana al cărei permis de conducere a fost anulat ca urmare a rămânerii definitive a unei hotărâri judecătoreşti de condamnare pentru una dintre faptele prevăzute la art. 114 alin. (1) şi la art. 115 alin. (1) se poate prezenta la examen pentru obţinerea unui nou permis de conducere, pentru toate categoriile avute anterior, după caz, dacă a intervenit una dintre situaţiile următoare: modificat prin PCT 33. ART I Ordonanţă de urgenţă 63 din 2006-09-06 emis de Guvernul României
a)au trecut 6 luni de la data executării pedepsei amenzii sau a pedepsei în regim de privare de libertate ori la locul de muncă;
b)a trecut un an de la data graţierii pedepsei sau a rămânerii definitive a hotărârii judecătoreşti prin care s-a dispus suspendarea condiţionată a executării pedepsei ori suspendarea executării pedepsei sub supraveghere;
c)a intervenit amnistia;
d)interzicerea dreptului de a exercita profesia sau ocupaţia de conducător de autovehicule, prevăzută la art. 64 lit. c) din Codul penal, a expirat sau a fost revocată.
In cazul meu se aplica punctul " a) Au trecut 6 luni de la data executarii pedepsei"
care pedeapsa??de 3 ani sau de cand am iesit??pentru ca eu am iesit dupa un an..mai exact in iulie 2011..va rog sa-mi dati un raspuns..