avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 632 soluții astăzi
Forum Activitate astterx

Activitate astterx

Si eu am primit azi acelasi tip de scrisoare de la anaf antifrauda. Probabil verifica la nivel national.
buna seara

stiu ca probleme asemanatoare s-au mai dezbatut pe forum, insa nu am intalnit situatia mea:
am incheiat acum 5 luni un abonament pe 12luni cu o firma de telefonie fara insa a beneficia de vreo oferta sau subventie din partea lor.
ce pot face pentru a rezilia contractul fara a plati taxa de reziliere impusa de ei precizand inca o data ca nu am beneficiat de nici o oferta, am semnat doar contractul am primit SIM-ul si atat.
Multumesc
Răspuns la discuția Pasi dupa infiintarea firmei
irinadimintei a scris:

Daca nu se inregistreaza in ROI, firma din Germania va fi obligata sa-i factureze marfa cu TVA.


Imi cer scuze dar sunt in ceata. In final rog pe cineva sa ma lamureasca: pot sa ma inscriu in ROI ca platitor de tva pentru achizitii intracomunitare si sa raman neplatitor in Romania? In cazul acesta cand cumpar produsele din UE voi fi facturat cu tva sau fara, eu fiind neplatitor de tva in Romania?
Multumesc
Răspuns la discuția Pasi dupa infiintarea firmei
ok dar sunt obligat sa ma inscriu in ROI? mentionez ca nu voi depasi suma de 10.000 euro achizitii.
Multumesc
Buna ziua

Saptamana trecuta am incheiat cu actele la ONRC si am primit certificatul de inregistrare, certificatul constatator si hotararea tribunalului.
Am achizitionat stampila, am mers la banca, am deschis contul insa v-as fi recunoscator daca ma puteti spune ce trebuie sa fac in continuare pentru a fi in regula cu toate actele.
Activitatea va fi online CAEN 4791. Intentionez sa achizitionez marfa din UE. Trebuie sa fiu inscris in ROI daca primul an voi achizitiona produse de mai putin de 10.000 euro? Este obligatoriu sa devin platitor de TVA?
Multumesc

Buna ziua

Doresc sa infiintez un magazin online pentru a vinde produse de marca achizitionate legal de la o firma din Anglia. Este vorba de produse outlet.
Am nevoie de vreo licenta sau autorizatie din partea companiilor pentru a vinde astfel de produse?
Din cate am citit in Legea 84/1998 republicata 2010 privind marcile si indicatiile geografice:
"Art. 38
(1) Dreptul asupra marcii se epuizeaza, iar titularul nu poate interzice altor persoane folosirea acesteia pentru produse care au fost puse in comert in Uniunea Europeana si in Spatiul Economic European sub aceasta marca de titularul insusi sau cu consimtamantul sau.
(2) Prevederile alin. (1) nu sunt aplicabile daca exista motive temeinice care justifica opozitia titularului la comercializarea ulterioara a produselor, in special atunci cand starea produselor este modificata sau alterata dupa punerea lor in comert. "
Doresc sa aud si parerea unei persoane care este pregatita in acest domeniu.
Multumesc