avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 709 soluții astăzi
Forum Activitate andreea_uri

Activitate andreea_uri

Răspuns la discuția Munca de noapte gravida
Mulțumesc pentru răspuns, însă asta am citit și eu în lege. Ceea ce mie îmi este neclar este dacă cele 2 ore sunt considerate munca de noapte sau doar peste 3 ore lucrate se considera munca de noapte?
Ma poate lamuri cineva ?

Mulțumesc mult
Bună ziua,
Am o nelamurire si sper ca ma va putea ajuta cineva sa înțeleg. Am citit și câteva articole de lege pe internet, dar nu reușesc sa înțeleg. Sunt însarcinata în 13 săptămâni. Am citit ca munca de noapte este interzisa prin lege pentru femeile gravide.
Programul meu de lucru se desfășoară în ture, în intervalul 9:00- 24:oo.
De la ora 22:oo la 24:oo se considera ore de noapte. Dar am citit ca tura de noapte înseamnă cel puțin 3 ore pe noapte lucrate.
În cazul meu, daca prind doar 2 ore de noapte, pot solicita angajatorului sa Lucrez doar în tura de dimineata, având în vedere ca sunt însarcinata?

Mulțumesc anticipat
Buna ziua,
In 2005 parintii mei au facut act de vanzare cumparare cu bunicul mamei mele pentru casa de locuit si terenul aferent(pe care il mostenise de la mama lui),nu a fost platit nici un ban, desi in hotararea de la judecatorie se specifica ca s-a achitat prin incrisul cu semnatura privata intitulat "Chitanta" 100.000.000 lei(vechi).
Apoi in 2006 bunicul mamei a decedat.
De atunci tatal meu, care este alcoolic, spune ca el este stapanul curtii, o agreseaza pe mama fizic, ne spune tuturor ca ne da afara, inclusiv pe bunica mamei care are 85 de ani, care a muncit pentru constructia casei in care locuim, specific ca tatal meu in aproape 30 de ani de casnicie "nu a batut un cui" in acea casa, nu a adus nici un fel de imbunatatiri, s-a mutat in casa deja mobilata si utilata.In urma unui scandal de proportii mai mari, mama mea a hotarat sa divorteze, deja a depus cererea de divort saptamana trecuta.Convietuirea cu el nici nu incape in discutie, insa el nu vrea sa plece sub nici o forma.
Acum insa ne intrebam ce se va intampla daca se face partajul, mama mea ar vrea sa il dea afara, dar am citit ca totul se imparte in cote egale, avand in vedere ca sunt trecuti amandoi in act.Eu si fratele meu suntem majori amandoi.
Atunci ne intrebam am avea vreo sansa sa cerem anularea acelei hotarari de vanzare-cumparare pe motiv ca a fost de fapt donatie.Strabunica este in viata si ar putea da declaratie ca nu s-a platit pretul, la fel bunica mea si matusa mamei.
Nu cunoastem legea, nu cunoastem nici un avocat, efectiv nu stim de unde sa incepem si nici idee la ce suma s-ar ridica un asemenea proces.
Va rugam daca se poate sa ne ajutati cu un sfat, daca am avea vreo sansa de reusita.
Imi cer mii de scuze pentru mesajul atat de lung si le multumesc anticipat celor care vor avea rabdare sa citeasca.

O zi buna.