avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 509 soluții astăzi
Forum Activitate andex

Activitate andex

Buna ziua,
am o firma noua si am o lucrare mai complexa (prestari servicii amenajari) care necesita aproximativ o saptamana si 2 persoane. Pentru o saptamana nu as dori sa angajez o persoana cu contract de munca ca nu are sens... exista o alta posibilitate de colaborare?
Va multumesc anticipat.
Buna seara,

O societate nou infiintata doreste sa devina platitor de TVA. Am o nelamurire in ceea ce priveste completarea actelor necesare.

Avem sediul social in apartament propriu care e dat in inchiriere unei terte persoane fizice declarat la ANAF. La Registrul Comertului am declarat ca activitatea se desfasoara la sediul social neavand sedii secundare sau punct de lucru, obiectul principal de activitate fiind servicii de imobiliare.

Intrebarea este: cum trebuie sa arate declaratia pe propria raspundere din care sa rezulte daca desfasor activitate economica sau nu la sediul social?

Va multumesc.

Răspuns la discuția Chirie apartament
Persoana fizica inchiriaza catre persoana fizica o locuinta.
Buna Ziua,

Am o intrebare in legatura cu chiria unei locuinte catre persoana fizica.
Este necesara emiterea facturii si chitantei catre chirias sau ajunge doar chitanta cu cv chirie?

va multumesc anticipat
Buna seara

In cazul in care se numeste un nou administrator persoana fizica straina la un SRL, documentele , declaratiile pe propria raspundere sunt emise in limba romana si sunt apostilate in strainatate. Este valabila in Romania apostila din strainatate?

Multumesc anticipat.
Buna ziua,

Asociatul unic a semnat o hotarare AGA in care s-a mentionat revocarea administratorului, descarcarea de gestiune si dizolvarea societatii.
Au fost depuse documentele pentru dizolvare lichidare voluntara (fara datorii) .
Dupa 30 de zile asociatul nu a mai depus nici un document pentru radiere (bilant de lichidare, etc...)
Ce se intampla in acest caz?

Va multumesc anticipat.
Buna ziua,

Am urmatoarea intrebare: fiind administrator la o societate am depus actele pentru revocare administrator si dizolvare - lichidare societate (firma neavand datorii catre stat si furnizori).
Asociatii urma sa ia legatura cu un jurist sa continue demersurile pentru radiere. In termen de 30 de zile trebuia sa depuna bilantul de lichidare si restul documentelor dar dupa cum am aflat, nu a depus nimeni documentele pentru ultima etapa.
Ce se intampla in acest caz?
Buna ziua,

Am si eu o problema, sper sa puteti sa ma ajutati. Este o firma care isi incheie activitatea la sfarsitul lunii. Firma numai are datorii, nici bunuri. Asociatii nu mai vor sa auda de firma , nu vor sa finanteze nici macar inchiderea firmei. Ca administratorul sa nu ramana legat de firma au zis ca semneaza revocarea lui dar nu o sa numeasca alt administrator, lasand ca sa fie pronuntat dizolvarea de ONRC.
Intrebarea mea ar fi , daca este posibil doar revocarea prin Hotarare AGA a administratorului?
Daca nu, atunci ce posibilitati are administratorul sa iasa din societatea asta?

Tinand cont ca renunta la chirie si inceteaza activitatea, Cf Legii SC art.237 (1),lit.c - Administratorul este tras la raspundere?
"(1) La cererea oricarei persoane interesate, precum si a Oficiului National al Registrului Comertului, tribunalul va putea pronunta dizolvarea societatii in cazurile in care:
c) societatea si-a incetat activitatea, nu are sediul social cunoscut ori nu indeplineste conditiile referitoare la sediul social sau asociatii au disparut ori nu au domiciliul cunoscut sau resedinta cunoscuta;"

Va multumesc anticipatBuna ziua,

Am si eu urmatoarea problema.
1. Este o firma cu asociat unic care isi inchide activitatea la sf lunii septembrie.
Firma nu mai are datorii la stat, nu are nici bunuri de impartit . In caz de dizolvare societate e nevoie de toate etapele dizolvare-lichidare -radiere, sau se pot simplifica pasii?
2.Orice dizolvare e urmat de un control de la Fisc? Pentru ca neavand sediu, cu sute de dosare nici nu stiu la ce se poate astepta.

Va multumesc anticipat.
Răspuns la discuția Administrator firma
Multumesc mult pentru raspunsul dat.
Asociatii au zis ca nu mai vor sa auda de firma , neavand angajati si administrator nu o sa depuna nimeni declaratiile, deci firma o sa fie declarata inactiva.

In acest caz o sa fie cineva tras la raspundere mai tarziu cum ar fi administratorul sau asociatii? Sau inactiv inseamna ca firma nu mai exista? - asta vor asociatii sa nu cheltuiasca pentru inchidere dar nici sa continue activitatea firmei vreodata.