avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 728 soluții astăzi
Forum Activitate vasilesolomon57

Activitate vasilesolomon57

Am fost înfiat de bunicul meu din partea mamei în anul 1955.La data de 2 mai 1959,tatăl adoptiv a decedat iar în luna august 1959 am făcut la notariatul de stat declarația de acceptare a succesiunii de pe urma tatălui adoptiv.Fiind de rea credință și nefiind de acord cu infierea mea de către bunic,în februarie 1960,copii naturali ai tatălui adoptiv au dezbătut succesiunea inlipsa mea și a mamei mele naturale(fiica tatălui adoptiv),declarând ca nu mai sunt și alți mostenitori,fiind îndepărtat de la succesiunea tatălui adoptiv.Abia în anul 1993 am aflat de certificatul de mostenitori și de faptul ca am fost îndepărtat de la succesiunea tatălui adoptiv.Ce pot face în acest caz?Menționez ca acum exista un titlu de proprietate cu bunurile ramase de la tatăl adoptiv,pe numele celorlalți mostenitori.
În cazul unei succesiunii urma decesului bunicului meu,mama mea dacă are un testament făcut de bunicu,poate veni la succesiune pt.restul de masa succesorala rămasă în afara bunurilor testate.
Am fost pensionat pe caz de boala la data de 1 dec.2000,iar din septembrie 2016 m-am pensionat pt. limita de varsta.
Acum beneficiez de recalcularea pensiei prin includerea indicelui de corectie conformdeciziei nr.702 din 31 oct. 2019 a ccr?
Am fost coasigurata la sistemul de sanatate,deoarece sotul meu este pensionar,iar eu nu am nici-un venit Din luna aprilie 2017 am fost taiata de la asigurare pe motiv ca am 1000 m teren arabil dat in arenda la o societate agricola,ca atare am avut un venit pe anul 2016 de 58,36 lei,pt. care sa achitat impozit 6,43 lei,cas 2,21lei.Avand acest venit mai pot beneficia de asigurare medicala?Ce trebuie sa fac?
In urma unui proces pe care l-am castigat,fosta interprindere refuza sa puna in aplicare decizia instantei de judecata.Este vorba despre o perioada de doi ani pt. care fostul angajator refuza sa-mi elibereze o adeverinta din care sa rezulte ca pt. perioada respectiva mi s-au retinut si virat c.a.s.conform decretului 3891972 ,asa cum a stabilit instanta de judecata.Ce pot face in aceasta situatie? Cui trebuie sa ma adresez/
In perioada anilor 1977-1978 am efectuat stagiul militar la canal dunare marea neagra.In aceasta perioada pe langa solda primeam si indemnizatie pt.munca depusa,care era pusa de unitate pe carnet CEC, pe care l-am primit la terminarea stagiului miltar.Exista vreo lege sa recunoastca aceasta perioada si sa fie luata in calcul la stabilirea dreptului de pensie.Mentionez ca pt.indemnizatiile primite semnam stat de plata si mi se retineau contributii de asigurari sociale.
In perioada anilor 1972-1974 am urmat cursurile sc.prof. de ucenicie la locul de munc La solicitarea fostilor ucenici privind eliberarea de adeverinte din care sa r ezulte perioada de ucenicie,actuala societate a eliberat doua tipuri de adeverinte. 1-deverinte in care sunt inscrise indemnizatiile primite pe timpul uceniciei si in care se face mentiunea '
in perioada lucrata li sa retinut si virat c.a.s. si contributia la pensia suplimentara de 2 la suta'
,acestea sunt eliberate in nr. mic. 2-adeverinte care contine urmatorul text 'se adevereste prin prezenta ca d-l........,in perioada cat a urmat cursurile sc. de ucenici nu s-au constituit,retinut si virat,conform prevederilor legale,c.a.s.,la bugetul de stat.Prezenta adeverinta s-a eliberat in baza documentelor,verificabile,aflate in arhiva societatii,state de plata si fise de evidenta a castigurilor.'
Conform decretului 3891972,ambele adeverinte sunt neconforme cu adevarul,deoarece in perioada respectiva c.a.s. se platea de unitate intr-un procent de 15 la suta din fondul total de salarii pe interprindere,nu se retinea individual pe statul de plata.In anul 2014 cand am solicitat din nou o adevernta din care sa rezulte perioada de ucenicie,d-na arhivar a scos statul de plata pe anul 1973 si am constatat ca pe statul de plata nu era retinut c.a.s.si nici 2 la suta contributii la pensia suplimentara.Pe acelasi stat de plata se afla si un coleg de-al meu caruia i s-a eliberat adeverina din care rezulta ca i s-a retinut si virat c.a.s. si 2 la suta pensie suplimentara cu toate ca din statul de plata nu rezulta asa ceva.In timp ce colegilor mei care detin primul tip de adeverinta li s-au recalculat pensiile prin adaugarea perioadei de ucenicie,celorlalti li se refuza acest drept,societatea eliberandule tipul doi de adeverinta creand discriminari intre ucenici.Ce pot face in situatia de fata.
In urma aplicarii legii fondului funciar,mi s-a eliberat titlu de proprietate.Pt. una din suprafetele de teren inscrise,mi s-a trecut gresit tarlaua,in loc de T86,s-a scris T77.Ani de zile am mers la comisia locala pt. a corecta aceasta greseala ,unde mi se comunica sa am rabdare ca se va rezolva.Recent am fost informat ca comisia judeteana de fond funciar refuza sa modifice titlu fara o hotarare judecatoreasca.Pe cine trebuie sa dau in judecata? daca deschid actiune mai este nevoie de mediere?
In urma aplicarii legii fondului funciar mi s-a eliberat titlul de proprietate. Pt una din suprafetele de teren inscrise in titlul de proprietate mi s-a inscris gresit in titlu tarlaua,inloc de T 86s-a scris T 77.Ani de zile am mers la comisia locala pt.a corecta aceasta greseala si mi s-a spus sa am rabdare ca se va rezolva.Recent am fost anuntat ca comisia judeteana refuza sa opereze aceasta modificare in titlu, fara o hotarare judecaroreasca.Nu am fost informat pe cine sa dau in judecata? Daca deschid actiune in instanta trebuie expert pt. a masura terenul?Va intreb acest lucru, deoarece la pensia pe care o am nu stiu daca i-mi pot permite sa platesc expertul.
Un teren testat pe numele meu de catre tatal adoptiv este cuprins in titlul de proprietate a tuturor mostenitorilor tatalui adoptiv,inclusiv eu.In acest titlu este inscrisa suprafata de 1,30 ha,din care suprafata de 0,40 ha este testata pe numele meu,iar nr. mostenitorilor inscrisi in titlu este de 22 persoane.Pe terenul testat mie am construita locuinta din anul1968.Datorita faptului ca acest teren este inclus in titlul de proprietate emis pe numele tuturor mostenitorilor,am probleme deoarece in acte la primarie ,financiar etc.numai casa este inscrisa pe numele meu ,terenul fiind inscris pe numele tuturor mostenitorilor din titlu.Am luat legatura cu un avocat pt. a scoate din acest titlu terenul testat mie si mi-a explicat ca pt.acest lucru este necesar ca toti mostenitorii inscrisi in titlul sa se prezinte in fata instantei,lucru aproape imposibil deoarece multi dintre acestia sunt plecati in strinatate iar suprafata de teren netestata este prea mica pt. ai interesa.Ce alta cale pot urma pt. a iesi din indiviziune cu suprafata testata mie.