avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 895 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... Am lucrat 24 de ani și șapte luni în condiții ...
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

Am lucrat 24 de ani și șapte luni în condiții deosebite grupa ...

Am lucrat 24 de ani și șapte luni în condiții deosebite grupa a doua de munca la întreprinderea mecanica de reparatii material rulant (construcție și reparații vagoane CFR ),pot beneficia de majorarea punctajului mediu lunar cu 50 la sută, daca da, .ce trebuie sa fac
Cel mai recent răspuns: Carp Mircea , utilizator 12:09, 5 Octombrie 2025
Da, având în vedere că ați lucrat 24 de ani și 7 luni în condiții deosebite (grupa a II-a de muncă), aveți dreptul să beneficiați de majorarea punctajului mediu lunar cu 25% pentru perioada respectivă. Această majorare se aplică pentru perioadele de cotizare realizate în condiții deosebite de muncă, conform legislației în vigoare.
Dacă sunteți pensionar, puteți solicita recalcularea pensiei la Casa Județeană de Pensii (CJP) din județul dumneavoastră. Pentru aceasta, va trebui să depuneți o cerere însoțită de documentele care atestă perioada lucrată în condiții deosebite.
Dacă nu sunteți pensionar încă, perioada lucrată în condiții deosebite va fi luată în considerare la calculul pensiei pentru limită de vârstă, având în vedere majorarea punctajului mediu lunar cu 25% pentru această perioadă.
Pentru a vă asigura că procesul se desfășoară corect și că toate aspectele legale sunt respectate, vă recomand să consultați un avocat specializat în dreptul muncii.
Se înțelege că sunteți pensionar. D-voastră nu vă încadrați în aceste prevederi legale. Nu toți cei care au lucrat în grupa II de muncă se încadrează în aceste prevederi legale.
Unii din cei care se încadrau au deschis acțiune în instanță și deși au hotărâri definitive nu li se aplică de cei din sistemul public de pensii

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Legea 192/2015 nicuratiu nicuratiu Sunt un beneficiar al L.192/2015. si desi a fost emisa si HG pt. aplicarea acesteia nu s-a intimplat nimic. Intrebarea mea este daca se stie ce se(s-a) i ... (vezi toată discuția)
Beneficiez de leagea nr. 218/2008 ? papadia papadia in prezent am o vechime de 26 de ani si 4 luni, din care 7 ani si 3 luni in gr. a 2a de munca. Pot beneficia de majorarea de 25% a pensiei ? va multumesc ... (vezi toată discuția)
Conditii speciale de munca = conditii normale de munca! Carp Mircea Carp Mircea Aduc probe ca afirmatia de mai sus este adevarata: -Primul caz este un pensionar care in total stagiu de cotizare realizat,are 7 ani si 5 zile in conditii ... (vezi toată discuția)