avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 511 soluții astăzi
Forum Activitate Alinutza13

Activitate Alinutza13

Răspuns la discuția Intoarcere din CCC
ma scuzati, la pct. b) nu mi-e clar raspunsul....

multumesc pentru rabdare!
Răspuns la discuția Intoarcere din CCC
a) Deci, inteleg corect ca desi eu am prioritate la post, daca colega mea decide sa revina inaintea mea, eu imi pierd acest drept? Desi eu am fost prima titulara?

b) Este legal ca angajatorul sa incheie celorlalte doua persoane contracte pe perioada nedeterminata pe postul detinut de mine?

multumesc!
In 2018 am intrat in CCC, iar apoi colega care mi-a luat locul a intrat la randul ei in CCC in 2019. Postul a fost apoi preluat de un coleg, activ pe post si in prezent. In momentul actual suntem 3 persoane cu contracte de munca pe perioada nedeterminata, incadrate pe aceeasi pozitie. Intrebarile mele sunt:
1. cine are prioritate la post?
2. daca colega mea decide sa se intoarca la munca inaintea mea, eu mai pot prelua postul la intoarcerea mea din CCC?
3. pot sa fiu concediata (/putem fi concediati) de firma prin desfiintarea postului cu justificarea ca sunt 3 salariati pe aceeasi pozitie si nu isi permit financiar sa sustina acest lucru?
4. daca decid sa revin la munca inainte de terminarea CCC (ian.2021 - pt ca am copil cu handicap), firma trebuie sa ma primeasca la data la care decid eu ca vreau sa ma intorc? (de ex. in oct.2020). Cu cat timp inainte trebuie anuntat angajatorul?
Stie cineva daca exista o lege care sa dea dreptul rezidentilor la medicina ca incepand din anul 4 sa faca toate manevrele specialitatii in spital? Ma inteseaza atat din punct de vedere al legislatiei romanesti cat si cea din uniunea europeana. Multumesc