avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 219 soluții astăzi
Forum Activitate crisppian

Activitate crisppian

De cativa ani am un certificat de nastere stil nou care imi da probleme prin strainatate din cauza scrisului de mana al ofiterului starii civile. Nu mi-am dat seama ca acel ofiter "si-a cam bagat picioarele in document" (vorba unui prieten) decat dupa ce am traversat oceanul.

Stiu ca sunt scrise cu o cerneala speciala antifrauda. Cerneala e atat de speciala incat mainile transpirate ale unui functionar public au facut ca si unul dintre numele parintilor sa apara acum manjit.

Nu inteleg de ce nu exista varianta eliberarii actelor de stare civila completate pe computer pentru ca tot omu sa inteleaga ce e scris.
Buna ziua,

Am dubla cetatenie, Romano-Americana, si pasaport CRDS pe care l-am obtinut de la consulat special pentru a nu fi pus la plata obligatorie a asigurarii medicale.
Nu am venituri in Romania, nu am conturi bancare, nici proprietati. Viata mea este in alta tara...sau centrul intereselor vitale inclusiv familie, casa, slujba, viitoarea pensie, etc.

Nu este clar daca pasaportul CRDS rezolva problemele cu ANAF-ul. Nu inteleg ce declaratii ar trebui depuse la ANAF in tara pentru a iesi din evidentele ei- atata timp cat nu mai am buletin, si sunt plecat de ani de zile.

Instructiunele pentru aceste declaratii sunt confuze si uitandu-ma pe declaratii nu cred ca vreau sa dau atat de multe informatii anaf-ului (sincer nu am vazut astfel de formulare in alte tari).

Ma gandesc ca nu am obligatia sa completez acest formular pentru ca daca vin in tara vin numai in vacanta. Au obligația completării formularului ˝Chestionar pentru stabilirea rezidenței fiscale a persoanei fizice la sosirea în România˝ persoanele fizice care sosesc în România  şi au o  şedere în statul român o perioadă sau mai multe perioade ce depăşesc în total 183 de zile, pe parcursul oricărui interval de 12 luni consecutive, care se încheie în anul calendaristic vizat.

Si acum asta: daca eu am sedere permanenta in strainatate nu cred ca trebuie sa completez formularul de plecare nu? "Au obligația completării formularului ˝Chestionar pentru stabilirea rezidenței fiscale a persoanei fizice la plecarea din România˝ persoanele fizice rezidente în România, precum  şi persoanele fizice nerezidente, care au avut obligația completării formularului prevăzut la art. 1, lit.a),   care pleacă din țara noastră şi care vor avea o şedere în străinătate mai mare de 183 de zile într‐un an calendaristic. "

Asadar ce trebuie facut din strainatate pentru a nu avea dureri de cap cu ANAF-ul.

Multumesc
Multumesc pentru informatii. Sunt singurul copil, mama a fost singura la parinti (nici acestia nu au avut frati sau surori) si acestia au decedat cu multi ani in urma.
Multumesc foarte mult pentru clarificari.
Sunt cetatean roman si conditional permanent resident in Statele Unite. Mama mea este bolnava de cancer in faza terminala in Romania. Statutul meu de resident in Statele Unite si faptul ca trebuie sa aplic pentru a deveni permanent resident fara restrictii anul acesta, nu imi permite sa stau in Romania in toata aceasta perioada extrem de dificila familiei. Doresc sa renunt la succesiune in favoarea tatalui pentru ca el sa poate vinde casa cand va crede de cuviinta. Doresc sa va intreb daca pot face acest lucru atata timp cat mama e in viata? Exista vreun act ce poate fi completat numai de mine (ex. o cerere) si poate fi folosit de tatal meu mai tarziu? Vreau sa rezolv aceste lucruri atata timp cat sunt in tara si atata timp cat pot avea grija de mama. Multumesc.