avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 344 soluții astăzi
Forum Activitate cl710521

Activitate cl710521

Răspuns la discuția Succesiune + partaj teren agricol
Multumesc!
Răspuns la discuția Succesiune + partaj teren agricol
Multumesc!
Răspuns la discuția Succesiune + partaj teren agricol
Buna ziua si multumesc pentru mesaj.
La pct. 2 intrebam unde anume se poate face partajul. Despre succesiune stiu.
Buna seara,
avem un titlu de proprietate pentru un teren agricol, pe numele a 3 frati dintre care unul decedat (mama mea).
Suprafata terenului este impartita conform unei intelegeri verbale intre cei 3 frati.
Avand in vedere ca vreau sa vand lotul aferent mamei mele, va trebui sa fac succesiunea pentru acesta, insa va trebui facut si partaj/dezmembrare.
Am urmatoarele intrebari:
1. Se face intai succesiunea si apoi partajul, sau invers?
2. Cei 2 frati supravietuitori au domiciliul in judete diferite. Unde se poate face partajul? La un notariat de pe raza unuia dintre cele 2 judete?
3. Cu ocazia partajului, banuiesc ca cei 2 frati supravietuitori vor trebui sa dea o declaratie in fata notarului, referitor la cotele din teren care revin fiecaruia, conform intelegerii verbale, corect?
Multumesc anticipat pentru raspunsuri.
Buna seara,
am mostenit de la parinti, impreuna cu fratele meu, o casa si terenul aferent si am agreat impreuna solutia iesirii din indiviziune la notar.
Imobilul este compus din doua apartamente, fara a avea insa instalatie electrica si de gaze separate. De asemenea, intrarea in curte este una singura.
Problema este ca pentru inceput fratele vrea sa inchirieze partea lui de casa, pentru a aduce venituri necesare acoperirii costurilor necesare dezmembrarii ulterioare a imobilului (taxe cadastrale + notariale, constructia unui gard despartitor, realizarea unei porti de acces separate, racordarea la utilitati).
Avand in vedere ca in prezent eu locuiesc impreuna cu familia in imobilul de care vorbim, nu sunt de acord cu inchirierea, tinand cont ca ar trebui sa impart cu chiriasii atat accesul in curte, cat si utilitatile.
Din ce am inteles, legea nu il impiedica pe frate sa inchirieze partea lui fara acordul meu.
Rugamintea este sa ma ajutati cu raspunsuri la urmatoarele intrebari:
1. exista vreo cale legala de a impiedica inchirierea?
2. cum se va gestiona dpdv tehnic si financiar problema utilitatilor dupa ce se face iesirea din indiviziune (vorbim de energie electrica si gaze)?
3. legea ma obliga sa contribui financiar la realizarea gardului si a celei de-a doua porti de acces?
Multumesc mult pentru raspunsuri.
Buna ziua,
Speta este urmatoarea: am mostenit de la parinti, impreuna cu fratele meu, o casa si terenul aferent. Am convenit de comun acord cu fratele ca eu sa pastrez bunul imobiliar integral, in natura (de altfel, eu am locuit aici impreuna cu parintii, cat au fost in viata si locuiesc in continuare) si fratele sa primeasca din partea mea o despagubire in bani.
Pentru a stabili suma de despagubire, am apelat la serviciile unui evaluator imobiliar, pe care eu l-am gasit si cu care fratele meu a fost de acord, ba chiar am impartit costul evaluarii in mod egal.
Surpriza a venit cand am primit raportul de evaluare, in sensul ca fratele nu este de acord cu suma evaluata, pe care o considera mult mai mica decat "valoarea de piata" a imobilului. Din cate am inteles, are unele indicatii privind aceasta "valoare de piata" de la un coleg de serviciu care urmareste piata imobiliara, dorind sa cumpere o proprietate in zona in care se afla imobilul care face subiectul discutiei.
Avand in vedere cele de mai sus, as vrea sa va intreb care ar fi pasii de urmat in incercarea de a evita un proces, presupunand ca aceasta ar fi varianta la care se gandeste fratele meu.
Orice parere este binevenita.
Multumesc anticipat.
Răspuns la discuția Biroul de Credite
3. Nu tb. sa va anunte nimeni cu privire la transmiterea datelor catre Biroul de Credit.
In concluzie nu vad nimic gresit in modul in care a procedat banca.


Sa inteleg ca nu mai este in vigoare Decizia ANSPDCP de mai jos?

" Decizie nr. 105 din 15/12/2007 articolul 8
(2) Datele negative, inclusiv cele rezultate din aplicarea comisioanelor sau din majorari ale ratei dobanzilor, se transmit catre sistemele de evidenta de tipul birourilor de credit numai dupa instiintarea prealabila, realizata de catre participanti in scris, telefonic, prin SMS sau e-mail, a persoanei vizate cu privire la intarzierea la plata si transmiterea datelor, realizata cu cel putin 15 zile calendaristice inainte de data transmiterii. "

Legat de cat de intelegatori au fost cei de la banca, am si spus mai sus ca nu am nimic de reprosat. Nu cred insa ca trebuie neglijata atitudinea mea de a veni in intampinarea gasirii unei solutii convenabile ambelor parti. Prin urmare, cred ca au luat decizia corecta.
Buna ziua,
acum 2 ani am avut probleme financiare, lucru pe care l-am comunicat bancii la care aveam un credit de nevoi personale in derulare, propunandu-le totodata gasirea unei solutii. Banca mi-a aprobat restructurarea creditului, cu acordarea unei perioade de gratie in care am platit lunar o suma modica. Pana aici toate bune si frumoase.
Zilele trecute m-am interesat de posibilitatea de a face o refinantare a creditului la aceeasi banca, cu majorarea sumei, diferenta fiindu-mi necesara pentru rezolvarea unor probleme. Surpriza a venit cand am aflat (cu stupoare) ca sunt inscris in Biroul de Credite cu intarzierea de acum 2 ani (de cand am anuntat banca de faptul ca nu mai pot plati ratele pana am semnat contractul de restructurare a creditului au trecut cca 2 luni). Prin urmare, in urmatorii 3 ani nu am cum sa mai accesez vreun credit la aceasta banca, cu atat mai putin la altele...
Am citit cu atentie atat contractul vechi de credit, cat si cel nou (restructurat), singura mentiune privind Biroul de Credite este in contractul nou, in care se spune ca Banca are dreptul de a solicita inscrierea mea ca rau platnic daca intarzii cu mai mult de 30 zile la plata ratelor scadente.
Rugamintea este sa-mi spuneti daca din punct de vedere juridic am vreo sansa in a actiona banca in judecata, pe motiv ca nu am fost anuntat de inscrierea in Biroul de Credite acum 2 ani.
De asemenea, orice alta sugestie (reclamatie la ANPC etc.) este binevenita.
Situatia mi se pare extrem de suparatoare, mai ales ca am un istoric de aproape 10 ani cu aceasta banca, iar singura problema in ce ma priveste a fost cea pomenita mai sus.
Multumesc anticipat pentru raspunsuri.
Răspuns la discuția Succesiune teren agricol
Multumesc pentru raspuns.
Nu sunt singurul mostenitor, mai am o sora, dar cred ca asta nu schimba lucrurile dpdv al dezbaterii sucesiunii fara a face partajul voluntar in prealabil.
Buna ziua,
urmeaza sa fac succesiune dupa mama mea decedata; intre bunurile imobile care intra in masa succesorala, este un teren agricol pe care mama l-a mostenit de la tatal ei. Problema este ca pentru terenul respectiv exista titlu de proprietate, impreuna cu alte doua loturi, pe numele a trei mostenitori (mama mea si cei doi frati ai ei).
Intrebarea este urmatoarea: se poate dezbate succesiunea in conditiile actuale, sau trebuie facut partaj la notariat pentru lotul de pamant care a fost proprietatea mamei?
Multumesc anticipat.