avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 510 soluții astăzi
Forum Activitate passat 88

Activitate passat 88

Salutare tuturor. Doresc sa aduc in discutie infama HG 1578/2002, prin care se acorda concediul de odihna politistior. De ce spun infama, este foarte simplu. Sefii se prevaleaza de ea, fara a tine seama de codul muncii si contractul colectiv de munca in vigoare. Aceasta HG spune ca una dintre fractiile CO trebuie sa fie de minim 21 de zile, pe cand Codul Muncii si contractul colectiv de munca in vigoare spun altceva si anume, una dintre fractii sa aiba minim 10 zile de CO neintrerupt. In ce masura mai este de actualitate aceasta HG, in conditile in care prevederile ei sunt in contradictie cu Legea de baza care reglementeaza relatiile de munca intre angajator si angajat, CODUL MUNCII, precum si contractul colectiv de munca, acte ulterioare acesteia si actualizate. Va multumesc!:sorry: X-(=D>
Buna ziua,
Cumm este platit acum concediul medical: 85% sau 100%. Multumesc!
Răspuns la discuția Judecatorii,mai presus de lege!
Din cîte știu aceste „fapte” trebuie „judecate” de CSM dar, cum corb la corb nu își scoate ochii, mai greu vom vedea un judecător sancționat. Dovezile trebuie să fie zdrobitoare. Pot fi acuzați de fapte de corupție și chiar arestați. Totuși, nu trebuie uitat ca judecătorul este suveran în sala de judecată și nu am văzut niciunul luând la palme pe nimeni, dar am văzut destui lipsiți de bun simț.
Bună ziua,
În primul rând La Mulți Ani tuturor și să aveți un an mai bogat și mai frumos.
Cum se calculează termenul de prescripție al dreptului de a cere executarea silită? Ideea este că Tribunalul București a emis o decizie în anul 2008 care a fost atacată cu recurs, dar recursul a fost respins de CAB prin decizie irevocabilă în 2009. Astfel, decizia TB din 2008 a rămas definitivă prin decizia CAB de a respinge recursul. Termenul de prescripție de 3 ani al dreptului de a cere executarea silită se calculează de la data când CAB a respins recursul prin decizie irevocabilă(2009), sau de la data când a fost emisă decizia TB?
Vă mulțumesc!=D>
Bună ziua,
În urma unui proces de partaj cu fratele și sora mea, instanța a hotarât ca eu să le plătesc fiecăruia câte 10303 lei, reprezentând sulte.
Pentru a preîntâmpina o executare silită și pentru că nu am banii necesari, i-am înștiițat oficial (cu scrisoare recomandată cu confirmare de primire), că îi aștept la o anume dată să facem niște acte prin care să le cedez din teren în mod corespuzător. Nu am primit niciun răspuns.Ce se mai poate face?
Bună ziua tuturor,
Aș dori să știu dacă există stipulat în cine știe ce act normativ, un nr. minim de ore de noapte care trebuiesc lucrate pentru a putea fi introduse la plată. În Codul Muncii nu am găsit așa ceva.
Vă mulțumesc!
P.S. Off topic- Cine constată și sancționează nerespectarea prevederilor legii 349/2002, privitor la fumatul în instituțiile publice?
Bună ziua tuturor,
Aş dori să aflu următorul lucru:
Ce înseamnă exact donaţia cu scutire de raport?
Speţă: Am dezbătut succesiunea după tatăl meu pe cale judiciară, mostenitori ai acestuia fiind eu, fratele, sora noastră şi mama, ca soţie supravieţuitoare.
Mama, doreşte ca partea ei de moştenire( imobil teren şi casa) să-mi revină, din motive ce nu necesită a fi menţionate aici. În cazul unei unei donaţii cu scutire de raport ce riscuri pot apărea?
Costurle sunt diferite faţă de un contract de vânzare-cumpărare?
Vă mulţumesc!
Răspuns la discuția drepturile lauzei
Multumesc pentru raspuns. =D>
Salutare tuturor! Am o intrebare care ma macina deoarece nu am gasit nimic clar pana acum. De ce drepturi beneficiaza concret o mamica ce de-abia a nascut? Ma refer la aici la orice ajutor financiar sau nu, de la stat. Oricum, nu ma astept la mare lucru dar, de la stat trebuie sa iei orice, cat de putin, ptr. ca si el ia cu 10 maini.
Nu doresc impresii ci un raspuns la obiect( unde sa ma adresez-institutia-; documente necesare; sau trimitere la legea-legile-oug-hot. de guv.)
Multumesc
Am o întrebare pentru care aş dori dacă se poate, un răspuns foarte concret şi nu divagaţii. Iată problema: De curând, am promovat un concurs de trecere în corpul ofiţerilor de poliţie (şi chiar a fost un concurs corect, deşi presărat cu excese de zel din partea supraveghetorilor).Spre surprinderea mea, am fost informat că voi fi încadrat ca debutant, cu drepturile salariale corespunzătoare, pe o perioadă de 1 an de zile. Am întrebat ce presupune acest lucru şi care este baza legală. Vizibil iritaţi de întrebarea mea, cei de la resurse umane mi-au spus că salariul îmi va fi diminuat conform oricărui nou angajat. Adică pentru 1 an adio vechime şi toate celelalte. Am insistat care este baza legală a acestei decizii şi în loc de explicaţii mi s-a spus că pot să renunţ dacă nu-mi convine.
Din lunga experinţă în poliţie, ştiu că în spatele unor astfel de manifestări se ascund lucruri care pot fi chiar neplăcute.
În concluzie, au vreo bază legală pentru ceea ce spun ?
Mulţumesc!