avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 297 soluții astăzi
Forum Activitate nalisoru

Activitate nalisoru

ok >
O persoana a eliberat o chitanta de mina prin care spune ca a primit '' o cota parte din contravaloarea " si aici se refera la contravaloarea unei treimi dintr-o casa si teren . Nu este specificata contravaloarea , nu este semnata de martori , este semnata numai de vinzator . De aici cred ca se poate deduce faptul ca vinzatorul nu a achitat intreaga '' contravaloarae '' a terenului si bucatii aleia de casa , deci nu a dus tranzactia la bun sfirsit . In aceste cnditii se poate vorbi de o tranzactie de vinzare cumparare ? Este un antecontracta sa-i spunem care nici asta nu a fost finalizat datorita faptului ca acel cumparator nu a achitat intreaga suma . Vinzatorul a decedat , dar inaine de a decedat a vindut cu acte notariale Chitanta a fost redactata in anul 1996 , iar vinzarea cu acte autentice s-a produs in anul 2002 . Acum cel care are chitanta s-a indreptat impotriva '' mostenitorului '' care nu mai este mostenitor daca lotul acela s-a vindut . I

Intrebarea este daca cel care are chitanta mai poate obtine ceva in aceste conditii .
Si atunci s-a invocat :

"Terenurile cu sau fără construcţii, situate în intravilan şi extravilan, indiferent de destinaţia sau de întinderea lor, pot fi înstrăinate şi dobândite prin acte juridice între vii, încheiate în formă autentică, sub sancţiunea nulităţii absolute."

Acum este cit decit clar ?
In aceste conditii pot primi un raspuns ?
Deci daca pe teren se afla o constructie si s-a vindut cu chitanta de mina , aceasta chitanta ar putea fi anulata in firtutea faptului ca este construit ceva pe teren care ar fi trebuit sa se vinda cu act notarial ?
Răspuns la discuția DRUM DE SERVITUTE
Pai aici este '' buba'' . Terenul pe care se face trecerea este un teren in cadrul indiviziunii presupun ca fiecare are cota lui si din acest teren . Daca este sa spunem proprietatea mea 1/3 din acest teren si vreau sa trec numai eu pe acolo am dreptul sa-l parcelez , pun poarta si trec numai eu ? Am dat un exemplu .
Dupa partaj , masuratori etc , va ramine un drum de servitute pentru trei proprietri . Un proprietar poate imparti aceasta cale de aces alegindu-si o treime pe care sa o foloseasca nimai el ?
Răspuns la discuția Partaj judiciar. Legea aplicabila
da am inteles . nu vreau sa va obosesc dar va rog puteti enumera aceste cai de atac ?
Răspuns la discuția Partaj judiciar. Legea aplicabila
Este partaj judiciar si suntem la al treile termen . Deci vechi sau nou ? Sau ambele ?
Am depus chemarea in judecata la data de 11.09.2012 . Se judeca pe vechiul sau noul cod ?Se pate face referire in cadrul procesului la ambele ?
Răspuns la discuția CURSUL PROCESULUI
am cerut judecare in lipsa . asta inseamna ca voi face in scris dupa audierea martorilor si interogatorii ( unde voi participa evident ) ?
Răspuns la discuția CURSUL PROCESULUI
nu ma refeream la asta . vreau sa stiu daca dupa toate astea , inainte de hotarire noi reclamatul si piritul trb sa mai facem o conclozie scrisa , ceva ...Dupa administrarea probelor , wxpertiza , intre astea si hotarire
Dupa interogarea martorilor si al piritilor - reclamatului si expertiza yehnica ce mai urmeaza ? Se face o incheiere ceva inainte de a ramine in pronuntare?