avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 624 soluții astăzi
Forum Activitate filast

Activitate filast

Mulțumesc pentru răspunsuri.

Totuși, nu îmi este 100% clar, o companie care nu e înregistrată în România poate sau nu să deschidă o sucursală în România? Există o altă formă de organizare care s-ar preta? Există probleme legale dacă urmez sugestia utilizatorului shomo și închiriez un spațiu pe PF unde să vină și celelalte PFA să lucreze împreună?

Mulțumesc,
D.
Compania din SUA produce software.

Pentru compania din SUA lucrează, ca și contractori, două persoane din România, pe bază de contract comercial -- persoanele sunt PFA. În cazul în care deschidem o reprezentanță aici, ar putea veni aceste două persoane (în viitoar posibil și altele) să își desfășoare activitatea la sediul reprezentanței? Menționez că vor rămâne in continuare ca PFA și contract direct cu compania mamă din SUA.

Mulțumesc,
D.
Bună ziua,

Aș vrea să aflu dacă o companie înregistrată în SUA poate să deschidă o sucursală în România, având în vedere că va fi nevoie să se închirieze un sediu, să se angajeze niște oameni care desfășoară o activitate.

Am luat legătura cu două companii specializate în consultanță pentru înființarea de companii noi și am două răspunsuri care se contrazic.

- Prima companie îmi spune că este posibil, vor trebui depuse actele la Finanțe pentru autorizare și vom primi răspuns (aprobare sau nu) în 30 de zile. După autorizare urmează să plătim o taxă pentru autorizarea operațiunilor (plătită anual) și o alta gen normă de venit.

- A doua companie îmi spune că este imposibil ca o companie din SUA să deschidă o sucursală în România fără ca aceasta să aibă o entitate juridică aici; în sensul ăsta îmi recomandă o filială.

Pentru că sunt mulți oameni specializați pe forum, aș vrea să știu care este situația în realitate?

Mulțumesc,
D.