avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 591 soluții astăzi
Forum Activitate courvoisier

Activitate courvoisier

Nu il mai am, pentru ca l-am rugat sa nu se prezinte la acel termen. Ce ar fin trebuit sa se intample, dar nu s-a intamplat: sa cunoasca dosarul, sa faca o actiune cu sanse (a doua parere foarte avizata), sa nu uite sa trimita sau sa depuna in sedinta document conceput impreuna, sa nu ma priveasca mereu, atunci cand i se punea o intrebare pentru a raspunde eu, sa nu confunde calitatea partilor in dosar, afirmand ca i-a fost mila de paratul care m-a "bagat in belea", considerand ca trebuie sa ii protejeze, asa incat numai unul sa fie "atins" cu nuielusa, sa fi facut cel putin o cerere de studiu dosar, in 2-3 ani, sa nu uite sa se prezinte la un termen, sa nu faca ceea ce sustine in instanta ca nu este domeniul sau, dar face! In ultimele luni, poate sase, am mers cu consecventa in arhiva, am dus corespondenta si prin mijloace on line, am copiat tot si am constituit dosarul integral. Este ceva distanta intre domiciliul meu si Tribunal. Dar...L-am rugat sa nu se prezinte. Politicos.
Fiind stapan pe fiecare fila din dosar, am mai adaugat note scrise, am raspuns la intrebari, caci dupa ce am inteles "cum stau" primeam pe baza codului toate documentele pe email, am primit amanare, in 15 octombrie. Nu spun decat ca si daca pierzi, este bine sa o faci cu capul sus, dar cred ca numai un ( era sa spun un nume de titan) titan al dreptului, cine stie? Mai ales ca in ultima vreme legile opereaza si pentru trecut, cui ii pasa de securitatea actului...? exceptie de neconstitutionalitate, sau repunere in termen, sau "nucleara". Acesta este mostenirea furata.
Tata, nu am putut mai mult!
Unele lucruri se invata! Daca unii isi pot permite sa faca "erori" (materiale sau de alta natura) in specialitatea pentru care au "dovezi", bietii oameni care au alte profesii, nu au dreptul sa se informeze (sa nu stie) detalii dintr-o profesie atat de complexa, frumoasa si chinuita de legislatori &Co. Am noutati, voi reveni sa va spun cum este cu dl. av, pastrand confidentialitatea.
Ma bucur ca am "gazduit" si of-ul dumneavoastra, Sanseverina. Face bine cand putem sa incredintam "hartiei"/ ecranului, sa fie vazute/cunoscute cazurile noastre.

REVIN la oile mele: Alte procese, acelasi avocat: Cer si primesc INCHEIEREA, pe mail; scrie asa:
(hotărârea de pierdere apel)
Motivatia:
"Incheierea ce face obiectul prezentului apel a fost pronuntata la data de 28.03.2019, termenul de apel curge de la pronuntarea incheierii, potrivit art. 69 al. 3 rap. la art. 64 si art. 65
Cpr civ., termenul fiind de 5 zile, iar ultima zi a termenului legal si imperativ fiind la data de 03.04.2019, iar calea de atac s-a depus prin posta la data de 04.04.2019, potrivit mentiunilor de pe plicul de expeditie, iar termenul se calculeaza conform prevederilor art. 181 al. 1 pct. 2' Cpr civ."
...este lectia pe care INSTANTA o comunica avocatului (caci am avut!), corespondenta fiind trimisa la adresa cabinetului de la care s-a trimis cererea.
...pastrez anonimatul asupra avocatului care a gresit (?!) numaratoarea.

Răspuns la discuția Prescriptia
Tot ce am inteles este ca sunteti "o CASTA" si noli tangere...Cu siguranta, m-am exprimat gresit, si daca as incerca sa o dreg, stiu cu ce m-as alege! Ramane chestia cu 10 ani! ce, cum, alta treaba. Doar ca nu am mai avut voie sa cer sa mi se recunoaca dreptul., SAU CA;ITATEA de mostenitor, cum s-o mai zice corect..Dar, dupa alti ani, ma obsedeaza atat: "alti mostenitori" NU SUNT!
Incep sa cred ca nu sunt de aici! Cand dumneavoastra studiati dreptul, eu studiam altceva! Deci, opinii nu se pot cere, dar, ce se poate face aici, in mod onorabil?! Este un loc unde se intalneste cererea si oferta? Credeam ca amandoua situatiile sunt posibile. Le-am incercat pe amandoua. Bineinteles nu pot sa fac alte consideratii. Cu deosebita consideratie, celor care si-au rapit din timp pentru a-mi raspunde. (Sensuri)
Răspuns la discuția Prescriptia
DA, SE POATE ACCEPTA dar cred ca "Un principiu de drept consacra faptul ca nu putem invoca, in apararea noastra, necunoasterea legii" este discutabil. Nici eu nu as accepta ca dumneavoastra, sau oricine, sa nu cunoasca psihologie si doua sau trei limbi straine, cerinte care mi se par de bun simt, pentru viata in societate, sau cunoasterea limbii materne, scris, vorbit, etc...de ce sa facem concesii unei singure profesii, pe care ar trebui sa o stapaneasca toata lumea...Ce spuneti despre latifundiile aparute azi in tara care a deposedat de proprietati oameni catalogati drept jefuitori ai poporului?! Mai trebuia sa se fixeze termen de 90 de zile si povestea cu "acceptarea mostenirii bunurilor parintilor...am sarit peste etape, sper ca ma intelegeti. Imi place! Argumentele ma conving in mare, dar va intreb, pentru ca sunteti o persoana inteligenta, daca ati fi gasit solutii pentru ca legea sa fie mai "umana", caci legea este pentru oameni. Mi-ar placea sa imi raspundeti, cu toate ca poate profesia nu va permite. Dumneavoastra aparati conform legii, dar eu nu ma impac cu ideea! Daca tribunalul, la care m-am dus sa cer sa imi acorde calitatea de mostenitor, nu mi-ar fi spus ca daca nu am formulat in 10 ani cererea, nu mai am dreptul si nu este un caz singular! Asta a fost, atunci, poate aflati ca inainte de '89 era o astfel de lege. Eu am renuntat, nu ma intereseaza o reparatie, dar un caz similar s-a petrecut acum si poate ati intuit, dar nu este cazul meu, Va sunt recunoscatoare, apreciez raspunsul si inteleg, dar eu nu am obligatia sa nu pun in discutie o lege,..
Discuție Prescriptia
Aplicarea legii functioneaza numai in folosul unora si in defavoarea altora?
Am pierdut o mostenire, cand termenul prescriptiei era de 10 ani. Nu vreau nimic inapoi, dar vreau sa inteleg. Am descoperit "fapta" cand venea la rand alta parte de mostenire si raspunsul oficial a fost ca acesta, am omis sa fac cererea in termen. Vreau sa critic legea si nu stiu daca gandesc bine.
S-a intamplat sa primesc documentul oficial, in care, rudele afirmau in urma cu peste 10 ani ca "alti mostenitori NU SUNT"! Legea inseamna ca incurajeaza sperjurul, escrocheria, necinstea, in detrimentul dreptei judecati? De fapt, a fost dreapta judecata, dar...legea? Ce spune constitutia despre proprietate? Altceva! Ce spun profesionistii, daca nu sunt opriti sa judece legea sau judecata? Declaratia rudei/rudelor nu putea nici amnezie, nici scapare de moment, a fost o dorinta de a-si insusi bunuri care nu le apartineau. Si in acest caz, ar fi venit sa il anunte pe celalalt mostenitor ca au facut succesiunea si pe el l-au declarat inexistent? As vrea sa inteleg, cum se spune, de amorul artei...se putea altfel? Si acum este cam la fel si pentru unii este foarte bine.
Imi mai spune cineva ca am ceva cu avocatii. AM! Am stat mult in instante si de multe ori as vrea sa le iau apararea, sa fac in asa fel incat sa ii vad respectati, caci sunt mari deficiente! Am citit ca odata, mai inainte, pe vremuri..., ei erau egalii, colegii magistratilor si asa cred ca ar trebui sa fie. Si am scris despre pierderea pe care am trait-o prin retragerea din avocatura a avocatului "meu" pentru alt domeniu de activitate. Voi spune cum am reusit sa primesc amanare si de ce!
...si sa încercați să finalizati acest proces. La fel de vinovat esti si daca mergi cu cel care te duce din greseala in greseala...si ti se va reprosa ca ti-ai facut-o cu mana ta, dar si daca mergi dupa a doua parere (ca la doctor), Alegerea este grea, mai ales ca incepi sa vezi in fata un alt om, pe care nu mai poti sa il respecti ca atunci cand i-ai incredintat lui anume cauza ta (ce mai importanta, caci este a ta!), te gandesti ca poti cadea din lac in put), sau ti-e jena sa faci unui semen un astfel de afront. O spun pentru ca sa ne intelegeti si pe noi...iar daca un astfel de coleg face cumva parte dintr-o "elita", ales, votat, mai intervine si alta judecata de valoare, adica, mai jos cum o fi?!
Voi scrie si cum a fost mai departe. (MULTUMESC DLUI AVOCAT iONUT NICULESCU)
Ar trebui sa IL intreb cum a reusit sa piarda la fond si apel, fara sa isi dea seama ca era vb din capul locului, de la introducerea actiunii, de prescriptie si ca, tot contra cost, am aflat de la alt av. ( si a meritat), ca actiunea a fost gresit formulata ab initio. Si cum, recomandat fiind, a reusit sa piarda si 6 procese ale unei rude, in acelasi timp. Am scris cateva amanunte, pentru ca s-au emis pareri ca nu am fi avut, sau nu am fi cautat un av recomandat, sau ca vrem sa profitam de experienta, munca cuiva fara a ne onora obligatiile.
RASPUNSUL este destinat dlui av. Gabriel Klein Kiritescu ( mi-a fost greu sa spun acestea, ii multumesc domnului avocat)
Nu cred ca lumea se imparte in avocati buni si potentiali clienti, fara discernamant, fara scoala, inculti, infatuati si habarnisti! Comparati mesajul meu, cu al dumneavoastra! Atat! Drept este ca am intrat in cusaca leilor, dar, uneori sa spunem si adevarul- fiecare, pe al lui! Ati avansat chiar ideea ca unii" vor sa mearga caine surd la vanatoare...ca nu catadixesc sa explice maestrului, dar de unde stiti? Asa se judeca, pe presupuneri, pe ipoteze sau pe axiome?! Sunteti pe teren propriu si nu puteti decat sa afirmati fara avea cel mai mic dubiu, ca am dori sa munceasca bietii unii pe gratis...Inteleg cum se uita la noi, un specialist, in acest domeniu, cand dorim sa ii cerem ajutorul. In meseria in care se afla din facultate ce este prezumtia de nevinovatie! Bine faceti ca "aparati" pro domo pe cineva din aceasta tara, care e si Maaare, il ascultati, caci vorbeste de la inaltime! Iata, recidivez! Supralicitez! Dar si daca as scrie un roman, ati gasi argumente pentru doua, sa ma combateti! Nu ati avea timp sa cititi cate as putea sa va scriu! Despre o meserie, uneori o profesie, uneori practicata cu onestitate, cu multa stiinta de carte si daruire, dar nu sunteti receptiva, nu v-as putea auzi spunand, ceva de genul " imi pare rau, poate ati avut ghinion, dar mai incercati...colegii mei nu pot sa se coboare la a castiga din consultatii de 2-300 lei...sau sa admonesteze un participant la aceste consultari, chiar fara sa fi deschis gura." Sapientis satis sit...sau, cine are urechi, sa auda! Poate am atins tinta! Dar dumneavoastra nu veti intelege, caci spre deosabire de mine, generalizati. "Aș fi fost bogată dacă în ultimii 20 de ani aș fi pus pariu cu aceeia cărora eu le-am spus că nu au șanse, iar s-au dus la alții... promitenți de „marea cu sarea”. Ca să afle după o lungă cheltuială, exact ce le spusesem eu dintru început. Bogatia poate fi de multe feluri. Dar cu acest pasaj din pledoarie, IMI DATI DREPTATE! altii sunt altfel. si pot fi multi, sau putini! Oare ce fel de avocati isi doresc oamenii?! Sper ca nu va suparati ca am indraznit sa discut de la egal la egal, atata vreme cat m-ati ales drept conlocutor. As incheia cu, "A fost odata"...nu cu, A fost o data. Pe multe garduri si cladiri scrie "Priveste cerul".