avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 430 soluții astăzi
Forum Activitate kmlia

Activitate kmlia

Vă mulțumesc pentru răspuns.
Buna ziua,
Dacă sunt pensionar și am câștigat un concurs pentru un post pe perioadă nedeterminată, care este baza legală pentru a fi încadrat pe perioadă determinată?
Răspuns la discuția Președinte-nepropietar


kmlia a scris:

Un chiriaș/nepropRietar/nemembru/nesemnatar al adeziunii la asociație, poate ocupa funcția de președinte al asociației, dacă în Adunarea Generală se votează și se introduce în Statut această derogare/specificație?

ERATĂ: Proprietar.
Răspuns la discuția Președinte-nepropietar
Mulțumesc!
Un chiriaș/nepropietar/nemembru/nesemnatar al adeziunii la asociație, poate ocupa funcția de președinte al asociației, dacă în Adunarea Generală se votează și se introduce în Statut această derogare/specificație?
Cornel Vasile a scris:


3. Este corect , avand in vedere ca salariatii i-au ales ca reprezentanti.


Nu am specificat faptul ca la prima sedinta de negocieri de dupa AG, s-a aflat ca unul din reprezentantii alesi este vicepresedinte de sindicat.
La AG au fost prezenti 104 salariati din totalul de 200.
Tinand cont de prevederile art. 221 al. 2 din Codul Muncii "Reprezentanții salariaților sunt aleși în cadrul adunării generale a salariaților, cu votul a cel puțin jumătate din numărul total al salariaților.", iar fiecare din cei 3 alesi au fost votati cu cate 40 de voturi, va rog sa explicati daca reprezentantii salariatilor au fost alesi legal, chiar daca AG a fost statutara. CM se refera la numarul salariatilor prezenti in AG, sau la numarul total al salariatilor unitatii?
Pe de alta parte, al. 3 din CM spune: "Reprezentanții salariaților nu pot să desfășoare activități ce sunt recunoscute prin lege exclusiv sindicatelor." (deci nemembri de sindicat ?).
Multumesc
Vă mulțumesc pentru răspuns!
1. Cum poate angajatorul sa aplice prevederile art. 50, lit. e) din Codul Muncii: "Contractul individual de muncă se suspendă de drept în următoarele situații: [...] e) îndeplinirea unei funcții de conducere salarizate în sindicat;" , dacă presedintele de sindicat (nereprezentativ) invocă legea protectiei datelor si refuza sa "divulge" componenta, structura, statutul sindicatului?
2. Presedintele sindicatului (nereprezentativ) a fost imputernicit de federatie ca reprezentant al acesteia în negocierile CCM. Poate acesta sa fie reprezentant al federatiei, daca nu este remunerat de aceasta? Poate fi documentul de imputernicire impreuna cu hotararea judecatoreasca de numire in functia de presedinte, considerate baza pentru suspendarea CIM al presedintelui?

3. In AG au fost alesi reprezentantii salariatilor pentru negocierea CCM. Presedintele de sindicat (nereprezentativ) a propus membri de sindicat pentru a fi votati iar salariatii nu au stiut si au ales ca reprezentanti ai salariatilor, tot membri de sindicat. Acum, la masa negocierilor sunt practic doar sindicalisti. Este legal ca ~7,5% din salariati (membri de sindicat nereprezentativ) sa hotarasca pentru totalul salariatilor?
Multumesc
Va rog sa ma indrumati in urmatoarea problema: parintii au probleme cu fiul lor, adult (55 ani) care locuieste cu ei, in casa parinteasca. Fiul este recalcitrant, ii jigneste verbal, consuma bauturi alcoolice si vine cu persoane straine in casa parintilor, fara acordul lor. Parintii se tem pentru integritatea lor fizica dar si pentru bunurile din casa.
Ce pot face parintii pentru a avea liniste in ultimii ani din viata?
Va multumesc!
Multumesc frumos!