avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 530 soluții astăzi
Forum Activitate Paula Tudor

Activitate Paula Tudor

Buna ziua.
Indemnizatia de vacanta primita in locul voucherelor de vacanta este luata in calcul atunci cand se calculeaza de catre functionarul bancar suma ce trebuie eliberata salariatului, acesta din urma retinandu-i-se 1/2 din salariu ca urmare a unei popriri? Sau are statutul de indemnizatie speciala, nepoprindu-se, la fel ca norma de hrana, de exemplu?
Răspuns la discuția Onorariu avocat din oficiu
Avocatul a fost desemnat din oficiu de catre procuror, iar acum acesta ii cere bani acuzatului, in ideea de a face sa inceteze mandatul din oficiu. Am inteles corect, da? Clientul poate refuza "propunerea", iar mandatul din oficiu continua, nu? Poate renunta la caz avocatul?
Sau poate renunta clientul la acest avocat si sa ceara altul din oficiu? Multumesc anticipat.

Editat de moderator simonette12- motiv pct.1.3 din Regulament
Buna seara! Un avocat desemnat din oficiu pentru reprezentarea unui acuzat intr-un dosar penal are dreptul sa-i ceara acestuia onorariu pentru studierea dosarului, asistate la declaratii, in instanta, etc.?
Buna ziua. Intrebarea mea este in ce masura este legala blocarea unui cont aferent unui card de cumparaturi? Clientul are deja poprire salariala ca urmare a neachitarii unui credit de nevoi personale, iar banca emitenta a cardului i-a blocat si respectivul cont, obligand la plata integrala a sumei acordate si asta in conditiile in care, lunar, se achita suma minima de plata (conform extrasului).
Răspuns la discuția Poprire norma hrana
Si temeiul juridic, va rog!?
Buna ziua.
Daca salariatul primeste norma de hrana, aceasta se ia in calcul la aplicarea popririi sau se scade din venitul net, poprirea aplicandu-se la salariul net minus valoarea normei de hrana?
Multumesc anticipat pentru raspuns.
Răspuns la discuția Achizitionare masina (sfaturi)
Altfel spus, va opreste politistul si va retine certificatul. Era sa o patesc si eu!
Răspuns la discuția Indisponibilizare venituri
Multumesc!
Asadar, se va urmari 1/3 din salariu pana cand angajata intra in concediu de maternitate si CCC pana la 2 ani, se sisteaza poprirea pe perioada primirii celor 2 indemnizatii (cu grija angajatei de a urmari acest lucru) si, ulterior, la intoarcerea la serviciu si reluarea drepturilor salariale, se continua cu retinerea respectiva. Sper ca am inteles bine.
Buna ziua!
Indemnizatia pentru concediul de maternitate si cea pentru concediul pentru cresterea copilului pot fi urmarite silit la fel ca si salariul (in limita a 1/3)?
Răspuns la discuția Munca in Olanda
Buna ziua!
Dar pana acum "un timp" si-a primit salariul sau e o problema ce dateaza de 2 luni incoace? Pentru ca, in general, pentru a-ti deschide un cont la o banca in tarile nordice este nevoie sa ai o oarecare "vechime" in bazele de date bancare, un istoric..., pe care nu il poti avea decat dupa trecerea unui anumit interval de timp dupa primirea si inregistrarea numarului personal (e un numar asemenator CNP-ului nostru cu care te autentifici si pe care il folosesti in relatia cu toate institutiile).
Ori, daca nu ai un cont deschis la o banca, angajatorul iti poate vira salariul intr-un cont din Romania, dar acest aspect trebuie stabilit cu el. Asadar, cel mai bine ar fi sa mearga fratele dvs. sa vorbeasca cu angajatorul, ca daca lucreaza de 2 luni si nu a incasat nici un salariu pana acum, este posibil ca angajatorul sa "nu stie" unde sa il vireze, dar daca a fost platit pana acum 2 luni, iar acum lucreaza ca "Ion la popa"..., e o alta discutie... :)