avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 557 soluții astăzi
Forum Activitate diaru

Activitate diaru

Răspuns la discuția Zilieri in d112
Asa stiam si eu, dar pe alte site-uri am gasit si acest raspuns:

"Impozitul datorat de zilieri pentru venitul realizat se declara de beneficiar in Declaratia 112 -Declaratie privind obligatiile de plata a contributiilor sociale, impozitului pe venit si evidenta nominala a persoanelor asigurate, Anexa 1.2 – Asigurat, la sectiunea A, unde se completeaza subsectiunea E3 – Date detaliate privind impozitul pe venit, de la sectiuna E- Date privind impozitul pe veniturile din salarii.

Astfel, la Anexa 1.2 – Asigurat, se completeaza datele zilierului, se selecteaza “neasigurat” pentru concedii si indemnizatii de asigurari sociale de sanatate, in sistemul de asigurari pentru somaj si pentru Casa de asigurari de sanatate a asiguratului.

La sectiunea A, la tip asigurat din punct de vedere contract de munca se selecteaza “3-Alte categorii de persoane care realizeaza venituri asimilate salariilor – care nu au contract individual de munca sau raport de servicii (nu este salariat)” iar restul valorilor se completeaza cu “0”. "

Sunt putin derutata.
Discuție Zilieri in d112
Se trec zilierii in D112 ?
Asa cum suna intrebarea dumneavoastra : "Care e minimul de zile dupa care poti beneficia de plata concediului medical", ma determina sa va intreb de cand erati salariatul acelei societati, la data cand ati avut concediul medical? OUG 158/2005, la art. 7 spune ca : "Stagiul minim de cotizare pentru acordarea drepturilor prevăzute la art. 2 alin. (1) lit.
a)-d) este de o lună realizată în ultimele 12 luni anterioare lunii pentru care se acordă
concediul medical. "

Multumesc !
Stiu ca nu poate inceta in baza deciziei medicale. Ce alte modalitati sunt? Multumesc !
In data de 05.02.2014 am primit de la un salariat o decizie medicala asupra capacitatii de munca. Salariatul se afla in concediu medical pana la data de 28.02.2014 si conform acestei decizii se incadreaza in gradul 2 (doi) de invaliditate. Practic de la 01.03.2014 contractul de munca inceteaza. In revisal nu pot trece incatarea intrucat nu am decizia de pensionare. Cum procedez?
Un salariat se prezinta in data de 05.04.2013 la serviciu si anunta demisia sa incepand cu 01.04.2013. Cum procedam ? Se poate inregistra in Revisal la data de 05.04.2013 demisia incepand cu 01.04.2013 ?
Va multumesc !