avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 528 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Inregistrarea demisiei in Revisal
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Inregistrarea demisiei in Revisal

Un salariat se prezinta in data de 05.04.2013 la serviciu si anunta demisia sa incepand cu 01.04.2013. Cum procedam ? Se poate inregistra in Revisal la data de 05.04.2013 demisia incepand cu 01.04.2013 ?
Va multumesc !
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 18:27, 5 Aprilie 2013
Nu prea, transmiterea in Revisal trebuie efectuata la data incetarii contractului, in caz contrar sunteti pasibili de amenzi .
Pe de alta parte incetarea contractului, urmare a demisiei, opereaza din momentul expirarii preavizului.
In cazul in care se solicita desfacerea retroactiva a contractului de munca salariatul incalca contractul de munca ignorand prevederile referitoare la preaviz, precum si faptul ca o cerere poate avea efecte din momentul inregistrarii ei si numai pentru viitor, neputand opera retroactiv .
Totodata expune unitatea la sanctiuni pecuniare in cazul in care da curs unei astfel de cereri .
@ diaru

In primul ar trebui sa stim daca demisia este cu sau fara preaviz ... in al doilea rand, se poate inregistra in REVISAL , incetarea c.i.m. prin demisie incepand cu data de 01.04.2013 , sub riscul sanctionarii contraventionale a angajatorului la un eventual control al ITM-ului (amenda fiind de la 5000 lei la 8000 lei.)
Pare destul de clar ca este fara preaviz, atata vreme cat vine in data de 05.04 si solicita desfacerea din data de 01.04.
1. Demisia fara preaviz este posibila numai in anumite situatii ... prin urmare, cererea respectiva a fost depusa in data de .. dar sa-si produca efectele din 01.04.2013.

2. Regula in materie de incetare a contractului individual de munca din initiativa salariatului este incetarea dupa expirarea unui termen de preaviz, in conditiile art. 81 C. muncii. Prin exceptie, contractul individual de munca poate inceta prin demisie fara preaviz numai in situati prevazuta de alin.8 si alin.7 al articolului 81 din Codul Muncii.

3. Data de inceput a termenului de preaviz este data notificarii de catre salariat a incetarii contractului individual de munca. ... asadar, nu retroactiv.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Desfacere c.i.m modimpex modimpex Buna ziua! Am urmatoarea situatie: un angajat a plecat in concediu fara plata pe perioada 01.04 - 30.06. A sunat la firma ca nu se mai intoarce, fiind plecat ... (vezi toată discuția)
Am o nelamurire?art 81alin.7.demisie la data expirarii termenului de preaviz sau la data renuntarii totale ori partiale de catre angajator djpasional djpasional Acum o luna de zile mi-am dat demisia fortat de catre angajator.Mi-am dat demisia dar in ea nu am scris nimic de preaviz de 15 zile asa cum prevede in ... (vezi toată discuția)
Perioada preaviz Alexandra Ilie Alexandra Ilie Buna dimineata! Un salariat a adus astazi demisia si va intra in preaviz incepand cu data de maine, a 20-a zi fiind data de 01.04! contractul va inceta in ... (vezi toată discuția)