avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 198 soluții astăzi
Forum Activitate Ina Iolanda Chetreanu

Activitate Ina Iolanda Chetreanu

Răspuns la discuția Schimbare domiciliu minor
Ce ar insemna schimbarea împrejurărilor? Multumesc!
Buna ziua! Va rog sa ma ajutati cu o opinie. Doi soți au semnat la notar divorțul si acordul privind minorul de 2 ani si 10 luni. La presiunile soțului mama ă fost de acord ca domiciliul minorului sa fie la tata, mama avand drept de vizita zilnic in timpul saptamanii si doua weekend-uri pe luna la domiciliul minorului. De la separarea in fapt in data de 04.02. 2018 pana.la pronunțarea divorțului 02.04.2018, timp de două luni minorul a locuit cu mama. După divort inca o luna acesta a ramas tot la mama. Mentionez ca mama e cea care s-a ocupat in acest timp de minor, fiind alaptat până la 2 ani si 3 luni. Tatăl ă promis că actele nu vor conta si ca va fi buna intelegere si ca vor crește impreuna copilul. Acum tatăl nu vrea sa il mai lase pe minor cu mama decât strict în orele de vizita. Mama vrea acum, la o luna dupa semnarea acordului sa introducă acțiune si sa schimbe domiciliul minorului la ea. Data fiind varsta frageda si faptul ca ea s-a ocupat in proportie de 80 la sută de acest copil până la semnarea actelor pe 2 aprilie 2018 si inclusiv o luna dupa aceasta data îi dă vrei sansa in fata instanței, deși a semnat acordul notariat? Multumesc
Daca autoritatea parinteasca se exercita in comun de ambii parinti atunci e nevoie de acordul tatalui.
Răspuns la discuția 15 august zi libera....
Nu e nevoie de nicio conventie. Se emite o decizie in care se declara 15 aug zi lucratoare. De asemenea, in decizie se va preciza ca ziua de 15 aug va fi compensata cu o alta zi libera in urmatoarele 30 de zile.
Răspuns la discuția Inchidere firma cu datorii
Poti sa face o cerere de deschidere a procedurii de insolventa. Mergi la un cabinet specializat .
Mergeti la Jurdecatorie si depuneti o cerere pentru a se emite o ordonanta presidentiala. Cu aceasta ordonanata, mergeti la un executor si acesta va va ajuta sa evacuati chiriasii din apartament.
Contractul oricum trebuie inregistrat la finante find vorba de un locator persoana fizica. Se pot include orice fel de clauze incontractul de inchiriere, insa e obligatoriu ca pretul chiriei sa fie determinat.
Da, este nevoie de acordul mamei chiar daca domiciliul minorului a fost stabilit la tata.
Conf NCPC nu mai este necesara investirea cu formula executorie a Biletelor la ordin. Acestea pot fi trimise direct spre executare.
Răspuns la discuția test paternitate
In cazul in care tatal va intenta actiune in tagada paternitatii se va pune problema unui test ADN. De asemenea, daca doriti ca tatal sa platesca o pensie de intretinere il puteti actiona in instanta. In ceea ce priveste refuzul tatalui de a avea legaturi personala cu copilul nu prea puteti face nimic.