Filtrează articole după
Explicăm Legislația

Activitate niculae67

Numele meu este Burghiu Niculae,am 58 de ani,sunt persoana cu dizabilitate grad Accentuat Permanent, congenital am acertificat care imi spune CONGENITAL Dar Certificatul care este Dat pe legea 360 spune ca am Handicap din 2000 eu avand 40 de ani munciti.Intrebare cum pot sa fac sa-mi fie Recunoscut ca am Congenital si nu din anul 2000?
ACCENTUAT
Pensie la limita de varsta.
Buna ziua, numele meu este Burghiu Niculae sunt o persoana cu handicap, am 37 de ani vechime in munca din care recunoscuti ca persoana cu handicap am 27 de ani. Pentru restul care am lucrat si inainte de '89, perioada care nu era recunoscut persoana cu handicap cum as putea sa fac sa imi fie recunocuti, fiind din nastere acest lucru apare si in certificat.Va multumesc anticipat.
Buna ziua.Daca o femeie in varsta de 58 de ani si cu minim de 20 de ani vechime poate sa iasa la pensie anticipat.Va multumesc frumos pentru raspuns.
Buna ziua.Am si eu o intrebare,daca am 30 de ani de munca si sunt persoana cu handicap Gr.II ( accentuat ) daca doresc sa ies la pensie cu Pensie de invaliditate,calculul pensiei se face la perioada care am muncit si cotizat.Va multumesc anticpat pentru raspuns.
Numele meu este Niculae si sunt persoana cu handicap.Am fost casatorit,am 2 copii si doresc sa divortez.Intrebarea mea este pot fii scutit de unele taxe fiind persoana cu handicap,daca sotia nu vrea sa isi dea acordul,cum as putea sa obtin totusi divortul.La partaj fiind un copil minor la mijloc cat ar fii procentul pentru fiecare parte in parte.Va multumesc anticipat pentru raspuns.
Buna ziua.Revin cu un nou mesaj si doresc sa stiu ce se mai poate face in acest caz,
sotia mea are Indemnizatie de handicap gr.II si o pensie de urmas dupa tatal ei decedat.
Din anul 2011 s-a angajat cu contract individual de munca pentru 2 ore.Acum a fost anunta-ta
de la casa de pensii ca nu poate sa lucreze si trebuie sa restituie suma de 7.400 de lei.Sau sa mearga la comisia medicala si sa obtina gr.III de invaliditate.Intrebare ce se mai poate face,daca comisia da RETROACTIV acest grad de invaliditate.Daca iese pe noua lege de invaliditate avand vreo 6 luni lucrate cu 8 ore si de 2 ani acest contract de numai 2 ore are PERIOADA DE COTIZARE suficienta.Va multumesc anticipat pentru raspuns.
Buna ziua.Doresc sa intreb si eu urmatorul lucru,sotia mea are 42 de ani,de la varsta de 3 ani are handicap,anchilozare de membre pe partea dreapta.In anul 1991 a decedat tatal ei si de atunci primeste pensie de urmas si ajutorul de handicap pentru gradul II.Ea nu a lucrat deloc cu carte de munca,are ceva dar pe o perioada de 6 luni.Intrebarea este POATE SA-SI SCHIMBE PENSIA DE URMAS CU CEA DE INVALIDITATE?Daca acuma lucreaza Part-time se poate pune perioada aceasta pentru Pensia de Invaliditate.Va multumesc anticipat pentru raspuns.