Filtrează articole după
Explicăm Legislația
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

Sunt persoana cu dizabilitate grad Accentuat Permanent, congenital ...

Numele meu este Burghiu Niculae,am 58 de ani,sunt persoana cu dizabilitate grad Accentuat Permanent, congenital am acertificat care imi spune CONGENITAL Dar Certificatul care este Dat pe legea 360 spune ca am Handicap din 2000 eu avand 40 de ani munciti.Intrebare cum pot sa fac sa-mi fie Recunoscut ca am Congenital si nu din anul 2000?
Cel mai recent răspuns: Carp Mircea , utilizator 13:39, 27 Noiembrie 2025
Dar la ce v-ar mai folosi o astfel de precizare pe certificat, când aveți deja aptoape vârsta de pensionare și 40 de ani contributivi'?

Procedural puteți depune o cerere de revizuire la COMISIA din cadrul DGASPC cu această solicitare, prin care să emită un nou certificat având precizat și acest aspect la punctul unde se trece data ivirii handicapului.
Ultima modificare: Joi, 27 Noiembrie 2025
Dapix, utilizator
Se intelege ca ati lucrat in conditii de handicap accentuat si din 2000 pana in prezent.
In acerste conditii cu v-ar ajuta ca aveti 40, sau 25 ani de stagiu contributiv in conditii de handicap accentuat?
Care ar fi diferenta intre ele {40 si 25} ?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Buna seara, sunt persoana cu handicap accentuat,am varsta de ... Campean ilie Campean ilie Buna seara, sunt persoana cu handicap accentuat,am varsta de 51 ani si vechime in munca 30 ani.Intrebarea mea este daca ma pot pensiona pe caz de ... (vezi toată discuția)
Bună ziua.am și eu o intrebare:dacă ai glaucom congenital(din ... Tirizica Tirizica Bună ziua.Am și eu o intrebare:Dacă ai glaucom congenital(din nastere),muncești 23 de ani,iar după aceea obții un certificat ptr persoane cu ... (vezi toată discuția)
Bună ziua! am un handicap din naștere și un certificat de ... Costin costin Costin costin Bună ziua! Am un handicap din naștere și un certificat de handicap cu grad accentuat, permanent, nerevizuibil, am 56 ani și 29 de ani și 8 luni de vechime ... (vezi toată discuția)