avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 551 soluții astăzi
Forum Activitate ccostras

Activitate ccostras

Vad ca nu ma poate lamuri nimeni. Incerc sa reformulez.

Indemnizatia primita pe cuponul de pensie pentru pensionare gr.1 de invaliditate - nerevizuibil se primeste indiferent daca persoana in cauza are si Certificat de persoana cu handicap?
Pentru o persoana iesita la pensie din MAI in 2001 ca pensionar gr 1 de invaliditate(cancer osos cu amputatie picior de deasupra genunchiului, probleme articulare la solduri) - decizie nerevizuibila, cu pensie de invaliditate si indemnizatie de insotitor(venita permanent pe cuponul de pensie) dar care a primit certificat de handicap doar gradul "accentuat" - tot nerevizuibil.
Intrebarea este - poate primi in continuare acea indemnizatie de insotitor pe cuponul de pensie?
Cele doua cerinte - pensionar gr 1 invaliditate si certificat handicap grav sunt obligatorii impreuna? Ce se intampla daca are certificat de handicap grad "accentuat" si nu "grav"? La momentul acela, in 2001, cand l-au pensionat, nu era nevoie si de certificat de handicap.
A primit o adresa de la Directia de pensii a MAI cum ca trebuie sa decida cum va primi indemnizatia si ca trebuie sa aiba si calitatea de "PERSOANA CU HANDICAP GRAV CU DREPT LA ASISTENT PERSONAL" pe langa ce de pensionar cu gr 1 de invaliditate.
In acest caz va pierde acea indemnizatie?
Multumesc
Răspuns la discuția Deducere cheltuieli PFA
Referitor la cheltuieli deductibile - trebuie sa duc cateva picturi unui client din cealalta parte a tarii. Avand in vedere ca drumul presupune mai mult de 600 de km (doar ptr dus) trebuie sa ma cazez o noapte acolo pana a porni inpoi, a doua zi. Cheltuielile se deduc pentru drum in proportie de 100%, am dreptul sa deduc cazarea pe acea noapte si masa pentru cele doua zile cat sunt pe drum?