avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 508 soluții astăzi
Forum Activitate AlinaMuresan

Activitate AlinaMuresan

Răspuns la discuția Santaj cu poze intime
Domnule SebastianB,
nu o sa stau acum sa incerc sa va conving pe dvs. ca am drepate. Eu am cerut exclusiv sfatul juridic. Imi pare rau ca dvs. aveti acest punct de vedere despre lumea reala. Mie imi place sa cred ca mai exista dreptate pe lumea asta. Se pare ca nu intelegeti detaliile desi am mentionat de mai multe ori. A fost pc-ul meu personal, unde evident, am stocat poze de la mare, la restaurant, la prieteni, etc. Acestea sunt multe poze. Pe langa acestea, mai sunt si cele mai intime din pat, care ni le-am facut noi doi. Acestea sunt mai putine. Cum sa ni le faca atcineva? Dvs intelegeti ce vorbiti? Daca ai cateva poze mai intine in pc pentru tine ca sa te uiti la ele dupa 50 de ani sa vezi cum aratai atunci nu inseamna ca esti o persoana imorala sau o c***a. Iar cu calculatorul donat, nu inteleg nedumerirea dvs. Nu a-ti mai vazut niciodata pe cineva care are un pc mai vechi si cand isi ia unul nou face o fapta buna si il doneaza pe cel vechi cuiva nevoias? Pc-ul il are ca am dorit eu sa i-l dau, pozele nu. Le are impotriva consimtamantului meu desi am rugat-o sa le stearga. Si desigur ca dvs nu aveti nicio problema sa va vada atii pozele, dar cu siguranta nici nu depindeti financiar de acele persoane iar familia nu va este musulmana. Deci sa inteleg ca daca aveti poze cu cu prietena sau sotia dvs, in pat si poate este si dezbracata nu va deranjeaza sa o vada toti prietenii, nu? Si sa o analizeze indeaproape, daca intelegti ce vreau sa spun. Adica sa inteleg ca este ok sa schimbam poze intre noi cu persoane cunoscute dezbracate chiar daca nu isi dau consintamantul. Si daca putem sa le facem si un pic rau cu ele, de ce nu? Pana la urma de unde atata simt moral in societatea noastra? Si daca vreti sa stiti neaparat de ce am donat pc-ul este pentru ca fata doamnei, cu cativa ani mai mica decat mine era la liceu si inca nu avea PC, pentru ca doamna nu isi permitea sa ii cumpere si se ducea la scoala la orele de informatica si nici nu stia sa porneasca computerul. Iar mie mi s-a facut mila. Dar cu oameni ca dansa si ca dvs inteleg acum de ce multi prefera sa ignore suferinta altora si sa isi vada de treaba. Pentru ca degeaba faci o fapta buna daca la prima oportunitate te prind si te toaca la fel ca si canii care musca mana care i-a hranit.
Inca o data, eu sunt aici pentru un sfat sau consiliere juridica, nu ca sa fiu judecata pentru ceva absolut legal si privat. Am dat deja prea multe detalii si cine doreste sa vada ce se intampla in realitate aici, o incalcare crasa a drepturilor omului la intimitate, foarte bine, cine nu, iarasi bine. Dar nui uitati ca nu mai suntem pe vremea comunismului si avem drepturi domnule Sebastian. Eu nu am facut rau nimanui cu pozele care le am cu prietenul meu. Nu le-am aratat nimanui si nju mi-am dat consimtamantul sa fie pastratae, stocate sau distribuite. Dumeavoastra spuneti ca pur si simplu eu sunt devina si ca doamna are dreptate si ca tot ce pot sa fac este nimic. Sa stau si sa astept in timp ce femeia asta imi distruge viata. Multumesc, dar refuz sa am acest spirit tipic romanesc. Haideti sa va povestesc ceva offtopic. Eram la un supermarket din Romania si am cumparat niste carne care avea afisat semnul "jumatate de pret - discountul de face la casa din pretul afisat". La casa de marcat caserita mi-a scanat produsul la pretul afisat, iar cand i-am spus ca nu este pretul corect a sustinut ca cel afisat este deja redus la jumatate. In spatele meu vreo 3 doamne mai in varsta care au inceput sa ia partea caseritei si sa imi spuna "ca e imposibil mamaie sa iei carne mai ieftin de atat" , dar eu mi-am sustinut parerea si am chemat managerul. A durat ceva pana cand a venit si pana atunci mai era putin sa ma ia doamnele in varsta la bataie ca tin coada in loc pentru nimic, ca si ele au mai luat carne deaia cu semul de jumate de pret si tot asa au pltit, pretul afisat pe eticheta. Cand a venit managerul mi-a dat drepatate, si surpriza, caserita le fraerise pe toate doamnele in varsta si pe absolut toata lumea care cumparase produsul respectiv, pastrand ea banii. Ca sa revin la subiect, de ce am povestit asta? Pentru ca in momenul de fata mi se pare ca se intampla acelasi lucru: am fost nedreptatita si vreau sa mi se faca dreptate, dar desigur ca se gasesc niste oameni "binevoitori", ca dvs.care, la fel ca doamnele in varsta, aleg sa taca si sa inghita decat sa ia atitudine si nu ii lasa nici pe cei din jur sa faca asta. Ironic, nu? Cum doamnele care mai mai sa ma ia la bataie acum 5 minute ca sa ia apararea caseritei au ramas masca atunci cand auvazut ca desi au si pensia mica le-a mai furat si caserita banii. Eu nu o sa ma las calcata in picioare si daca exista lege care spune ca doamna face ceva gresit am sa ma asigur ca este aplicata.
Răspuns la discuția Santaj cu poze intime
Dragii mei,
In primul rand doresc sa va multumesc mult pentru raspunsuri, sincer nu ma asteptam ca atatia sa fie interesati de situatia mea. Am sa incers sa va raspund tuturor in acest mesaj si apoi sa va anunt la ce concluzie am ajuns. Sa incepem.
Domule avocat Lascoschi, nu cred ca este vorba de santaj aici, am mentionat asta in titlu, dar intre timp am realizat ca doamna nu doreste un avantaj material sau de oricare alt fel. O sa incerc sa vad ce pot face cu ajutorul unui avocat insa asa cum am mentionat, sunt studenta, si asta implica faptul ca nu prea imi permit astfel de cheltuileli.
Domule SebastianB, multumesc pentru raspuns, acum stiu ca puteam sa sterg datele definitiv, insa este prea tarziu. Da, sunt sigura ca doamna crede ca face un lucru bun, dar doresc sa va reamintesc faptul ca nu sunt minora, iar pozele sunt majoritatea decente, doar unele in care eu si prietenul meu ne sarutam iar vreo 2-3 in care suntem in pat. Poze care le-am facut pentru noi. Doamna de altfel stie cum vor reactiona parintii mei musulmani (deloc bine) si totusi alege deliberat sa faca pozele publice. Acum va intreb, daca din greseala cineva ar da peste anumite poze cu dvs, poze personale si ar vrea sa le faca publice, mai ales stiind ca acelea va vor deteriora definitiv relatia cu parintii sau alti membrii ai familiei, nu a-ti proceda la fel ca mine? Eu tot ce doresc este macar daca nu o pot impedica sa la spuna parintilor mei, sa arat ca ceea ce face nu este numai imoral, ci si ilegal, iar eu intotdeauna am crezut ca daca stau cu mainile in san cand vad ceva ce nu este drept sau legal, contribui la ideea generala din Romania: "pot sa imi bat joc de oricine si sa incalc legea pentru ca oricum nu patesc nimic". In ultimul rand, pot demonsta ca exact in aceste momente, pc-ul este plin de pozele mele personale fara acordul meu. Dar desigur ca fiecare are dreptul la opinie, si o respect si pe a dvs.
Doamna legally_aid, va multumesc, parca a-ti descis exact ce simt. Din pacate nu mi-a trecut prin minte sa inregistez apelurile telefonice si da, ea stie ca parintii mei vor reactiona foarte dur. Posibil ca nu vor mai dori sa vorbeasca cu mine niciodata, iar asta in cel mai fericit caz. Din pacate, inca traim intr-o lume in care sa iubesti persona nepotrivita poate provoca asemenea probleme.
SDP, va multumesc, chiar am sa ma documentez mai mult aspura legii mentionate si cu proxima ocazie am sa ii comunic doamnei legea. Sper numai sa aiba si efect.
Doamna liliana11, asta planuiesc sa fac, sa ii trimit un e-mail care sa contina legile incalcate de dansa. Inca o data spun, sper numai sa aiba si efect pentru ca nu cred ca imi permit din punct de vedere financiar si al timpului un avocat. Iar cu recuperatul pc-ului nu prea merge pentru ca nu sunt in tara si nici nu ma intorc in curand. Iar pana cand sa zicem ca il recuperez poate sa le salveze pe un stick sau sa si le trimita pe mail. Da, un virus m-ar ajuta macar sa dorm linistita ca nu mai are pozele...
Domule Soringrama, m-am documentat despre legea cu privire la drepturile de autor. Am sa adaug si un extras din aceasta in e-mailul catre doamna in cauza.
N53, ar fi si aceasta o idee, chiar mai buna decat aceea cu e-mailul. Macar asa am si dovada ca a citit scriosrea.
Domule petricadracea, va multumesc, este intradevar bine sa stiu ca legea este de partea mea. Nu cred ca trebuie sa sufar asemenea teroare emotionala pentru un lucru absout normal: ca am o relatie cu un barbat.
Eclair, sunt complet deacord cu dvs. Din pacate am sentimente confuze. Am indraznit sa am o relatie cu un barbat, nu sunt miora si am avut pe calculatorul personal poze cu mine si el iar din aceasta cauza sunt supusa la un astfel de tratament. Am crezut ca traim deja intr-o sociatate civilizata insa cred ca m-am inselat. Daca faceam publice pozelepe cine stie ce site-uri, daca eram minora, daca faceam un film porno mai intelegeam, insa am o relatie absolut fireasca cu un barbat de aceeasi varsta ca mine si atata tot. Apropo, am 21 de ani.
Ursulci, mesajul dvs. mi-a ajus la suflet. Stiu ca sunt intr-o situatie ce pare fara de iesire. Da, nu cred ca doamna o face din pura rautate, insa vederile dansei sunt inguste si incalca legea. Nu doresc sa ma razbun pe ea, ci din potriva , a se observa ca am facut si inainte acte de bunatate (si nu singulare) fata de dansa si de intreaga ei familie. Stiu ca in momentul de fata nu imi permit avocat, as fi vrut sa ma reprezint singura in aceasta problema. Eu am sa incerc sa o indulcesc, insa daca ajuta, si ea este musulmana si este chitita sa "dea in vileag" comportamantul meu "inadecvat". Insa as minti daca i-as spune ca am fost obligata de acel baiat. E inca am o relatie cu el, ba chiar am vazut ca are un inel de logodna ascuns in casa si cred ca ma va cere de casatorie. Inca o data, in poze nu ma destrabalez ci doar sunt in ipostaze obisnuite cu prietenul meu, care este un baiat exeptional dintr-o familie respectabila.
Doamna MariaBalasa, inteleg ce spuneti, insa inca o data nu inteleg ce am facut asa de gresit. Ba chiar am incercat sa am un prieten musulman, care s-a purtat foarte urat cu mine. Iar prietenul meu actual, asa cum am spus nu este musulman, insa se poarta extraordinar de frumos cu mine. Observati ironia situatiei? Sicer ce a-ti fi ales in locul meu? Sigur ca este o lectie de viata si am invatat doua lucrui, ba chiar trei: ca trebuie sa ma pun pe picioarele mele si sa nu mai fiu dependenta de ei, chiar daca asta inseamna sa renunt la studii in favoarea unui loc de munca, sa am grija ca data viitoare ca curat mai bine pc-urile care le dau si ca, asa cum am mai spus, nicio fapta buna nu ramane nepedepsita. In legatura cu al doilea comment, tare as vrea ca situatia sa nu fie reala, insa din pacate este si numai eu stiu prin ce emotii trec de cand am aflat. Si da, viata mea va lua de acum o turnura la care nu ma asteptam. Chiar ma gandeam si eu macar sa ii trmit un virus ceva sa nu mai aiba pozele. Pur si simplu nici nu pot dormi noaptea stiind ca are pozele mele personale si le "inspecteaza" si comenteaza cand vrea. Macar sa nu le mai aiba...
Georgian_007, tare mi-ar fi placut sa stiu si eu de acele programe la timp si asa sa evit situatia asta. Macar sper ca cei care citesc acest topic sa aiba grjia in viitor sa nu pateasca la fel. Acum ,mai depinde si la ce persoane ajung datele, ca in cazul meu cel putin, nu au ajuns bine.
Tmihai2006, din pacate sunt prea multe poze, mult prea multe. Eu doar incerc sa mai trag de timp, sa aman inevitabilul din pacate, poate pana cand imi gasesc macar un job.
Marshhanna, nu, nu sunt vedeta, sunt decat o persoana simpla care are un prieten si poze cu noi impreuna. Nu cred ca cunosc pe nimeni care sa aiba prieten si sa nu aiba poze impreuna. Nu vreau nici sa ma razbun si nici sa ii fac rau doamei. Nu sunt genul de persoana, insa daca vi se fura ceva este logic ca vreti sa vi se faca dreptate. Mie mi se retin niste poze contrar dorintei mele, si ba chiar ma mult, o sa mi se faca si rau cu ele. E tot furt, ori ca este un obiect material, ori ca este un document pe calculator, daca nu este al dansei si nu are consimtamantul meu sa il aiba sau sa il arate altora e tot furt. Acum puneti-va in situatia mea. Ce am facut rau? Ca am avut poze pe pc-ul meu sau ca am donat un calculator?
Nu insist sa fie nimic public, sunam la televiziune de mult daca vroiam asta. Sunt o peroana care are si ea demnitatea ei. Iar numele de familie nu este cel adevarat tocmai din cauza ca nu am nevoie de atentie nedorita. In schimb, asa cum am spus, sunt studenta la o universitate de top din straintate si o peroana foarte decenta in viata de zi cu zi. Acum judecati dvs, cer prea mult daca vreu sa mi se faca dreptate?
Domule Luciancm, tare as fi dorit sa fi stiut aceste informatii si sa evit astfel situatia asta jenanta.
In final, inca voi mai astepta sa mai treaca speriatura, sa gandesc limpede si sa vad ce e de facut. Vreau doar dreptate. Stiu ca pana la urma le va spune parintilor. Dar ce mesaj transmit daca ma las calcata in picioare in acest fel?
Răspuns la discuția Santaj cu poze intime
Ynocentta, nu cred ca in cazul asta se incardreaza la santaj. Poate ar trebui sa va dau mai multe detalii. Parintii mei sunt musulmani si ei nu ar dori ca eu sa am vreo relatie decat cu un alt musulman .Prietenul meu nu este musulman si ei nu ar accepta asta nici in ruptul capului. Acum, nu mai am varsta la care sa imi spuna parintii ce sa mai fac, dar din moment ce eu sunt studenta in straintate si ei imi platesc studiile, aceasta doamna imi stie, sa zicem asa, slabiciunile si mai ales stie ca parintii mei nu ar fi absout deloc incantati sa vada pozele pentru ca vor afla de prietenul meu si colac peste pupaza, asa cum am mentuonat, sunt destul de intime. Acestea fiind spune eu tot ce doresc este sa gasesc o cale legala de a actiona impotriva doamnei cu pricina ce detine documentele mele. Va mutumesc anticipat.
Răspuns la discuția Santaj cu poze intime
Multumesc pentru raspuns domnule Claudiu. Situatia este din pacate una mai complicata. Santajul nu va fi unul material (sper) ci unul emotional pentru ca intr-un final stiu ca va dezvaluii pozele apropiatilor mei. Numai ca nu mi se pare just ca altcineva sa detina documentele mele intime fara acordul meu, mai ales ca au fost procurate prin astfel de metode ilicite deoarece eu am oferit pc-ul fara niciun document pe el si cu Windows-ul reformatat. Acum ideea este ca eu nu mai sunt in Romania, ci sunt in afara tarii la studii. Studii ce imi sunt platite in toatlitate de parintii mei, care cu siguranta se vor opri din a face acest lucru imediat ce le vor fi dezvaluite pozele. Prin urmare, acea doamna m-a sunat decat sa ma sicaneze emotional si sa imi spuna ca pastreaza documentele spre a fi aratate cunostintelor, cu preponderenta, parintilor. Este intradevar o greseala de a mea ca am avut acele poze, insa din moment ce erau doar in scopul de a le pastra eu si le-am sters inainte sa donez pc-ul cred ca doamna in cauza incalca legea prin ceea ce face si ma supune la o tortura emotionala deliberata. Intrebarea mea, in final este daca as putea sa depun o plangere impotriva ei de aici, si daca da, unde. Si ca sa inchei, pot spune vorba romanului: "Nicio fapta buna nu ramane nepedepsita." Am donat un pc si m-am ales cu asta pe cap.
Buna ziua,
din pacate sunt nevoita sa imi petrec timpul cu anumite probleme ce necesita consultanta unui avocat. Sa va spun povestea mea. In urma cu ceva timp aveam un pc pe care am stocat informatii personal si poze intime. Dupa un timp mi-am cumparat un laptop si am oferit pc-ul unei doamne care stiam care are nevoie de el. Inainte sa il dau am stars tot ce aveam pe el si am reinstalat windowsul. Acum, dupa ceva vreme i s-a stricat si a pierdut anumite date, asa ca a chemat pe cineva care a recuperat absolut toate documentele si pozele care au fost stocate pe pc, inclusiv tot ce aveam eu stocat. Acum problema este ca acea doamna m-a anuntat ca le-a gasit si stiind ca parintii mei nu s-ar bucura sa vada acele poze (sunt majora, nu asta preprezinta problema, insa pozele sunt intime si desigur ca nu vreau sa fie vazute) si a tot dat semne "ca nu stie ce sa faca cu pozele", adica ma cam santajeaza cu ele. Ma intrebam daca exista o lege care sa ma protejeze si sa spuna ca nu are voie sa intre in datele mele personale si sa mi se stocheze sau sa le arate altora fara consimtamantul meu. Va multumesc.