avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 384 soluții astăzi
Forum Activitate pam-pam

Activitate pam-pam

Nu intră sub incidența Legii 113/2021, recent promovată de presèdinte, cu decăderea de termen??

Cornel Vasile a scris:

In anumite situatii, puteti depune contestatia si dupa expirarea termenului ... Astfel, potrivit C.proc.civ., partea care a pierdut un termen procedural va fi repusă în termen numai dacă dovedește că întârzierea se datorează unor motive temeinic justificate.

Răspuns la discuția scrisoarea MMPS 382/MB//2000
Vă mulțumesc, am primit-o.

POPA GHEORGHE a scris:

V-am trimis-o.

Răspuns la discuția scrisoarea MMPS 382/MB//2000
D-l Popa, și eu aș dori scrisoarea 382/2000, pe adresa de email "pascutevi@yahoo.com" Vă mulțumesc.

POPA GHEORGHE a scris:

V-am trimis eu scrisoarea pe e.mail

Răspuns la discuția Indice de corecție
D-l Carp, am pus aceasță întrebare la casa județeană, dar ei au spus să așteptăm că se va face de către CNPP. Cei de la CNPP vedeți și d-voastră ce zic pe sticlă. Cu televizorul au mințit poporul...

Carp Mircea a scris:

Puneti intrebarea la casa locala, sau la CNPP.

Cînd se vor primi pensiile majorate conform Deciziei nr. 702/2019, după data de 10.02.2020, deorece nici în aprilie nu am primit pensia majorată, conform indicelui de corecție. Pensia pe aprilie am primit-o.
Și eu am ieșit la pensie de invaliditate in 01.11.2009, iar cînd am trecut la limită de vîrstă în 2015 nu mi s-a acordat nici un indice de corecție. Ce îndice mi se va acorda. Vă mulțumesc.

psorinp a scris:

Am fost pensionar de invaliditate din anul 2004 pana in anul 2108 iunie 12 cand am trecut la pensie de varsta si la data calcularii pensiei de varsta nu mi s-a aplicat indice de corectie la calculul pensiei. Conform deciziei CC beneficiez de indreptarea erorii de calcul prin aplicarea indicelui de corectie de 1,15 aferent anului 2018 ? daca da voi primi diferentele din data trecerii la pensia de varsta sau doar din prezent urmand sa ma adresez instantei pentru perioada trecuta ? Multumesc.

Mulțumesc.
De ce? Vă rog mai explicit. Conform cărui art. din ce act normativ.
Am lucrat în grupa a II-a de muncă timp de 5 ani și 7 luni, iar cu data de 01.01.2010 am fost pensionat, cu pensie de invaliditate gr. II. Cu data de 01.01.2015 am fost pensionat pentru limită de vârstă. Vă rog să-mi comunicați dacă eu voi beneficia de sporul de 25%, care se aplică de la 01.01.2016, pentru perioada lucrată în gr. II.
Vă rog să-mi comunicați, dacă există un act administrativ care stabilește ce sumă de bani trebuie să dau celor care au introdus rețeaua, la noi în curte, pentru a mă branșa și eu la rețeauă. Menționez faptul că în 2001 s-a introdus rețeaua la noi în curte de 6 persoane din totalul de 31 de apartamente. Aceste persoane printr-un act notarial s-au costituit in asociație de proprietari cu capitalul social echivalent cu cheltuielile aferente. Până acum s-au branșat 10 persoane care au plătit fiecare câte 600$, la cei 6 care au introdus inițial rețeaua,( respectiv 100$ la fiecare). Eu vreau să plătesc, dar la toți cei care s-au branșat, dar nu știu ce sumă să dau la fiecare care s-a branșat.