avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 249 soluții astăzi
Forum Activitate ildikogabriella

Activitate ildikogabriella

Este olbigatoriu acordarea concediului de crestere a copilului de o luna pentru celalat parinte in termen de 30 de zile de la cerere, sau poate fi amanata ( in cazul nostru pana la 45 zile ) conform necesitatii angajatorului?

Suntem intitutie publica de spectacole, si persoana care solicita concediul de crestere are roluri principale in spectacolele programate pentru urmatorele 45 zile
Răspuns la discuția Impozitarea nerezidentilor
multumesc
Răspuns la discuția Impozitarea nerezidentilor
a prezentat certificat de rezidenta fiscala - Ungaria
atunci ce trebuie retinut?
Sunt contabila unioe institutii de spectacole.Institutia beneficieaza de 2 categorii de servicii prestate de un rezident dintr un stat ue: un serviciu de creatie vetimentara-scenografie, unde activitaea se desfasoare in celalalt stat, si o activitate de regie artisitica(pe o perioada 90 de zile) unde activitatea se desfasoara in Romania.
Trebuie retinut impozit, din valoarea facturiilor emise?
da, a ramas in grupa I, fiind dansatoare.
Colega mea este nascuta in 30.09.1967, este angajata din data de 30.09.1987, incepand cu 01.05.1990 lucreaza in grupa I de munca, din care 2 ani a fost in concediu de crestere a copilului. Are dreptul la pensie anticiapta, si din ce data?
cu stima
1. Cel care se reduce se transforma in executie intr-o functie corespunzatoare studiilor si vechimii in specialitate si i se va da salariul corezpunzator functiei de conducere pana la sf anului 2013.
Cum va pastra salariul corezpunzator functiei de conducere pana la sf anului 2013, daca postul lui se transforma in functie de executie ( baza legala).


2. In urma reducerii functiilor de conducere se poate ca institutia sa ramana cu un director adjunct administrativ fara studii ecomonice si fara director ecomonic, sau contabil sef?
Discuție TVA institutii
Institutie publica de spectacole scutit de TVA, achizitioneaza servicii de la o persoan juridica scutita de TVA in alt stat membru. Locul prestarii efective a serviciului este in Romania.
Institutia este obligata la plata TVA, si unde declara (in declaratia 301)?