avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 746 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Concediu de crestere copil de o luna pentru celalalt ...
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Concediu de crestere copil de o luna pentru celalalt parinte

Este olbigatoriu acordarea concediului de crestere a copilului de o luna pentru celalat parinte in termen de 30 de zile de la cerere, sau poate fi amanata ( in cazul nostru pana la 45 zile ) conform necesitatii angajatorului?

Suntem intitutie publica de spectacole, si persoana care solicita concediul de crestere are roluri principale in spectacolele programate pentru urmatorele 45 zile
Cel mai recent răspuns: Valeriu TUDOR , Consultant resurse umane 11:24, 3 Aprilie 2015
1. Celalalt parinte poate solicita cel putin o luna de concediu crestere copil (CCC) oricand doreste, pe parcursul CCC luat de primul parinte.

2. CCC pentru celalalt parinte nu este obligatoriu, acesta se acorda numai la cerere, dar, daca indeplineste conditiile, fie ca il ia sau nu se va reduce CCC al primului parinte cu o luna de zile.

3. Din OUG 111/2010 privind concediul si indemnizatia lunara pentru cresterea copiilor:

Art. 25
(1) Angajatorul are obligația de a aproba concediul pentru cresterea copilului prevăzut la art. 2 alin. (1), precum și concediul fără plată prevăzut la art. 6 alin. (1). Perioada de acordare se stabilește de comun acord cu angajatul.
...

Art. 26
(1) Constituie contraventie nerespectarea prevederilor art. 14 alin. (2), art. 19 alin. (2), art. 25 si art. 38 alin.(3) si se sanctioneaza cu amenda de la 1.000 lei la 2.500 lei.
...

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Concediu paternitate ggdaniel ggdaniel BUNA ZIUA,PUTETI SA MA AJUTATI VA ROG CU UN RASPUNS, IN ACEST MOMENT LUCREZ SI BENEFICIEZ DE STIMULENTUL DE INSERTIE,AS PUTEA RENUNTA LA ACESTA SI SA INTRU ... (vezi toată discuția)
Intoarcere la munca din cic ohiki ohiki Buna ziua, am optat pentru a sta acasa cu copilul meu 2 ani!Am nascut in luna Mai 2012 deci se aplica legea ca tata sa stea acasa o luna cu copilul. Conform ... (vezi toată discuția)
Concediu crestere copil katalina282000 katalina282000 Buna seara va rog frumos sa imi raspundeti si mie la intrebare de la data de 26.10.2012 pana pe 26.10.2014 sunt in indemnizatie crestere copil, ce lege sa dat ... (vezi toată discuția)