avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 504 soluții astăzi
Forum Activitate DiAngelo

Activitate DiAngelo

Răspuns la discuția Executare silita
Va multumesc foarte mult pentru raspuns! Cu deosebita stima!
Buna ziua! Va adresez rugamintea sa imi explicati ce inseamna ,,Încheiere finală (dezinvestire),, in cazul admiterii cererii de executare silita si totodata , daca se poate, sa imi spuneti la om suma de 2006 lei(aceasta bfiind suma ptr care sunt executat silit) cat pot sa fie cheltuielile de judecata sau taxa executorului.
Ce posibilitati mai am pentru a rezolva acaeasta problema in scopul evitarii popririi pe salariu? Daca fac rost de aceasta suma, imprumut de la cineva si ma duc sa o depun se sisteaza poprirea?
Va multumesc anticipat!
Cu stima.
Răspuns la discuția Executare silita repetata?
Dupa ce li s-a incuviintat executarea, CETELEM a comunicat la locul meu de munca hotararea , dar numai in aprilie 2013. Eu din februarie 2013 pana luna asta am fost detasat in fara tarii, cei de la birou au procedat la poprire. Acum observ ca din nou acesti domni de la CETELEM iar au deschis proces. Sincer , va rog sa imi explicati despre ce este vorba, ce mai vor acesti oameni de la mine. Va multumesc!
Buna ziua! Am verificat azi portalul instantelor de judecata si apar la jud.sect 1 cu un dosar de incuviintare executare silita in favoarea Cetelem. Precizez ca deja m-am judecat cu ei si au o obtinut in anul 2?012 o executare iar intre timp nu am mai facut absolut niciun credit la ei. Despre ce este vorba?
Va multumesc! Intrebarile se refera la situatia mea, nu este vorba despre o suma mare (3500lei), de la fostul loc de munca s-a comunicat executorului ca nu mai lucrez acolo , dar de atunci actualul angajator nu a primit nicio adresa de poprire. daca imi permiteti va mai adresez o intrebare, vreau sa ma deplasez la sediul executorului sa stabilesc de comun acord cu el o anumita esalonare a acestei sume, sa achit itr-un termen anume, credeti ca este bine , ca sa evit aceasta poprire sau este tardiv acum!? Multumesc!
Adesez cu respect rugamintea sa-mi explicati care este procedura de aplicare a executarii silite prin poprire pe salariu, in sensul ca, daca adresa emisa de executor este transmisa catre locul de munca in vederea punerii in aplicare a popririi, angajatorul este obligat sa aduca la cunostinta angajatului efectuarea popririi sau trece pur si simplu la aplicarea eie, fara sa anunte angajatul!?
A doua intrebare, referitoare la poprire, daca angajatul intre timp, si anume de la momentul efectuarii creditului si pana in momentul de fata, cand s-a emis hotararea de poprire, si-a schimbat locul de munca, care sunt pasii ce ii face executorul pentru aplicare popririi pe salariu?
Va multumesc , anticipat, pentru raspuns!
Răspuns la discuția Poprire pe salariu credit IFN
Va multumesc! Ma voi deplasa, am stabilit o intalnire pentru saptamana viitoare! Sincer, daca nu as fi fost plecat din tara, cum spuneam in mesajul principal, ma duceam mai devreme! Daca ar mai fi facut demersuri banuiesc ca as fi fost anuntat eu sau familia despre acest lucru!?
Va multumesc inca o data pentru amabilitate!
Buna ziua! Va supun atentiei dumneavoastra urmatoare problema. Am avut un credit la un IFN in cuantum de 4000 lei din care am achitat 2300 lei, insa datorita unor probleme atat familiale cat si financiare nu am mai putut sa il achit. Anul acesta am fost anuntat printr-o adresa de la executorca urmeaza sa mi se faca o poprire pe salariu pentru achitarea creantei. Imediat ce am primit aceasta adresa am luat legatura atat cu cei de la IFN cat si cu executorul, explicandu-le situatia in care sunt si transmitandu-le totodata o cerere prin care sa imi reesaloneze datoria si sa o achit in cel mult 3 rate lunare. Ambele parti au fost de acord, urmand sa ma deplasez la sediul executorului pentru a semna un angajament de plata.
Insa, datorita serviciului, am fost nevoit sa plec intr-o misiune externa (Afganistan), intorcandu-ma zilele trecute, imediat ce m-am intors am transmis executorului precum si la IFN ca sunt in tara si sunt dispus sa merg sa semnez acel angajament.
In sensul celor mentionate mai sus va adresez cu respect rugamintea de a-mi explica daca am procedat corect in toate demersurile si totodata ce trebuie sa fac in continuare, avand in vedere ca nici IFN nici executorul nu mi-au raspuns la mailu-rile pe care le-am transmis, priovind reintoarcerea mea in tara.
Am facut toate aceste demersuri pentru a evita poprirea pe salariu.