avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 466 soluții astăzi
Forum Activitate mcraciun

Activitate mcraciun

Mulțumesc pentru că mi-ați răspuns.Sunt starea erori judecătorești ! Am avut o colega careia nu i s-a aprobat la proces ,la apel, castigurile numite ACORD ,, venituri obținute timp de 20 de ani .,deși la fond i se aprobaseră . Colega a murit...

Carp Mircea a scris:

In interprearea mea veti ramane cu castigul rezultat in urma aplicarii hotararii judecatoresti.

Sunt pensionara din 1.04.2000 .Am obținut eu şi colegii mei ulterior prin procese majorareapensiilor datorată lucrului in acord global.Adeverințele pentru procese au avut acelaş text şi un tabel şablon cu trei coloane de câştiguri,,diferind pentru fiecare persoană doar cifrele din tabel Cu toate acestea ,mie in proces mi s-au aprobat din tabelul şablon doar sumele din două coloane pentru majorarea pensiei,iar la colegi ( alt complet de judecată) toate sumele din cele trei colane.
Întrebare : La recalcularea din septembrie 2024 adeverinta mea de venituri aflată in dosarul de pensie se mai analizează din nou sau automat ,datorită procesului avut , se vor lua in calcul numai veniturile din două coloane din trei ? Sau nu se mai analizează deloc adeverința ? Mulțumesc
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Acest lucru ,că la pensionarii existenți şi care au lucrat o perioadă in grupe deosebite de muncă nu se modifică la recalcularea din 2024 majorarea de 25% la punctajul pe acea perioadă în ce articol al legii 360 /2023 este prevăzut ?Mulțumesc ,cu respect pentru toate răspunsurile dv. şi înțelegere

Carp Mircea a scris:

Va repet si va repet:
D-voastra nu aveti nicio legatura cu 0,25 puncte/luna/an.
Ati primit o majorare de 25% la punctajul pe acea perioada si cu acela veti ramane.
Nu se va umbla la total puncte acumulate de d-voastra.
Veti ramane cu totalul lor.
Doar se vor adauga punctele de stabilitate.


Imi cer scuze că insist.Ştiu că voi rămâne în bani cu aceiaşi creştere de 25% a pensiei datorată lucrului in grupa ll. DAR RECALCULAREA PENSIEI VA FI cu 0.25 PUNCTE /LUNĂ/AN de grupă . O ÎNGHEȚARE A PENSIEI !
Cele doua moduri de calculare a creşterii pensiei datorate lucrului în grupă sunt egale doar in cazul punctajelor anuale egale cu 1? ( în cazul pensiilor femeilor ieşite la pensie înainte de 2001 ,când suma punctajelor anuale s-a împărțit la 25 )

Carp Mircea a scris:

Am greșit eu aplicând 0,5 puncte sau 50%.Acestea sunt valabile pentru grupa I.D-voastra ați primit majorarea de 25% și cu aceasta veți rămâne.Nu aveți legătură cu 0,25 puncte/luna/an.

Ințeleg că răspunsul la întrebarea mea ar fi următorul : in prezent , pentru 28 de anii lucrați în grupa a ll-a ,am o majorare a pensiei de
0,25 % a punctajului anul X 28 : 25 lei , iar la recalculare voi avea o majorare de
0,25 puncte X 28 X 81 lei .
Vă rog să-mi spuneți dacă raționamentul este corect sau greşil.Mulțumesc pentru amabilitate
Carp Mircea a scris:

Pe actuala lege 263/2010 se aplică o majorare de 50% pentru acea perioadă..Pe legea 360/2023 majorarea va fi de 0,5 puncte/luna/an.D-voastra rămâneți cu majorarea pe care ați primit-o. Veți primi doar puncte de stabilitate dacă aveți dreptul.

Eu am intrebat altceva,si anume care este diferenta intre nr. l punctelor ce revin pentru 28 de ani lucrati in grupa a ll pe legea anterioară şi punctele ce revin pentru aceeaşi perioadă ,de 28 ani, pe legea actuală .

POPA GHEORGHE a scris:

Ministerul muncii sustine ca nicio pensie nu va scadea daca in urma recalcularii rezulta un cuantum al pensiei mai mic decatcel aflat in plata.
Problema este ca in acest caz, pensia respectiva nu va mai fi indexata pana nu se ajunge la cuantumul aflat in plata. Poate dura cativa ani, indexari facandu-se cel putin anual.
Asa s-a intamplat si la reclacularea pensiilor prevazute de OUG nr. 4/ 2005.

FEBRUARIE 2000

Carp Mircea a scris:

Luna si anul deschiderii drepturilor la pensie de limita de varsta.

Buna ziua .Am lucrat 28 de ani in grupa a ll de munca. Am ieșit la pensie la limita de vârsta.Vă rog sa -mi spuneți cum s-a calculat creșterea pensiei pentru cei 28 de ani și cum se calculează acum după legea actuala. Doamna ministru a muncii susține că nu se va pierde nimic ca punctaj pentru grupe , iar alții spun că cei cu grupe vor pierde prin recalculare.
Multumesc pentru raspuns.

Carp Mircea a scris:

Pe legea 263/2010 cele 6,5 puncte pe care sustineti ca le aveti se impart la stagiul complet prevazut in anexa 5 a legii.
Pe legea 360/2023 nu se mai impart la nimic.
Se inmultesc cu 81 lei-valoarea VPR-ului.

Pentru condiții deosebite de munca ( fostele grupa ll ) , ,se acordă 0,25 puncte /an .Rezultă că pentru 26 de ani corespund 6,5 puncte ACESTE PUNCTE SE ÎMPART APOI LA 25 .?

Carp Mircea a scris:

Nu are nimeni raspuns pentru d-voastra.
Sa nu cumva sa confundati sporul de toxicitate cu grupele superioare de munca care au fost pana la 31/03/2001.