avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 773 soluții astăzi
Forum Activitate anita10

Activitate anita10

Pentru o asociatie nonprofit constituita pentru administrarea retelei consumatorilor de apa dintr-o localitate rurala care sunt obligatiile declarative, ce impozite datoreaza si contabilitatea se tine in partida simpla sau dubla? Asociatia va avea si angajati. Va rog un raspuns. Multumesc!
Discuție Contributii PFA
Buna ziua, o pfa activitati agricole se angajeaza in sistem bugetar ce obligatii de plata mai are ca pfa pentru pensii si sanatate? Daca poate sa isi vanda produsele pe piata prin imputernicit (la notar) dat fiind faptul ca nu poate merge personal si nu poate angaja alta persoana sau daca exista alta solutie pentru a-si putea vinde produsele si continua activitatea si ca pfa? Multumesc anticipat pentru raspunsuri.
Conform noilor norme este permisa incasarea in numerar a c/v unui autoturism amortizat complect vandut unei persoane fizice in cazul in care suma totala nu depaseste 10000 lei? Care este procedura si ce acte mai trebuie intocmite in afara de factura si eventual chitanta? Multumesc.
Care ar fi codul CAEN potrivit pentru activitatea de comercializare din import de masini si utilaje agricole folosite pentru un srl? Ce declaratii se depun , daca se datoreaza taxe speciale de ex. de mediu sau alte pentru ca utilajele nu sunt noi?
Buna ziua, pentru PFA cod activitate 1015 agricultura impozit pe baza de norme de venit in 2014 a realizat un venit de 87000 lei pentru 2015 ce suma va declara in decl 600 pentru stabilirea cotei pentru pensie, 26.3% din venitul realizat anul anterior sau 845.25 lei cel stabilit minim pentru 2015? Contributia CAS pentru anul 2014 se va recalcula dupa venitul realizat sau ramane cum s-a depus initial cu 804 lei minim stabilit la inceput de an.Va rog lamuriri in aceasta tema. Multumesc
Discuție SRL-D
Buna ziua, va rog lamuriri cu privire la mai multe intrebari:1.pentru un SRL-D unic actionar contabil cu studii medii cu calificare contabil poate tine evidenta contabila pentru propria firma cu cifra de afaceri sub 35000 eur? La momentul infiintarii SRL-D este obligat a se inregistra la AIPPIMM chiar daca NU doreste ajutorul financiar de maxim 10000 eur pe baza unui plan de afaceri? 3. In acest caz beneficiaza de scutirea de taxe de inmatriculare (de infiintare)la Registrul Comertului si celelalte facilitati cu privire la scutirea unor taxe cu salariatii? Multumesc anticipat!
pentru un pfa nou infiintat la norma de venit domeniu agricultura pentru fd de sanatate cum trebuie procedat? ce declaratii se depun la ANAF si trebuie facut contract de asigurare cu casa de asigurari?Va rog ajutorul in aceasta tema. Multumesc!
O societate am achizitionat un autoturism in iunie 2009 in leasing, taxa de poluare atunci fiind 0, acum la terminarea leasingului la politie cere adeverinta de la ANAF in legatura cu restituirea acestei taxe. Va trebui acum sa platim taxa de prima inmatriculare chiar daca in 2009 nu am fost obligati? Va rog un raspuns cat de repede posibil.
Buna ziua, ma poate ajuta cineva, va rog cu o monografie pentru inregistrarea subventiei cu caracter ajutor de minimis primit . Am primit informarea ca ni s-a acordat un ajutor minimis in valoare X pentru subventionarea comisionului de contragarantare a unei linii de credit. Acest ajutor consta in reducerea procentului comisionului de garantare dar care nu se vireaza firmei in cont si care trebuie evidentiat in contabilitate. Am considerat ca inregistrarea contabila este 445=741 dar cum se va solda contul 445 daca suma nu se va incasa efectiv? soldul contului reprezinta subventii de incasat. Va rog mult o parere care ar fi tratamentul contabil corect. Multumesc.
Declaratia 392B se depune pentru PFA cu venituri 0 in anul 2013 ( infiintat in 2013) care are doar facturi de achizitii? Se depune pentru facturile de achizitii sau nu se depune deloc?