avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 660 soluții astăzi
Forum Activitate felixia

Activitate felixia

Răspuns la discuția Anulare act partaj voluntar
Ipoteca a rămas. Prin acea declaraţie nu am zis că mă oblig să plătesc singură creditul, ci că mă oblig să platesc ratele cf contract credit, in care ambii suntem imprumutati
Buna ziua,

Rog raspuns la urmatoarea speta:
In urma divortului am procedat la incheirea actul de partaj voluntar la notar pt.apartamentul bun comun dobandit in timpul casatoriei. Tot in timpul casatoriei a fost contractat un credit bancar de nevoi personale cu garantii ipotecare. In momentul partajului locuiam impreuna copilul meu minor in chirie. Plateam atat cgiria cat si ratele aferente creditului singura, in conditiile in care fostul sot are si el calitatea de imprumutat in a cest contract de credit. La notar, fostul sot a fost de acord sa semneze si sa procedam la partajul apartamentului care mi-a revenit mie pt a putea locui cu copilul, in conditiile in care eu sunt venita din alta tara si nu am nici o ruda in Romania la care as fi putut locui cu minorul, doar obligandu-ma sa-mi asum printr-o declaratie notariala plata ratelor creditului, sa-l scot pe el din contractul de credit din calitatea de coplatitor(cu toate ca el pe contract are calitatea de imprumutat la fel ca si mine) si sa scot de sub ipoteca doar apartamentul parintilor dansului nu si cealalta garantie depusa de o terta parte (nu am facut acest lucru, pt ca nu aveam cu cine sa-l inlocuiesc din calitaea sa de imprumutat si nici nu aveam alte bunuri sa aduc in garantie, doar acel apartamet care a facut obiectul partajului). Astfel arucand asuprea mea toata povara acelui credit care o fost contractat in CHF si care imi este imposibil sa il achit in continuare singura. Dansul nici nu vrea sa auda sa participe cu ceva la plata acestor rate.
Ce posibilitae de anulare a acestor acte exta, tinand cont de faptul ca a profitat de starea mea, de faptul ca nu aveam unde sa ma duc cu copilul cetatean roman si ce posibilitate exista sa partajam in aceste conditii si pasivul din timpul casatoriei.
Va multumesc.