avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 454 soluții astăzi
Forum Activitate ContSters296710

Activitate ContSters296710

Răspuns la discuția Diferenta taxa de timbru
Multumesc, m-am lamurit deplin. L.146/1997 si OG.80/2013
Răspuns la discuția Diferenta taxa de timbru
Multumesc, imi puteti spune si care este articolul din NCPC sau NCC care reglementeaza acest lucru?
Daca o actiune este timbrata insuficient, in cat timp de la comunicarea hotararii trebuie depusa diferenta de valoare?
Car este taxa datorata in caz de recurs si apoi apel ?
Multumesc celor care raspund.
Răspuns la discuția Onorariu expert
Exista pe "ministerul justitiei"
Discuție Dovada
Este o scrisoare personala primita de la reclamant, in care s-au solicitat sume de bani si s-au adus calomnii persoanei mele, proba in instanta?
Daca nu doresc depunerea ei (ar prejudicia imaginea reclamantului care simtindu-se jignit va veni cu "Ideea" unor daune morale) judecatorul ma poate obliga sa o fac?
In temeiul caror legi poate sa faca sau sa nu faca acest lucru?
multumesc
Discuție Onorariu expert
Buna ziua,
Am doua nedumeriri cu privire la onorariu expert:
1. Care ar fi procentual din total expertiza, onorariul provizoriu?
2. Am gasit pe internet un tabel cu onorariile expertilor tehnici judiciari, stabilite in functie de obiectul expertizei, si de complezitatea ei. Ce inseamna expertiza complicata (3-5 obiecte)? In situatia mea obiectul il reprezinta imbunatatiri aduse la un imobil, imbunatatiri care constau in modernizare o camera din imobil, platforma terasa in fata casei, etc, in total 6 imbunatatiri la imobilul vizat. Se considera fiecare imbunatatire un obiect, sau este vorba de 6 obiecte?
Multumiri celor care raspund.
Imi poate spune cineva daca serviciile aferente expertizelor tehnice judiciare acordate invalizilor de gradul 2, pot fi reduse cu pana la 50%?
multumesc
Răspuns la discuția taxa de timbru
Multumesc de raspuns, dar care este masa partajabila in situatia in care partile nu contesta contributia de 1/2 la masa partajabila ?
Discuție taxa de timbru
In situatia unui partaj judiciar intre doi fosti soti, valoarea taxei de timbru de 3% este interpretata diferit, in sensul ca unii sustin ca aceasta se aplica la intreaga masa partajabula , altii spun ca avand in vedere coproprietatea de 1/2 dintr-un imobil, taxa se plateste de cel ce initiaza partajul in cota detinuta de 1/2 din masa partajabila. Care este realitatea si articolul de lege care reglementeaza acest caz? E vorba doar de cum se interpreteaza acest lucru?
Discuție Martori
In situatia in care un martor nu se poate prezenta la proces din motive medicale dovedite cu adeverinta de la medic, acesta primeste un nou termen de prezentare?
Cate termene poate primi un martor fara sa plateasca amenda?
Care este cuantumul amenzii si in ce termen trebuie achitata?
Daca martorul in cauza nu are inlocuitor se produce decaderea din proba cu martori ? (exista si alti martori dar care dezvaluie alte aspecte legate de proces)
Multumiri